Top-15 kitchen tables

Tässä minun top-15! Kaikkia olen jossain vaiheessa harkinnut ruokapöydäksemme, tai noh, ainakin unelmoinut. Hintahaitari on nimittäin melkoinen. Edullisimmat saa alle tuhannella eurolla; Fritz Hansenin marmorikantinen PK 54 vaahterasta tehdyillä jatkopaloilla kustantaa noin vii-si-tois-ta-tu-hat-ta euroa; huh. (Kuulemma yksi kaunokainen on myyty Yrjönkadun liikkeestä Suomeen.) Yhteistä näille kaikille on kevyt, puhdaslinjainen design. Lyonin maalaisromanttinen poikkeus vahvistaa säännön.

Here you go, my favorite kitchen tables at the moment. I’ve considered almost all of them also for our place. Or let me re-phrase dreamed, since some of them cost almost as much as a small car. :) And some are better suited for a summer cottage than an apartment in the city.

Fritz Hansen PK54 Tässä mainitsemani pienen auton verran kustava nelijalkainen – ainakin jos sen siis tilaa puisilla jatkolevyillä (ilman lisäpaloja ”vain” vajaat yhdeksän tuhatta). Rakenne on nerokas. Ainoa levitettävä pyöreä pöytämalli jonka tiedän (katso kuva jatkopaloilla tästä). Kuvan lähde.

Asplund Tati 260 Asplundin omaan sarjaan kuuluu erikokoisia pöytiä ja hyllyjä. Pyöreät muodot tuovat vaihtelua kulmikkaaseen designiin. Vasemmanpuoleisen kuvan lähde Pinterest.

Fritz Hanzen Essay Puhdaslinjainen, tyylikäs. Ei mitään ylimääräistä. Saatavana useita eri kokoja (myös jatkopalalla) ja eri puulajeissa. Ja katsokaa näitä puitteita! Kumpaankin asuntoon voisin muuttaa riemusta kiljuen. Industrial tyylin metalliruutuiset ikkunat ja betonilattia vetävät hiljaiseksi ja alemman kohdalla haukon jo henkeä. * huokaa ihastuksesta * P.S. Kotimaiselta Valantilta löytyy varsin samankaltainen, huokeampi versio, Suvanto.

Eero Aarnio Parabel Yksinkertaisesti upea! Ja uniikki; en tiedä mitään vastaavaa. Uutena yli neljä tuhatta, mutta googleillessani huomasin, että Bukowskisin huutokaupassa tämä kyseinen kappale oli myyty 977 eurolla! Seuraavaa asuntoa sisustaessani vannon tekeväni valinnat maltilla, jotta vastaavien aarteiden löytämiselle jää aikaa. Kuvan lähde Bukowskis.

HAY CPH150 Kaksiosaisessa kannessa on jotain kiehtovaa. Näen tämän pöydän enemmän kyllä mökillä kuin kerrostalossa. Kuvan lähde.

Hay Loop Stand Table Blogeissakin paljon pyörinyt klassikko (minkä kyllä valitettavasti lasken pöydän miinukseksi). Pidän Hayn pukkijaloista (vasen kuva) kovasti, ja olen moneen otteeseen viritellyt niistä meille jalkoja erilaisten kansien seuraksi, milloin marmorisen ja milloin ikilevyn… Kertokaa, jos tiedätte ko. upean kuvan alkuperän. Se on omaan silmääni kutakuinkin täydellinen.

Kristalia Thin K Tätä jatkettavaa äärimmäisen minimalistista mallia mietin meille sen verran tosissani, että tiedustelin sen hintaakin. Ja pilviinhän se nousi – 5580 euroa kotimaisen jälleenmyyjän kautta. Myös ulkokäyttöön soveltuvan pöydän alumiinipinnan kylmyys mietitytti arkikäytössä. Kuvan lähde.

Lyon Dining Table Mallia myy Artelleriet; tekijää en saanut selville. Voisin nähdä tämän romanttisen pöydän isossa ”sommarvillassa” moderneihin tuoleihin yhdistettynä. Kuvan lähde.

Magis Tavolo XZ3 Jos ruokailutilaamme mahtuisi pyöreä pöytä, ja jos en olisi valinnut Vitran DSR:iä ruokapöytämme tuoleiksi… Jossittelusta huolimatta pidän tästä pöydästä paljon. Se on myös yllättävän edullinen, kansainvälisistä verkkokaupoista pyöreän saa hieman alle ja kulmikkaan hieman yli 600 eurolla. Kulmikkaan mallin kuvan lähde. Pyöreän mallin kuvan lähde.

Ox Denmarq Big O Se, että meiltä löytyy näitä kaksi kappaletta mini-mallisena olohuoneenpöytänä kertonee kaiken ihastuksestani tähän pöytään. Kuvan lähde.

Fredericia Mallista en ole varma (ehkä poistunut tuotannosta?). Myönnetään, myönnetään. Tämän pöydän otin listalle osittain upeiden puitteiden takia, ja se on itselleni entuudestaan tuntematon design. Lähde Pinterest. Styling: Gitte Kjaer ja photo Mikkel Mortensen.

POP table Idea on nerokas: voit valita samaan pöytälevyyn kaksi eri väriä ja käyttää kumminpäin tahansa. Jos meillä olisi ylimääräinen työhuone, tämä pöytä olisi korkealla vaihtoehtoja pohtiessa! Ruokapöydäksi en sitä kuitenkaan kelpuuta, koska päätyyn ei pysty kattamaan lisäpaikkoja. FYI: Vastaavaa mallia löytyy usealta eri valmistajalta, joten ilmeisesti pöydän jalat ovat lisensoitavissa.

We Do Wood Dining Table No. 1 Itselleni uudempi tuttavuus. Näkisin tämän japanihenkisen kaunokaisen minimalistisen sisustuksen seurana. Molempien kuvien lähde.

Mikä on sinun suosikki? Which one is your favorite?