DIY flag garland

Päivän sisustusaiheena tänään lippunauha, joka jatkaa DIY-postausteni sarjaa. En löytänyt kaupasta valmiina toivomaani värisävyä, joten kaivoin jälleen ompelukoneen esiin. (Onneksi jo ennen bébén syntymää; nyt tuttavalta lainassa oleva kone on saanut rauhassa pölyttyä kaapissa…)

Lippunauha on niin yksinkertainen tehdä, että seikkaperäisiä ohjeita tuskin tarvitaan, mutta muutama vinkki: 
* Valitsin itse ryhdikkäitä puuvillakankaita, joten niitä ei tarvinnut ommella pussiksi. Yksinkertaisesti vain siksakkasin ensin kaikki saumat, taitoin reunat ja ompelin kiinni. :) 
* 3-4 värisävyllä syntyy harmoninen kokonaisuus. Tässä pääväreinä minttu, valkoinen ja harmaa. Lisäksi yhdessä lipussa korostuksena mustaa. Leikittele värien lisäksi myös printeillä. 
* Kun leikkaatte kangasta, lippujen yläreunaan kannattaa jättää noin neljän sentin suora kaistale, jotta lipuille saa ommeltua siistin kujan, johon nauhan voi lopuksi pujottaa.

Valmiita kivoja lippunauhoja löytyy mm. tanskalaiselta Cam Camilta
Kuva Cam Cam

Niin ja mikäli haluaa päästä vielä helpommalla, liput voi tietysti toteuttaa myös paperista. Kurkkaa täältävuosi sitten silkkipaperista tekemäni keltavihreä lippunauha. Näyttävä ja edullinen koriste kesän juhliin. :)

Ihanaa viikonloppua! Meillä ei ole mitään kummempia suunnitelmia tällä kertaa; kärryttelyä ja kahvittelua rannassa ainakin. Ja yritän ehtiä myös kameran taakse.