Mattohaaveita

Olohuoneen matto kuuluu ikuisuusprojekteihini. Olen etsinyt näyttävää mattoa siitä lähtien kun muutimme tähän asuntoon. Jossain vaiheessa luovutin, ja päätin tehdä maton itse. Teetin villaisia suuria valkoisia kuusikulmioita, jotka kiinnitin yhteen (kolmesti kunnes löysin pysyvän ratkaisun). Lopputulos miellyttää silmää, mutta kuten olen ennenkin kommentoinut, matto imee aivan kaiken irtopölyn ja lian itseensä. Se pitäisi imuroida joka päivä, jotta se näyttäisi hyvältä.. Joten tämä (kalliiksi osoittanut) kokeilu ei valitettavasti jää kirjoihin niinä onnistuneimpina. Joten etsintä jatkuu. :)

Tähän asuntoon mattoa ei tietenkään kannata enää hankkia, sillä seuraavan olohuoneen layout, koko ja värimaailma voivat olla jotain ihan muuta… Mutta ajattelin, että olisi hyvä kuitenkin vetää hieman ajatuksia yhteen siitä, millaisia mattoja olen vuosien aikana pistänyt merkille. Joukossa on montaa eri tyyliä, ja voi tuntua, ettei näissä ole mitään punaista lankaa… Yhteisenä nimittäjänä kuitenkin useimmissa matoissa on se, että ne ovat verrattain näyttäviä. Meidän muu sisustus on niin pelkistettyä, että matossa voisi olla hieman potkua. Joten aloitetaan.

Espanjalaiselta Ganilta löytyy näyttäviä värikkäitä mattoja. Nämä kesyimmästä päästä.

Tanskalaiselta Linie Designilta löytyy upeita mattoja, joissa monissa esiintyy perinteisiä skandinaavisia kuvioita modernisoituina.

Myös marokkolaisia ns. Beni Ourain -heimon mattoja olen harkinnut, mutta todennut sittenkin liian ”trendikkäiksi”. Upeita löytyy mm. ruotsalaiselta Artillerietilta, mutta löytää maton halutessaan kotimaastakin (mm. MA Designilta). Villitys alkoi mustavalkoisista, mutta ainakin lahden toisella puolella on jo vahvasti siirrytty värikkäiden mattojen suuntaan.

Saanan ja Ollin Mum’s:lle suunnittelemasta Koko Iäksi -matossa on jotain, josta pidän. Vähän liian turvallinen valinta ehkä kuitenkin. Mittatilauksesta saa kuulemma suuremmankin maton kuin mitä valikoimista virallisesti löytyy.

Sokerina pohjalla Bouroullecin veljesten Manimarquinalle suunnittelema Losanges. Arvaatte, että pidän jo nimestäkin. ;)

Lopuksi etsintäkuulutan pienen muistaakseni sisilialaisen matontekijän, joka tekee upeita kudottuja mattoja, joissa on hyvin perinteiset kuviot modernisoituna. Heiltä löytyi upea mustavalkoinen matto, joka oli kuvattu promokuvissa valkoisella hiekkarannalla… Kuvissa pitkähiuksinen tummatukkainen tyttö piti mattoa ikään kuin viittana... Luulin, että olin laittanut brandin itselleni ylös, mutta enpä näköjään ollutkaan.. Täytyy toivoa, että se tulee vielä vastaan!

Vinkatkaahan, jos teille tulee mieleen joku näyttävä moderni matto, josta teille tulee tunne, että saattaisin pitää siitä. :) Plussa etenkin siitä, jos matto ei ole aivan suorakulmion mallinen.

Energistä viikonalkua jo tässä vaiheessa myös ruudun sille puolen! <3

P.S. Ei uutta asuntorintamalla. Yhtä potentiaalista pommia käytiin katsomassa, mutta yhtiöön on tulossa sekä putki- että julkisivuremontti, eikä remontit näy yhtään hinnassa… Joten vaikea nähdä, että kaupat syntyisivät. Ainakaan ihan heti.