Summer fruits

Viimein saapuneet kesäsäät ja ryminällä käynnistyneet työkiireet ovat saaneet aikaan pientä hiljenemistä blogin puolella. Kameraan tarttuminen ja etenkään neljän seinän sisällä kuvaaminen ei houkuttele enää toimistolla vietetyn päivän jälkeen. Ja hyvä niin, kyllä näistä nurkista saadaan sitten talvella varmasti tarpeeksemme ;) Nyt kun vielä pystyy, suuntaan mielummin arkisin vaikka Kaivopuiston rantaan kävelylle ja viikonlopuksi saareen.

Niinpä hyödynnän muutamaa alkukesän kuvaa, jotka nappasin valmistellessani sunnuntaibrunssia parille ystäväpariskunnalle ja heidän lapsilleen. Julkaisen huomenna lisäkuvia kattauksesta ja omasta asustani; tässä hieman maistiaisia. Hedelmäsalaatilla voisinkin herkutella vaikka joka päivä!

Coterie--DSC04106.jpg

Paksun Brood & Plankin leikkuulaudan raahasin tyttöjen viikonloppumatkalta Amsterdamista. Paino sanalla raahasin - se nimittäin painaa kuin synti! Ihastuin leikkuulaudan nahkaiseen kantoremmiin ja poltettuun logoon, mutta totta puhuen miehekäs leikkuulauta on kaupunkiasuntoon vähän liiankin rouhea. (Patrikille en tätä tietenkään tunnusta; hän kun suhtautui lautaan ensinäkemältä varauksella. Joten olen nyt liki vuoden vakuutellut sen erinomaisuutta). Leikkuulauta tulee olemaan varmasti ensimmäisiä esineitä, jotka löytävät paikkansa jonain päivänä maalta (sitten joskus kun hankimme oman kakkoskodin).

Shunin veitset olen hankkinut Yhdysvalloista asuessani siellä 2007-2008. Hedelmien – tai siis minkä tahansa - leikkaaminen näillä äärimmäisen terävillä damaskiteräksestä valmistetuilla veitsillä on liioittelematta nautinto. Terä lipuu ison vesimeloninkin läpi vaivatta. Hyvät veitset ovat investointi, josta nauttii pitkään, kunhan huoltaa niitä oikein. Kriittisintä on säilyttää veitsiä niin, etteivät ne kolise ja naarmuunnu toisiaan vastaan. Ja pesukoneessa peseminen kannattaa unohtaa heti. Kuvassa 20-senttinen kokkiveitsi, jota saa mm. Stockmannilta ja Kokkipuodista.

Salaattiottimet ovat kovin rakas lahja appivanhemmiltani. <3 Pidän siitä, että kattaukseen yhdistää rohkeasti moderneja ja klassisia elementtejä.

Iittalan kastehelmikulho on jo 60-luvun klassikko, joka on noussut uuteen kukoistukseensa viime vuosina sen tultua uudistuotantoon 2010. Haaveilen vielä samaan sarjaan kuuluvasta suuresta nostalgisesta pullalautasesta.

Summer has fi-nal-ly arrived to Finland! So you can image taking blog pictures inside is not very high on the priority list on these warm and sunny days… Thus I’ll share these shots from June, which I took when I was preparing a brunch for our friends. This is an appetizer; tomorrow there will be more images from the table setting and my brunch outfit.

Leikkuulauta / Cutting board - Brook & Plank from Amsterdam
Kokkiveitsi / Cook knife - Kai Shun
Salaattiottimet / Salad fork and spoon - Chippendale
Kulho / Bowl - Iittala, Kastehelmi

Leppoisaa viikonloppua ihanat! / Have a lovely weekend!