Winter escape to Fiji

Näiden paukkuvien pakkasten ja lumikinosten keskellä tekee hyvää suunnata katse kohti lämpöä ja aurinkoa – ainakin ajatusten tasolla :) Joten kurkataan kuvia Fijille (ja Australiaan) suuntautuneelta häämatkaltamme kahden vuoden takaa.

Honeymoonille halusimme ehdottomasti hemmottelua ja valkoisia hiekkarantoja, joten Fiji oli nappivalinta! Rannat olivat uskomattoman kauniita; todella puhtaita ja rauhallisia. Kauttakulkuliikennettä saarille ei ollut; jossain horisontissa näkyi muutama ohi menevä laiva päivässä. Valitsemissamme kohteissa oli kullakin saarella vain ja ainoastaan kyseinen resort ja korkeintaan joitakin yksityisiä loma-asuntoja – ei ylimääräisiä kaupustelijoita, myymälöitä tms. eikä juurikaan edes teitä. Lähes koskematonta paratiisia siis!

Olimme lomalla loka-marraskuussa 2013 yhteensä viisi viikkoa, josta puolet Fijillä kolmessa eri resortissa. Kohteista ensimmäinen Octopus Resport oli hinnaltaan edullisin, mutta meidän mielestä juuri se kohde, johon lähtisimme uudelleen. Resortissa majaili myös lapsiperheitä ja meno oli rentoa. Iltaisin kaikki kokoontuivat pitkien pöytien ääreen yhteiselle dinnerille.

Uima-altaan ja rannan välissä oli suuri puinen terassi.

Iltakävelyllä ensimmäisen auringonlaskun aikaan.

Parasta Octopus-resortissa oli kuitenkin huikea korallien täyttämä vedenalainen maailma, joka alkoi noin 50 metriä rannasta. En ole koskaan snorklatessa nähnyt mitään vastaavaa! Iso plussa myös aamuisin ja auringonlaskunaikaan järjestetyistä joogatunneista. <3

Octopus-resortin koskematon luonto.

Tunti tai parikin vierähti joka päivä vedessä :)

Toinen kohteemme oli luksusresort Tokoriki, jossa myös vietimme häitämme intiimisti kaksin. Puitteet olivat hienot (jokaisella parilla oli oma huvilansa) ja kaikki hääjärjestelyt hoidettiin todella ammattimaisesti. Plussaa myös tenniskentästä, jonne resortin henkilökunta patistettiin pelaamaan kanssani. :)

Tokorikin infinity pool. Meri oli niin lämmin, että useimmiten tuli kyllä uitua siinä.

Kaikesta häähuumasta huolimatta Tokorikistä jäi resorttina hieman ”kylmä fiilis”: kohteessa asui pelkästään pariskuntia, jotka eivät juurikaan jutelleet toisten parien kanssa. (Me kyllä tutustuimme siellä aivan sattumalta todella kivaan helsinkiläispariskuntaan; ainoat suomalaiset, joihin Fijillä törmäsimme.) Miinusta huonoista snorklauspuitteista (mitä kyllä paikkasi Patrikin vedenalaiselle kameralle tallentama hai!).

Riikan pelatessa tennistä…

…Patrik nautti mansikka-margaritoja :) Huomaa kuitenkin tennisaiheinen t-paita ;)

Auringonlasku Tokorikissa

Kolmas kohteemme oli Matamanoa, joka oli jotain kahden edellisen välistä. Eli ei yhtä fiini kuin Tokoriki ja selvästi sosiaalisempi (paljon puheliaita italialaisia), mutta ei kuitenkaan lapsiperheille. Plussaa erilaisista ranta-aktiviteeteista. Lainasimme yhtenä päivänä mm. minikokoista katamaraania ja myös beach volley kenttä löytyi. Snorklausmaasto Tokorikia parempi, mutta jäi kauas kauas ensimmäisestä resortista.

Sun bed, varjo ja hyvä (Kindle-)kirja <3 Huomaa taustalla eri aktiviteetteja. Ja snorklausmaskin rajat kasvoissa :)

Fiji lomakohteena: 
+ Puhtaat valkoiset paratiisirannat
+ Rauha – ei kaupustelijoita, kauttakulkuliikennettä tms. 
+ Upeita snorklaus- ja sukelluskohteita (kun valitset kohteesi oikein) 
+ Ei malariariskiä tms. 
+ Ei örveltäviä turisteja. En nähnyt ketään päihtyneenä missään
- Kaukana: Ensin lähes vuorokauden lentomatka Sydneyhin, josta noin viiden tunnin lento vielä Fijille Nadiin ja josta vielä useamman tunnin laivamatka ja säätö kunnes olet saarella… (riippuen tietysti minne menet). Helposti menee kaikkine vaihtoineen vähintään puolitoista vuorokautta tai kaksikin
- Kallis. Resorteista (ainakin paremmista) on pakko ottaa täyshoito. Ja juomat ym. altaalla arvokkaita.

It’s minus 20 degrees here in Helsinki again, so one has to get somewhere warm – at least in one’s thoughts and memories. :) Due to my pregnancy we did not travel anywhere this winter. So I went through old archives from our honeymoon from two years back.

Fiji was a perfect honeymoon getaway: white sand beaches and crystal clear water and an incredibly lively underwater life! Well, I’ll let the pictures to do all the talking. ;)

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille muillekin lämmöstä haaveileville!

P.S. Kertokaahan jos haluaisitte nähdä myös hääkuviamme; voisin tehdä niistä erillisen postauksen joku päivä.