collaboration

Keittiö asennettu, jipii - vk 24

20180615Coterie_Keittio_by_Kitzen-01298.jpg

Tällä viikolla on tapahtunut visuaalisesti paljon. Kitzeniltä tilaamamme loput kiintokalusteet saapuivat varhain maanantaiaamuna, ja heidän luottoasentaja kävi heti hommiin. Olen malttamattomana piipahtanut työmaalla melkein joka päivä – on ollut ihana seurata, miten kaapistot rakentuvat pala palalta. Lopputulos näyttää ihan mielettömän hyvältä! Niin hyvä fiilis tällä hetkellä, kun liki vuoden kestänyt projekti alkaa olla viimein paketissa!

20180615Coterie_Keittio_by_Kitzen-01218.jpg

Ensireaktioni keittiöstä oli, että tulipa tästä ihanan iso. Takaseinän kaapisto koostuu kuudesta 60-senttisestä moduulista. Eli se on yhden moduulin leveämpi kuin edeltävä hyvin samankaltainen keittiömme. Myös saareke on noin 60 senttiä pidempi ja noin 30 senttiä leveämpi. Eli loppupelissä ero ei ole kovin suuri, mutta fiilis on ihan erilainen. Tuntuu, että nyt meillä on k-u-n-n-o-n keittiö, jossa on todella tilaa kokkailla ja viettää aikaa yhdessä. Toki myös noin kymmenen senttiä korkeampi huonekorkeus ja huoneen suuri koko ylipäänsä vaikuttavat ilmavan fiiliksen syntymiseen.

Asennus käynnissä :)

Asennus käynnissä :)

Jännitin loppuun saakka miltä valitsemamme harmaa (Tikkurilan pro grey -kartan sävy 1943) näyttää valmiina, ja aloin loppumetreillä jo pohtia tuliko valittua liian tumma sävy. Onneksi sitä ei pystynyt enää muuttamaan, sillä se on ihan täydellinen! Todella vaalea, mutta kuitenkin tarpeeksi tumma, jotta se näyttää harmaalta eikä likaisen valkoiselta. Sävyssä on vähän beigeä mukana, mutta se on ehdottomasti tunnelmaltaan kuitenkin viileän kylmä. Juuri sellainen raikas kuten toivoikin. Kitzeniltä voi siis valita minkä tahansa Tikkurilan värikartan sävyn parin sadan euron lisämaksusta. Pieni lisähinta siitä, että vaihtoehdot ovat melkein rajattomat. :)

20180615Coterie_Keittio_by_Kitzen-01284.jpg
20180615Coterie_Keittio_by_Kitzen-01288.jpg
20180615Coterie_Keittio_by_Kitzen-01290.jpg
20180615Coterie_Keittio_by_Kitzen-01291.jpg
20180615Coterie_Keittio_by_Kitzen-01293.jpg
20180615Coterie_Keittio_by_Kitzen-01296.jpg
20180615Coterie_Keittio_by_Kitzen-01284.jpg

Tasot vielä puuttuvat. Niiden toimittaja kävi eilen ottamassa lopullisia mittoja ja kolmen viikon päästä pitäisi olla kaikki valmista. Pidän teidät vielä jännityksessä mihin päädyin tasomateriaalin suhteen. :)

Suurkiitokset vielä Kitzenin Heinille tätäkin kautta kaikesta sparrauksesta, mikäli satut lomallasi lukemaan! <3

Palataan ensi kerralla makuuhuoneen ja kylpyhuoneen kaapistoihin, jotka nekin tulivat siis samasta paikasta ja ovat jo asennettu :) Leppoisaa vkloppua!

Yhteistyö: Kitzenin kiintokalusteista on saatu hieman alennusta blogiyhteistyötä vastaan.

Timberwisen mosaiikkiparketti on valmis – And we love it! – Viikon 23 remonttikuulumiset

20180615Coterie-01158.jpg

Tervehdys! Kameralla on toinen toistaan ihanampia kuvia viimeiseltä parilta viikolta. Nyt eletään remontin kliimaksia, kun viimeiset suuret visuaaliset elementit valmistuvat yksitellen.

Aloitetaan parketista, jonka asennuksen saimme päätökseen toissa viikolla. Palojen liimaamisessa meni noin kaksi ja puoli viikkoa, eli normaaliin parkettiin verrattuna mosaiikkiparketin asennus käy huomattavasti hitaammin. Ja kalanruotoonkin verrattuna tämä kolmio on noin puolitoista kertaa hitaampi asentaa. Tarkkuutta vaativan asennuksen jälkeen Timberwisen luottoasentaja hioi lattian kevyesti ja teki siihen ensimmäisen pintakäsittelyn Osmo colorin värittömällä mattapintaisella öljyvahalla ja toisen käsittelykerroksen muutaman päivän päästä valkoiseen taitetulla öljyvahalla (käsittääkseni sävy 3040 Kuultava valkoinen; voin vielä tarkistaa, jos joku tarvitsee tarkkoja speksejä; hyvä jäädä itsellenikin muistiin).

20180615Coterie-01162.jpg
20180615Coterie (4 of 5).jpg
Näkymä pääsisäänkäynniltä keittiöön.&nbsp;Btw kuvissa lattia näyttää tummemmalta, kuin mitä se oikeasti on.

Näkymä pääsisäänkäynniltä keittiöön. Btw kuvissa lattia näyttää tummemmalta, kuin mitä se oikeasti on.

Kulku aulasta meidän master bedroomiin.

Kulku aulasta meidän master bedroomiin.

Kurkistus pääovelta master bedroomiin öljyvahan vielä kuivuessa.

Kurkistus pääovelta master bedroomiin öljyvahan vielä kuivuessa.

20180615Coterie-01230.jpg

Tästä Kolmio-parketista näkemäni malliasennukset oli käsitelty täysin sävyttämättömällä öljyvahalla, mutta olen todella tyytyväinen, että valitsin joukkoon hieman myös valkoista. Pintakäsittely nimittäin aina tummentaa puupintaa. Ja lisäksi tammella on ajan myötä taipumus kellertyä hieman, joten valkoisen vivahteen ansiosta sävy pysyy jatkossakin raikkaana. 

Ollaan ihan mielettömän tyytyväisiä lattiaan! En olisi millään malttanut peitellä sitä suojapahvien alle, heh. Palataan vielä viikonloppuna, niin pääsette kurkistamaan myös uusia kiintokalusteita.

20180615Coterie (5 of 5).jpg

Kesäistä viikonloppua!

Yhteistyö: Timberwisen parketista on saatu alennusta kuvamateriaalia vastaan.

Parketinasennus käynnissä! – Viikon 21 iloiset remonttikuulumiset

20180526Coterie-01046.jpg

Kello on jo puolenyön, mutta olen niin fiiliksissä remontin edistymisestä ja uudesta lattiasta, että pakko päästä kirjoittamaan viikoittainen päivytys. Alkava viikko on töissä varsin kiireinen, kun esittelemme ensi kevään malliston, joten viikolla tätä hetkeä ei tule löytymään. 

Parketinasennus käynnistyi siis maanantaina. Ihan täyttä päivää ei ole päässyt tekemään, mutta meidän makuuhuone ja ehkä noin kolmannes keittiöstä on saanut kauniin tammimosaiikin ylleen. Kyseessä on Timberwisen uniikki uutuus, Harri Koskisen suunnittelema Kolmio. Olen niin tyytyväinen, että uskalsimme valita vähän poikkeavan lattian, vaikka olinkin pitkään ensin kypsytellyt klassista kalanruotoparkettia. Lattiassa yhdistyy upealla tavalla perinteikäs arvokas kuvioparketti ja uusi muotoilu. Lattia on kaunis kuin koru! Sisustus saa jäädä väljäksi ja minimalistiseksi, jotta lattia pääsee oikeuksiinsa.

No mutta takaisin varsinaiseen aiheeseen eli remontin edistymiseen. Palaan sekä lattiavalintaan että asennukseen vielä erillisinä postauksinaan; tätä ei voi vain kevyesti sivuuttaa täällä remonttiblogin puolella :)

20180526Coterie-01013.jpg
20180526Coterie-01053.jpg
20180526Coterie-01027.jpg
20180526Coterie-01065-2.jpg
20180526Coterie-01074.jpg
Master bedroom on jo kauttaaltaan parketin peitossa.

Master bedroom on jo kauttaaltaan parketin peitossa.

Kaikki maalaustyöt alkavat nyt olla paketissa. Joitain pieniä naarmuja ja kolhuja oli kyllä tullut muutamaan kohtaan ilmeisesti telineitä ym. pois kantaessa. Pitää miettiä korjataanko ne nyt, vai odotetaanko että olemme muuttaneet ensin.

Yksi ikkunaruutu puuttui ja yhdessä toisessa on pieni särö; pitää miettiä pitäisikö senkin lasi vielä korjata. Lisäksi keittiön pienestä tuuletusikkunasta puuttui hakaset, joilla sisimmäinen ikkuna pysyy kiinni. Ja pääsisäänkäynnin sisäovi on vielä muualla maalattavana. Eli aika pikkujuttuja siis enää.

20180526Coterie-Lastenhuone.jpg

Pikkumiehen huoneen ikkunaruudut on saatu korjattua; ihanaa kun sinne pääsee taas kaunis valo. Nämä kapeat, korkeat tuplaikkunat yllä ovat suosikkejani. <3 Huomaa vasemmassa kuvassa seinänreunustalla myös pala jalkalistaa. Näyttää tosi kivalta!

Kylpyhuoneen kattokin on nyt ihan valmis (alla); sinne tuli viisi tosi kivaa upotettua kulmikasta spottia sekä peilin eteen vielä led-nauha. Palaan näihinkin jahka olemme muuttaneet. Kaakelikeskuksen valkoista kalanruotolattia hehkutin jo viimeksi; näyttää omaan silmääni super raikkaalta.

20180526Coterie-wc.jpg
20180526Coterie-01093.jpg

Yllä yksi lempparinäkymiäni asunnossa. Kesäistä viikkoa!

Yhteistyö: Timberwisen parketista on saatu alennusta kuvamateriaalia vastaan.