Uuden kylpyhuoneen layout

Uuden laajennetun kylpyhuoneen muutossuunnitelmat menivät läpi, jee! Taloyhtiön hallituksella oli kokous torstaina ja perjantai-iltapäivänä sähköpostiin kilahti viesti, että kaikki toiveemme uudesta kylpyhuoneesta olivat menneet läpi! Nyt uskallan jälleen jatkaa projektin edistämistä ja jakaa näitä haaveita myös teidän kanssa <3

Eli tässä se on, tulevan mini-spaamme pohjapiirustus sekä projektiot eri kuvakulmista. Eikö olekin ihana! Sisustusarkkitehti Essi Nador on tehnyt kyllä niin upeaa työtä tämän kanssa! (Täältä pääset lukemaan miten päädyin valinnassani Essiin.) Pohjassa toteutuu täydellisesti alkuperäinen visiomme, jossa kauniista ovaalinmuotoisesta kylpyammeesta tehdään tilan keskipiste, jonka ympärille kaikki rakentuu. (Muistatte ehkä tämän inspraatiokuvan ja alkuperäiset suunnitelmamme.)

Niin ikään toiveenamme oli, että suihku ja wc-tila saataisiin sijoitettua katseilta piiloon. Ensin ajattelin niiden suojaksi raitalasisia ovia, mutta tämä nykyinen ratkaisu on mielestäni nerokas. Neliöt tulevat avarammin käyttöön ja lasten kanssa touhutessa on parempi, että kulku wc-tilaan on esteetön.

Ja vaikka neliöitä ei ole loputtomasti (laskeskelin, että noin 15 m2), uskon, että tilasta tulee avara. Luotan Essiin niin täysin, että päätimme olla tekemättä tästä edes 3D-mallinnusta. Ja noista projektioista pääsee jo varsin hyvin hahmottamaan tilaa, kunhan ensin hetken funtsii mistä kohdasta mikin on :)

Huomasittekin varmasti, että alkuperäinen layout-suunnitelmamme on mennyt kokonaan uusiksi. Aiempi suunnittelu lähti liikkeelle siitä, että halusimme hyödyntää takaovelle menevän käytävän paremmin, sillä tuskailimme ensin aulaan jääviä ”hukkaneliöitä”. Aika pian uuteen kotiin asetuttuamme huomasimme, että asunnon flow on ihana, ja että 162-neliöisessä asunnossa saa olla muutama neliö hukkaakin. Niinpä pidimme aulan pitkälti ennallaan ja nipistimme saunan tarvitsemat neliöt kadunpuolen työhuoneesta. Huone on vielä muutostöidenkin jälkeen kivan kokoinen, joten tämä oli kokonaisuuden kannalta paras vaihtoehto. Joten jos jonkun vinkin nyt antaisin, niin kannattaa aina asua asunnossa ensin ennen kuin lukitsee mitään. Olen niin tyytyväinen, että meillä on ollut koko syksy aikaa miettiä näitä ratkaisuja ennen kuin nyt helmikuun alussa muutamme putkiremonttia pakoon.

Takaisin näihin kuviin. Pientä hienosäätöä olen suunnitelmiin tehnyt. Näihin on piirretty maljamainen allas tason päälle, mutta olen alkanut kallistua jälleen kivestä, kvartsista tms. tehtyyn paksuun tasoon, johon tulisi upotettu allas samasta materiaalista. Sen pariksi olisi tulossa tummaa tammea oleva leijuva laatikosto kuvien mukaisesti. Lisäksi ajatuksena olisi teettää tamminen rimaseinä saunan lasiseinän eteen tuomaan lämpöä ja spa-fiilistä.

Teen materiaaleista vielä useamman erillisen postauksensa, sen verran on nimittäin valintoja ollut tehtävänä. Tällä hetkellä Exceliini on kirjattu kolmekymmentätkaksi(!) eri valintaa, eikä siinä ole vielä esimerkiksi saunan paneeleja tai lauteita. Eli yksityiskohtia riittää viemärinkansista sauma-aineen sävyyn. :) Aiemmasta mood board -postauksesta voitte päätellä, että modernia ja linjakasta muotoilua on tulossa.

Vieläkään ei ole kyllä kirkossa kuulutettu, että projekti satavarmasti toteutuu, sillä minua pelottaa millaisen summan remontin urakoitsija näille taloyhtiön suunnitelmista poikkeaville töille lätkäisee... Hartaasti toivon, että he hinnoittelevat tämän järkevästi, niin päästään etenemään.

 

Olisi ihana kuulla teidän ajatukset tuosta layoutista. Etenkin jos huomaatte jotain viilattavaa!