Kylpyhuoneen laatat Decor H:sta Kampista

Oletteko joskus valinneet laattoja kylpyhuoneeseen..? No sitten tiedätte, miten mahdottoman vaikeaa se on! Vaihtoehtoja on miljoona – siis kirjaimellisesti – joten vähemmästäkin menee pää pyörälle.

Ensimmäinen paikka, josta valintaprojektini aloitin, oli Kampissa sijaitseva laattaliike Decor H*. Ja voi miten helpolla olisin päässyt, jos olisin heti uskaltanut luottaa intuitiooni ja heidän valikoimista löytyneeseen Atlas Concorden laattaan! Nimittäin jo ensikäynnillä bongasin sieltä kauniin minimalistisen hiekansävyisen laatan (sarja Prism, sävy Cotton), jossa on hartsia muistuttava hieman epätasainen pinta. Oman mielenrauhan saamiseksi oli kyllä vielä pakko juosta läpi kaikki Espoon laattaliikkeet – osa pariinkin kertaan :D

Valittaessani laattoja edelliseen kotiimme en jotenkin ollut rekisteröinyt Decor H:n upeaa valikoimaa, mutta nyt samaan aikaan kylpyhuoneremonttia tekevä ystäväni osasi vinkata heistä. Eli kannattaa pistää korvan taakse ja käydä tutustumassa, kun kylpyhuoneremontti on ajankohtainen. Laattoja löytyy aivan laidasta laitaan. Yleensä heille kuulemma tullaan, kun halutaan jotain ”pientä ekstraa”. Eli kymppi-kertaa-kympit ja vitivalkoiset seinälaatat kannattaa luultavasti hakea suosiolla rautakaupasta 😊 Jos sen sijaan etsit esimerkiksi poikkeavia kokoja (kuten meille on tulossa 120 x 120 cm jättilaattoja) tai jotain hieman erikoisempaa tyyliä, tämä on paikkasi. Vastapainona näyttävämmille laatoille valikoimasta löytyy paljon kauniita minimalistisia laattoja. Tällä hetkellä myydään kuulemma erityisen paljon juuri suurikokoisia laattoja vaaleissa neutraaleissa sävyissä. Toisaalta tummemmat, dramaattisemmatkin laatat tekevät jo tuloaan. Myös aitoja vuodesta toiseen pintansa pitäviä luonnonkiviä myydään heiltä paljon. Decor H:n palveluihin kuuluu myös kaikenlaiset leikkaukset sekä mittatilauksena laatoista tai kivestä tehdyt altaat.

Tuleva laattamme - Decor H:n valikoimista löytynyt Atlas Concorden Prism sävyssä Cotton matta. Tässä kuvattuna taitaa olla koko 30 x 60 cm; meille on tulossa jättisuuri 120 x 120 cm <3

Oli jotenkin lohduttavaa kuulla, että meille maallikoille laattojen valitseminen on melkein kaikille haastavaa 🙈 Ammatikseen sisustavat sen sijaan tekevät päätöksiä kuulemma varsin nopeasti. Eli laattoja valitessa kannattaa ensin yrittää itse kirkasta mitä tyylisuuntaa ja värimaailmaa lähdetään hakemaan, ja sen jälkeä kertoa Decor H:n väelle mitä on etsimässä, niin he hakevat heti valtavasta valikoimasta potentiaalisemmat vaihtoehdot. Ajatuksena Decor H:lla on pitää laaja valikoima laattoja myymälässä esillä – myös eri sarjojen ns. erikoistuotteet – sillä vain tällöin ihmiset uskaltavat tilata niitä.

Erikoisuutena noista Atlas Concorden lippulaivasarjan laatoista mainittakoon, että meille on tulossa laattamateriaalista tehdyt kulmalistat. Kylpyhuoneessamme on useampi ulkonurkka ja mitkään metalliset tai muoviset kulmalistat eivät tulleet kyseeseen. Ensin harkitsin laattojen jiirausta, mutta sekin hieman jännitti näin isojen laattojen kohdalla. Joten nämä keraamiset kulmalistat kuulostivat erinomaiselta vaihtoehdolta! Itse en ollut tämmöisistä ennen edes kuullut, mutta laadukkaisiin laattasarjoihin näitä on kuulemma saatavissa.

Laadukkaan laatan tunnistaa kuulemma siitä, että sen on ns. porcellanato-laatta eli kvatsihiekkapohjainen laatta, joka puristetaan tiiviiksi massaksi, jonka jälkeen se poltetaan kovaksi 1300 asteisessa uunissa. Porcellanato kestää kovaakin kulutusta ja siinä onnistuu myös jiiraukset.

Kuvaamisen lomassa juttelimme myös kylpyhuoneremonttien budjetista. Kylpyhuoneremontti on iso investointi, ja tuntuu, että meidänkin remontin kokonaiskustannus on nousemassa tähtitieteelliseksi, vaikka monta ideaa ja toivetta jäi vielä haavepankkiin. Kysyessäni mikä sitten on korkea budjetti, sain kuulla, että budjetti korkea silloin, kun sitä ei ole. 😅 Tällöin koko kylpyhuone saatetaan vuorataan jollain ylellisellä luonnonkivellä, laattoihin tehdään kustomoituja leikkauksia jne. Kiva, että Suomestakin löytyy tämmöistäkin rakentamista. Kunpa pääsisi kärpäseksi kattoon ihastelemaan! 

* Kylpyhuoneen laatoista saatu alennusta blogi- ja someyhteistyötä vastaan