Sini Villin tekstiiliveistos

Tänään pääsin pitkästä aikaa kuvamaan järkkärin kanssa, kun Patrik järjesti minulle ihanasti muutaman tunnin omaa aikaa.

Olen jo pidempään haaveillut, että saisin seinille vähitellen taidetta. Taidehankinnat ovat juuri sellaisia, joita on niin helppo lykätä ja elää ”sit ku” maailmassa. Korkojen noustessa, vapaa-ajankodin remontin alkaessa ja kaupunkikodin putkiremontin jyvityksiä vielä odotellessa rahareikiä riittää, mutta päätin nyt kuitenkin ilahduttaa itseäni tällä. Karsin mielummin vaikka vaatehankinnoista ja ostan jotain, joka tulee kulkemaan mukanani toivottavasti lopun elämääni ja joka tuo iloa jok’ikinen päivä. Taideteoksen sijoittaminen keittiöön korostaa tätä entisestään, sillä pöydän ääressä tulee pysähdyttyä useamman kerran päivässä.  

Etualalla äidiltäni saatu antiikkituoli, joka natisee uhkaavasti liitoksistaan. Keittiön pyöreä antiikkipöytä on huudettu nettihuutokaupasta Ruotsista tähän kotiin. Siihen saa keskelle peräti kolme jatkopalaa, joten pöytä taipuu upeasti suurempiinkin juhliin. (Halloween-juhlissa taisi olla 20 lasta sen ympärillä :D). Huomatkaa ikkunalauden väripikku - esikoiselta saamani äitienpäiväkortti. <3

Pöydällä Marimekon Umpu-maljakko, josta on paljon ihania eri värejä. Hankoon tilasin juuri vihertävän.

Audo Copenhagenin jakkara asustaa yleensä eteisessä ja toinen vastaava on toimii tällä hetkellä yöpöytänäni.

Huomatkaa ystäväperheeltä saatu ihana taimi. Unohdin jo mikä tämä oli. :)

EDIT: Kyseessä on nopeakasvuinen ja vähään tyytyvä kilpipiilea - kiitokset Johannalle vinkistä!

Kyseessä on Sini Villin upea tekstiiliveistos ”Seashell” - eikö ole ihana (nimeä myöten)! Sini on työskennellyt pitkään kotimaisen muodin ja tekstiiliteollisuuden parissa mm. Klaus Haapaniemi & Co:ssa. Oli niin inspiroivaa jutella hänen kanssaan juuri oman jutun löytämisestä ja miten visio tästä toteutuksesta syntyi. Voit lukea Sinistä lisää hänen omilta kotisivuiltaan sekä Lokalin sivuilta.

Näkymä olohuoneen läpi työhuoneeseen.

Silkistä tehty kolmiulotteinen tekstiiliseinäveistos on huikeaa käsityötä, jossa Sini ensin luo silkistä vähän savimaista pyöreää nauhaa ja alkaa sitten muotoilla siitä veistosta. Törmätessäni Sinin töihin Instagramissa luulinkin ensin, että kyseessä on keramiikkatyö. Silkki tuo veistokseen upean hohteen ja herkkyyttä.

Joten olkaa rohkeasti yhteydessä Siniin, sillä taiteilijat tarvitsevat tilauksia – etenkin kaikki hiljattain aloittaneet.  <3