Reetta Margan maalaus

Olen jo pariin otteeseen vihjannut, että olen viimein saanut seinillemme hieman taidetta – melkein kaksi vuotta tässä menikin, heh. Alkujaan aikomukseni oli maalata taulu itse. Olen jo pitkään visioinut, miten voisin kaikessa rauhassa maalata kauniissa luonnonvalossa ja hiljaisuudessa. Arki kahden pienen lapsen äitinä on kuitenkin vähän muuta kuin terapeuttisia maalaushetkiä ja projekti olisi takuuvarmasti vieläkin haaveiluasteella, mikäli en olisi älynnyt pyytää tähän apua.

Törmäsin Reetan maalaukseen bongattuani hänen työnsä Asuniin kuvatusta Aurora Pöntisen seesteisestä kodista (kurkkaa Reetan instafeedi täältä ja Auroran täältä). Kun sain kuulla, että kyseessä oli pian TaiK:sta valmistuvan opiskelijan työ, olin vielä enemmän innoissani. Olisi kiva ajatus hankkia taulu uraansa aloittelevalta taiteilijalta.

20200501-02778.jpg
20200501-02774.jpg
20200501-02779.jpg

Taulun tilaaminen oli sekä allekirjoittaneelle että Reetalle hieman jännittävä ja varmasti myös opettavainen kokemus. Riskittömin vaihtoehto olisi toki ostaa valmis teos, mutta harvalla maalarilla on kasapäin näin kookkaita teoksia valmiina jemmassa – etenkään aloittelevilla taiteilijoilla. Jo pelkästään materiaaleihin sitoutuu melkoisesti rahaa.

Reetta lähetti prosessin puolivälissä kuvan luonnoksesta. Sen jälkeen maalaus ehti kyllä vielä muuttaa suuntaansa täysin. Olisikin kiinnostavaa nähdä, mitä kaikkea tuolla maalikerrosten alla piilee!

20200501-02788.jpg
20200501-02811.jpg

Paikkansa maalaus löysi keittiöstämme pitkältä seinustalta, jonka sisustamisen olen kokenut ongelmalliseksi. Tilaa on reilusti – ei kuitenkaan niin paljon, että aluetta haluaisi tukkia day bedillä tai vastaavalla. Seinälle kiinnitettävät hyllytkin hylkäsin, sillä meillä on samassa tilassa jo ruokapöydän takana seinään upotettu integroitu hyllykkö. Taideteos olikin lopulta loistava vaihtoehto; se tekee tästä tilasta kiinnostavan.

Pidän kovasti taulun modernista fiiliksestä. Voimakasta mustaa väriä totta puhuen hieman vierastin alkuun, mutta lopulta se tuo tauluun kivasti särmää. Olen todella iloinen, että uskalsin lähteä projektiin – ja että sain Reetan siihen mukaan. Suurkiitokset vielä; lopputulos on upea! Ja jos joku sillä puolen innostuu taulun teettämisestä, niin jätä rohkeasti viestiä alle, niin välitän Reetan yhteystiedot.

Maalauksesta saatu alennusta.