Armi Tevan työhuoneella

Ihana päästä kirjoittamaan teille pitkästä aikaa! Piipahdin alkuviikosta keramiikkataiteilija Armi Tevan inspiroivalla työhuoneella. Olin teettänyt Armilla veikeän naamataulun ja oli kiva noutaa se henkilökohtaisesti. Taideteoksiin syntyy aivan erilainen suhde, kun on vaihtanut muutaman sanan tekijän kanssa. Palaan vielä itse työhön omana postauksenaan, jahka se on päässyt seinälle, mutta pakko jo paljastaa, että siitä tuli aivan ihana!

Armi on opiskellut TaiKissa kandin verran keramiikkaa ja valmistunut maisteriksi graafiselta puolelta. (Ja kyllä, minulle Taideteollinen Korkeakoulu on aina TaiK aalloista huolimatta).  Naamojen tekemisessä Armi pitääkin erityisesti siitä, että hän pystyy yhdistämään kaksi rakasta aluettaan – saven muotoilun ja kuvittamisen. Hän on aina pitänyt maalaamisesta ja piirtämisestä.

20200626ArmiTevanNaamataulu--6.jpg
20200626ArmiTevanNaamataulu--2.jpg
20200626ArmiTevanNaamataulu--5.jpg
20200626ArmiTevanNaamataulu-.jpg

Ensimmäiset naamat syntyivät muutama vuosi takaperin, kun Armi kaipasi jotain luovaa tekemistä keramiikkakorujen tekemistä rytmittämään. Tällä hetkellä Armi tekee naamatauluja lähes kokopäiväisesti, ja työhuoneen kulmassa kököttävä uuni kuumenee tiheään.

Takaisin vielä työhuoneelle. Seinillä on naamoja, joilla on tekijälleen jokin erityinen merkitys, ja joissa on jotain, jota Armi haluaa vielä jatkojalostaa tulevissa töissään. Keskellä huonetta on tukeva pöytä, jonka ääressä työt syntyvät. Ovea vastapäätä oleva kirjahylly on puolillaan keskeneräisiä naamoja, jotka odottavat vielä lasitekerrosta. Valoa tulvii sisään kahdesta kauniista kaari-ikkunasta ja sisään kantautuu kaupungin ääniä. Huone sijaitsee Bulevardilla vanhassa Aleksanterin teatterissa – voisiko parempaa lokaatiota olla!

Voit käydä kurkkaamassa Instargramtilini @CoterieOfficial:n stooreista vielä pari videoklippiä huoneesta; niissä tila herää ihan erilailla eloon. (Klipit löytyvät myöhemminkin kansiosta Art.) Kuvat räpsin tällä kertaa iPhonella, mutta yllättävän painokelpoisia tuli niistä näinkin.

20200626ArmiTevanNaamataulu--3.jpg
20200626ArmiTevanNaamataulu--4.jpg
20200626ArmiTevanNaamataulu--7.jpg

Naamoja voi ostaa suoraan Armilta täältä sekä esim. Lokalista ja Artekista. Myös uniikkitöitä Armi tekee kuulemma mielellään. Itse koin teettämisen parhaaksi vaihtoehdoksi, kun voi esittää toiveita sekä massan väristä että sävymaailmasta, ja syntyy henkilökohtaisempi side työhön. Ja pyrin senkin takia aina suosimaan taiteen hankkimista suoraan tekijältään, jotta hänelle jää siitä vähän enemmän käteen.

Helteistä viikonloppua ja hei, vinkatkaapa, jos mieleenne tulee mielenkiintoisia taidenäyttelyitä tai muuten vain visuaalisesti inspiroivia kohteita, joissa kannattaisi kesällä piipahtaa! Olisi ihana kuulla.  Olemme varanneet viikoksi matkailuauton, joten kohteet vähän kauempaakin kiinnostaisivat. Ja ainakin Hangossa, Tammisaaressa, Turussa ja Tampereella tulee yleensä piipahdettua joka kesä.