Kaunis työpöytä

Olipa kiva päivä tänään! Testattiin nyt toista kertaa Patrikin kanssa konseptia, jossa otetaan yhteinen vapaapäivä perjantaina ilman sen suurempia suunnitelmia; vähän kuin miniloma keskellä arkea. Käy kurkkaamassa stoorien puolelta mm. missä ihanissa kahviloissa / ravintoloissa kävimme. Sekä kuvapläjäys Löylystä. Patrik on käynyt löylyissä varsin usein kavereidensa kanssa, mutta itselleni kerta oli ensimmäinen saunan puolella. Parituntinen meni lopulta nopeasti; iso suositus.

Varsinaiseen aiheeseen. Olen miettinyt täällä pääni puhki, millaisen pöydän hankkisin uuteen työhuoneeseemme. Olen selaillut eri vaihtoehtoja uudelleen ja uudelleen ilman, että ajatukset ovat alkaneet kirkastua. Yleensä itselläni on vahva visio, jota kohti lähden kulkemaan, mutta nyt on isotkin linjat totaalisesti hukassa. Tein vastaavan kollaasin hiljattain suosikkivalaisimistani (postaus löytyy täältä), ja siitä oli todella paljon apua omien ajatusten kirkastamisessa. Joten kokeillaan nyt samaa työpöydillä. :)

Ihan ensimmäisenä pitäisi lukita montako työpistettä työhuoneeseen tulisi mahtua. Minimalistin silmää miellyttäisi eniten ratkaisu, jossa olisi vain yksi työpiste. Etenkin huoneen keskelle sijoitettuna siitä tulisi jotenkin arvokas vaikutelma. Aion kuitenkin jatkossakin tehdä töitä hybridimallilla ja Patrikhan tekee lähes pelkästään töitä kotoa (kiitos koronan melkein kaikki asiakastapaamisetkin hoituvat nykyään etänä), joten olisi pöhköä olla suunnittelematta tilaan kahta työpistettä, kun sille kerta tarvetta on. Ensimmäinen päätös tehty – check; pragmaattisuus vei tässä voiton.  

Seuraava isompi päätös olisi layout: Tulisiko pöytä huoneen keskelle vaiko ikkunoiden eteen? (Käy kurkkaamassa asuntomme pohja täältä tilan hahmottamiseksi. Teemme työhuoneen tuosta olohuoneen viereisestä makuuhuoneesta.) Keskelle huonetta sijoitettu pöytä olisi ihanan ilmava, ja korostaisi huoneen funktiota nimenomaan työhuoneena. Tämä layout tekisi tilan painopisteestä tasapainoisen ja myös näyttäisi hyvältä keittiön ja olohuoneen suunnasta katsottuna. (Huoneeseen aukeaa käsittääkseni alkuperäiset lasiset pariovet, joita pidämme yleensä auki.)

Toisaalta ikkunoiden edestä molemmat saisivat valoisat paikat työskennellä. Ja mikä tärkeintä – Patrik tykkää katsella töitä tehdessä välillä ulos. Mutta visuaalisesti huoneen sisustamisesta tulisi huomattavasti hankalampaa, sillä en yhtään pidä siitä, että kaikki tavarat vain ladottaisiin tilan reunoille. Joskin pakko myötää, että tällöin keskelle jäisi kivasti tilaa lasten legoleikeille jne…. Layout onkin kohta, jonka kanssa eniten tuskailen.

Seuraavaksi pitäisi päättää pöytien lukumäärä: yksi suurempi visuaalisesti kauniimpi pöytä vaiko käytännöllisesti kaksi pienempää, jotka pystyy tarvittaessa sitten erottamaan. Jälleen kerran esteetikko sisälläni valitsisin yhden ison pöydän (vähemmän pöydänjalkoja), ja tiedätte, että tätä ääntä on yleensä vaikea vaimentaa. Mutta katsotaan. Saman pöydän ääressä tulisi myös lämmin fiilis, kun voisi kurkkia toista ruudun takaa. :)

Entäs pöydän tyylisuunta? Olen miettinyt kaikkea mahdollista antiikkisista puisista kirjoituspöydistä (Bokowskisilta löytää esim. ihania tiikkisiä tanskalaisia kirjoituspöytiä) ultramoderneihin vaihtoehtoihin. Ja jotta ei menisi liian helpoksi, pöydän tulisi ideaalitilanteessa olla sellainen, että Patrikin pöytäkoneen suuren boksin saisi piilotettua sen kylkeen, sisään tms. jotenkin diskreetisti. Tämän takia luulen, että päädyn teettämään pöydän lopulta mittojen mukaan… Mutta katsotaan.


1. Ohto-kyniä Japanista. <3 Juuri huomasin, että näitä löytyy Helsingistä Papershopista - sinne siis!

2. Artek: Kaari työtaso, 676e FDS:sta. Todella näppärä ja kaunis vaihtoehto pieneen tilaan, esim. lapsen huoneeseen.

3. Arper: Kinesist-työtuoli, joita voi käydä ihastelemassa Skannossa.

4. CB2: Hera-marmoripöytä hyllyillä, 1347e

Jos tämä olisi euroopassa, voisin innostua tilaamaan (nyt pitäisi siis kotiuttaa jenkeistä ja maksaa paitsi kuljetus, myös tullit). Myös marmorin sävy hieman arveluttaa. Harkitsenkin josko teettäisin jotain vastaavaa. Tällöin saisin myös mitat justiinsa kohdilleen (ja suunniteltua jonkun boksin Patrikin tietoneneen ympärille) sekä reiän kanteen johdoille…. Marmori on materiaalina kylmä, joten käytännössä pitäisi hyväksyä, että tässä olisi aina kunnon alusta käsien alla lämmikkeenä.

5. Artek: Ree 005 Kaari-työpöytä, 1228e. Yksi Artek-lemppareitani!

6. Tämä Ida Designin Duratin showroomilta napattu kuva sai miettimään, miten ihana lämmin materiaali durat olisi myös pöydässä!

7. Karakter Copenhagen: Office Desk, 6500e. Eikö olisi ihana! En vain ymmärrä, mikä ihme tässä maksaa; aivan tolkuton hinta pöydästä, murr.

8. Nicolas Schuybroekin IG-feedista poimuttu uniikki työpöytä, joka yhdistää puisen kannen metallisiin jalkoihin. Sama design toimisi hienosti myös kustomoidussa marmoripöydässä ja kätkisi kivasti tietokoneen boksin. <3

9. Kotimaisen Innon Lab YC raikkaissa väreissä.

10. Italialaisen Flexformin feedista poimittu art deco –vivahteinen pöytä. Tuoli on ainakin heidän, mutta en tarkistanut löytyykö pöytäkin heidän mallistosta.

11. Menu: The Eclipse Desk, 2095e

Niin kaunis muotoilu tässä! Hivenen kyllä pieni meidän makuun ja en myöshään haluaisi enää mustaa pöytää, kun meillä on vastaavaa materiaalia oleva Menun pyöreä pöytä keittiössä… Mutta muuten ihana.

12. Anonymous plaster tekee todella kauniita pöytiä orgaanisin muodoin. Varsin hintavia kyllä nämäkin kun tiedustelin..

13. EDIT 1.11.2021: Harri Korhosen Innolle suunnittelema Select Meeting Extra ZXLB. Tuoli kuuluu laajaan tuoteperheeseen, joka on saanut tunnustusta ympäri maailman. Eikö näytäkin kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikkään ajattomalta.

(Ja kiitos vielä lukijoille! Olin kuvia kerätessäni jotenkin onnistunut ”hukkaamaan” tiedot siitä, kenen tuoli on kyseessä.)

14. Bulo: Senses Rock, 3365e

Ihana orgaaninen pöytäkansi. Tämä on ollut myös vakavasti harkintalistalla. Tai jonkun vastaavan teettäminen massiivipuisena.

15. Karakter: Principal chair, alk. 1625e. Toivelistalle tämäkin.

16. Perfection! Ruotsalaisstylisti Fredrik Karlssonin nappaama kuva galleristi Patrick Seguinin kodista Pariisista. Love this! Huomaa myös upea parketti.

17. Labofa: 12.1 Work chair. Hyvä vaihtoehto esim. teinille omaan huoneeseen. Valittavana ihania neutraaleja värejä ja materiaaleja.

18. Mattina Desk by Danielle Siggerud (tummaa puuta oleva versio 11,600e)

Tämä on taas hintaluokkaa “lottovoittajille”. Mutta upea tämä on! Danielle kannattaa ottaa seurantaan Instargramissa, mikäli ei ole teille entuudestaan tuttu. Hän tekee aivan hui-kei-ta kohteita. Huomaa samanhenkinen puu materiaalina, kuin tuossa pöydässä nro 22.

19. Katseenkestävä Avolt-jatkojohto, 49e FDS:ssa

20. Amand Axelssonin IG-feedistä napattu edullinen toteutus. Joku tämmöinen olisi järkiratkaisu myös meille

21. Marjolein Delhaas: 365 Journal – Velvet, 60e

22. CB2: Marisa Burl wood desk, 718e. Eikö ole ihana tämä puu tässä! Vähän kapea (ainakin Patrikin isoille screeneille), mutta muuten aivan ihana. Jenkeistä, joten varaudu tulleihin.

23. Vitran klassikko EA 119, 3545e FDS:ssa. Ruskeana vielä kauniimpi.

24. Labofa: 65 Work table, alk 10,600 SEK. Vähän pieni (120 × 60 × 74 cm), mutta muuten kaunis

 

Jos miettisi ihan puhtaasti esteettisistä lähtökohdista eikä budjetti olisi rajoittavana tekijänä, sijoittaisin keskelle huonetta yhden suht kookkaan orgaanisenmuotoisen asymmetrisen pöydän. Esimerkiksi tuo Daniellen “lottovoittajapöytä” olisi täydellinen!


Onko sillä puolen muita, jotka ovat saman pähkäilyn edessä? Tai onko suosituksia mihin meidän tilan kohdalla päätyisitte? Ai niin, mainittakoon, että työhuone tulee pienenemään reilun metrin verran kylpyhuonelaajennuksen takia. Mutta jää sille vielä senkin jälkeen ihan kelvollisesti kokoa.

Ensi kerralla juttua mainitsemistani suosikkivalaisimistani. Tai siis ensimmäisestä, jonka olen ehtinyt saada jo esille saakka. (Muutama muukin on täällä jo paketissa odottamassa. Eli time well spent tuo ko. aiempi postaus :)

Ihanaa viikonloppua!