Kotimme tulossa myyntiin

Jännittäviä uutisia – olemme päättäneet laittaa kotimme myyntiin! Olemme pohtineet tätä jo jonkin aikaa, sillä tarvitsisimme Patrikille erillisen työhuoneen. Puolisoni on yrittäjä ja tekee töitä asiakastapaamisia lukuun ottamatta kotoa (jo siis ennen tätä etäilyä), joten näen jo mielessäni tummaa puuta olevan antiikkipöydän uuden kirjastohenkisen työhuoneen keskipisteenä :) 

Toinen vaihtoehto olisi ollut muuntaa meidän nykyinen olohuone suosiolla meidän molempien työhuoneeksi, ja olin jo visioinut siihen kahta työpöytää vastakkain ison ikkunan eteen... Tilava keittiömme on kotimme sydän ja se taipuisi myös ”oloiluhuoneeksi”; vietämme jo nyt siellä eniten yhteistä aikaa.

Jossain vaiheessa lapset kuitenkin tarvitsisivat joka tapauksessa omat huoneensa. Ja lapsilla on vielä hieman eri unirytmi, joten senkin puolesta erilliset makuuhuoneet ei olisi pahitteeksi. Joten tarkoituksena olisi seuraavaksi löytää neljän makuuhuoneen koti (huh). Ei tästä kuitenkaan vielä sen enempää, sillä aihe ansaitsee ehdottomasti oman postauksensa!

Meidän makuuhuoneen ikkunat ovat mielestäni asunnon yksi kauneimpia yksityiskohtia.

Henkilökohtaiseen aiheeseen sopii kivasti nämä henkilökohtaisemmat kuvat. Ylleni valikoitui suosikkineuleeni meidän uudesta kevätmallistosta – Sankar-neule, johon unikkokuosi on tuotu hillitysti neuloksen struktuurilla leikitellen. Itselläni on päällä koko M (174 cm / n. 65 kg)


Asunnosta lähteminen aiheuttaa paljon haikeutta. Kesällä tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun pääsimme muuttamaan tähän kotiin, ja tuskin päivääkään on kulunut, etten olisin ajatellut miten paljon iloa kaunis kotimme tuottaa. Kotimme remonttia suunnitellessa tein meille täydellistä unelma-asuntoa, ja sellainen tästä tuli. Jokainen yksityiskohta ja toiminto on harkittu huolella ja materiaalit valittu rakkaudella. Muutamina poimintoina nostaisin Hari Koskisen Timberwiselle suunnitteleman mosaiikkiparketin. Asuntomme oli ensimmäinen yksityiskoti, johon sitä asennettiin. Asunnon kulmakiviin kuuluu myös Kitzenin mittatilauskalusteet (keittiö, vaatekaapit ja kylpyhuoneen kaapit) sekä Kipsi Helsingin toteuttamat näyttävät kattolistat.

Seesteisten puitteiden lisäksi jään kaipaamaan mitä parhainta sijaintia Pietarinkatu 10:ssä (tästä lisää ensi kerralla). Sekä meidän ihanaa iäkästä naapuriamme, johon olemme juuri tutustuneet paremmin! <3

Täytyy kuitenkin uskoa, että uusi koti odottaa tuolla jossain, vaikka kieltämättä hirvittääkin ajatus koko savotasta, kun tuntuu, että asuntomarkkina on totaalisen seisahtanut. Lisäksi Ullanlinnassa on to-del-la vähän tämän kokoluokan / vähän suurempia perhe-asuntoja tarjolla. Mutta fingers crossed!

Tässä valaistuksessa kattolistat näkyvät kerrankin kunnolla! Yleensä ne tuntuvat jotenkin hukkuvan kuviin

 

Mainittakoon vielä, että ensimmäistä kertaa olen ottamassa asunnon myyntiin asiantuntevan ja ystävällisen välittäjän. Sellaisen, jonka kanssa haluaisin itse ostajana tehdä kauppaa. Saan kovasti kicksejä kaikesta myyntityöstä, mutta tässä elämäntilanteessa on helpompi lähteä koko perheen voimin viikonlopuksi vaikka tuttavaperheen luo kylään tai yhdeksi yöksi hotelliin, jotta välittäjä saa rauhassa näyttää asuntoa halukkaille. Ja ehkä välittäjä tuo tämän kokoluokan kaupoissa vielä lisää luotettavutta ostoprosessiin. Joten mikäli olet etsimässä laadukasta 121-neliöistä kotia (suuri keittiö, olohuone ja kaksi makuuhuonetta sekä wc-kylpyhuone), kannattaa laittaa pian viestiä ;)  Eli ole rohkeasti yhteydessä, mikäli haluaisit kuulla asunnosta lisää tai tulla katsomaan. Soittopyynnöt voi jättää osoitteeseen coterieofficial at gmail.com.

Hintapyyntö asunnolle tulee olemaan 1,278,000 euroa (eli noin 10,562 euroa per neliö). Tapasin neljä välittäjää ja heidän kaikkien hinta-arviot menivät hyvin lähelle toisiaan.

Laitan ensi viikolla vielä toisen postauksen, jossa jaan asunnon pohjan (voi myös pyytää s-postitse) sekä kattavan kuvakollaasin. Oikotie-ilmoituksen kanssa menee valitettavasti hetki, sillä varsinaiselta asuntokuvaajalta löytyi ensimmäinen aika kalenterista vasta huhtikuun toiselta viikolta…

Ihanaa viikkoa!