Asuntomme ennakkomyynnissä

Kirjoitin edellisessä postauksessani päätöksestämme laittaa ihana kotimme myyntiin. Nyt on vuorossa epävirallinen ”ennakkomyynti-ilmoitus”, jossa yritän kertoa asunnosta mahdollisimman tarkasti siltä varalta, että siellä ruudun toisella puolella istuu kotimme tuleva asukas :)

Alla ensinnäkin suuntaa antava pohjakuva, jota en ole ennen jakanut. Ajatuksena pohjaratkaisua miettiessä oli tehdä saarekkeesta koko kodin sydän; on kiva kokkailla ym., kun näkee mitä ympärillä tapahtuu. Keittiöömme mahtuu pari pehmeää nojatuolia, ja lapset käpertyvät usein kulmassa sijaitsevalle togolle lukemaan sillä välin, kun laitamme aamupalan ym. valmiiksi.

Pietarinkatu 10 A.jpg

Kaikki huoneet ovat suuria ja tilavia. Juuri asuntomme avaruus ja ilmavuus on sellaista, mitä en ole onnistunut omiin kuviini vangitsemaan, ja mitä sisääntulijat yleensä ensimmäisenä ihastelevat. Myöskään asunnon korkeus (hieman yli 3,1 metriä) ei jotenkin tule kuvissa esiin; eikä katon kauniiden kipsilistojen näyttävyys – ne tuppaavat jotenkin hukkuvan kuviin. Eräs huippukuvaaja tulee taltioimaan kotiamme parin viikon päästä, joten hänen laajempien kuvien myötä pääsette hahmottamaan tilaa varmasti vielä paremmin.

Keittiö pääsisäänkäynnin suunnasta katsottuna. Huomaa saarekkeen leijuva fiilis :) Keittiön vasemmalla puolella näkyy asunnon toinen sisäänkäynti hissilliseen rappuun.

Bora Classic liesitaso

Sijainnista mainittakoon, että asuntomme on Pietarinkadun puolivälissä eli keskellä kauneinta Ullanlinnaa. Emme asuntoa ostaessa vielä ymmärtäneet, millainen helmi tämä lokaatio olisikaan! Kesäisin parasta on kivenheiton päässä oleva Uunisaari, jonne lähtee viiden minuutin venematka parin korttelin päästä. Sen matala hiekkaranta on täydellinen pulahduspaikka suihkuineen ja kahviloineen etenkin perheen pienille. Myös äidin katse lepää purjeveneiden koristamassa satamassa. Uunisaaresta pääsee kävellen aallonmurtajaapitkin aina Liuskaluodolle saakka Skifferille pitsalle – ihan loistava tapa päättää rantapäivä!

Viereinen Kaivopuisto on suosikkikohteemme ympäri vuoden. Esikoisemme rakastaa kallioille syntyviä vesilätäköitä, ja tänä upeana lumisena talvea puisto vasta oikeuksiin on päässytkin! Kaivopuiston pulkkamäki on kuulunut ohjelmaamme lähes joka viikonloppu; usein myös joku alueen lukuisista luistelukentistä. Lisäksi Ullanlinnassa on todella monta isoa leikkipuistoa, joista valita; eri harrastusmahdollisuuksista ja kouluista puhumattakaan.

Itse olen arvostanut sijainnissa loistavia ulkoilumahdollisuuksia (on ihana lähteä juoksemaan rantaan ja Kaivopuistoon) sekä samalla vaivatonta sijaintia lähellä kahviloita ja ravintoloita. Etenkin Patrikin suosikkipaikkoihin kuuluu parin korttelin päässä rannassa oleva kahvila Kompassi.

Pääsisäänkäynti

Olohuone, josta kauniit pariovet toiseen makuuhuoneeseen (ovet kuvan oikealla puolella).

Olohuone, josta kauniit pariovet toiseen makuuhuoneeseen (ovet kuvan oikealla puolella).

Olohuoneen upea kipsirosetti, jonka Kipsi Helsiki on kustomoinut niin, että langaton valaisinjärjestelmä on saatu upotettua piiloon.

Olohuoneen upea kipsirosetti, jonka Kipsi Helsiki on kustomoinut niin, että langaton valaisinjärjestelmä on saatu upotettua piiloon.

Näkymä olohuoneesta toiseen makuuhuoneeseen.

Näkymä olohuoneesta toiseen makuuhuoneeseen.

Kadunpuolen makuuhuoneen kauniit ikkunat ja kattolistat. Huomaa myös kaunis vastapäinen talo.

Alla lisätietoja Oikotien ilmoitusten struktuuria mukaillen. Laittakaa rohkeasti viestiä (coterieofficial at gmail.com), mikäli jokin jää mietityttämään! Viestin välityksellä voi jättää myös soittopyynnön, niin palaan asiaan. Välittäjän pitämän ensinäytön ajankohdasta en nyt osaa vielä varmasti sanoa; seuraamme tiedotuksia liikkumisrajoituksista. Mutta nopeat ainakin ehtivät halutessaan tulla kurkistamaan asuntoa jo näin ennakkoon (maskin ja turvavälien kera totta kai), jo ennen kuin rajoitukset astuvat voimaan.

  

PERUSTIEDOT

Sijainti: Pietarinkatu 10 a 2

Kaupunginosa: Ullanlinna

Kerros: 2/5. Asunto sijaitsee toisessa kerroksessa (alakerrassa mm. kauneushoitola ja kampaamo); ikkunat ovat korkealla. Tauhallisen kadun (ei raitiovaunuja, ei mukulakiveä, ei läpikulkuliikennettä) ja paksujen seinien ansiosta ulkoa ei kantaudu melua.

Pinta-ala: 121 m² (ei tarkistusmitattu)

Kuvaus: 3h + k. Läpitalon huoneisto, jossa valo kulkee huoneesta toiseen isoista oviaukoista ja pariovista.

Kaksi uloskäyntiä, joista toinen vie hissilliseen rappuun (hissiin mahtuu hyvin lastenrattaat). Toinen hissitön rappu kylpee valossa ja on säilytetty kauniin avarana.

Korkeus: Näyttävä huonekorkeus (hivenen yli 3,1 metriä), jota korostaa valoa hohtava katto.

Näkymät: Olohuoneesta ja makuuhuoneesta Pietarinkatu pohjoiseen, sisäpihanpuoleinen makuuhuone etelään ja keittiö lounaaseen.

Molemmat makuuhuoneet ovat niin suuria, että myös sohva on vieraillut välillä lastenhuoneen puolella.

Kauniita yksityiskohtia. Alkuperäisessä huonejärjestyksessä syvennys toimi parivuoteemme ”yöpöytänä”.

Kauniita yksityiskohtia. Alkuperäisessä huonejärjestyksessä syvennys toimi parivuoteemme ”yöpöytänä”.

Huomaa kaunis kaareva seinä. Huom: kymmenensentin paloista koottu lattialista on tässä kuvassa vielä viimeistelemättä. Ainoa asia, mikä miehiltä jäi kesken, kun muuttomme painoi päälle :)

Restauroidut alkuperäiset ovet.

PUITTEET

Ikkunat: Vanhalle talolle tyypilliset isot upeat ikkunat leveillä smyygeillä.

Ovet: Alkuperäiset massiiviset puuovet, jotka restauroitiin täysin. (Lisäksi yksi vastaava pariovi tuotiin saman aikakauden talosta Kruununhaasta).

Kunto: Koko huoneisto saneerattu v. 2016-2017. Asuttu heinäkuusta 2017 alkaen.

Sähköt: Kaikki huoneiston sähköt uusittiin asunnon sähkökaapista eteenpäin.

Kattovalaisimet on kytketty langattomaan järjestelmään niin, että molempien ulko-ovien luona on ns. master-kytkin, joka kytkee ja sammuttaa kätevästi kaikki asunnon valot kerralla.

Keittiön varusteet: Kitzenin mittatilaustyönä toteuttamat vaaleanharmaat mattapintaiset pelkistetyt kalusteet (keittiö, vaatekaapit ja kylpyhuoneen kaapit). Helppohoitoinen valkoinen komposiittitaso sekä keittiössä että kylpyhuoneessa. Runsaasti työskentelytasoa sekä säilytystilaa.

Kaikki kodinkoneet uusittiin saneerauksen yhteydessä. Saarekkeessa huipputason Bora Classic induktioliesi, jossa integroitu liesituuletin. Siemensin jääkaappipakastin ja Siemensin astianpesukone (valintakriteerinä oli hiljaisin malli), Siemensin yhdistelmäuuni (kaapissa pistorasiallinen paikka halutessa erilliselle mikrolle).

Kylpyhuoneen varusteet: Laufenin Kartell-designsarjan seinään kiinnitettävä wc-istuin (ns. rimless malli) sekä moderni pesuallas. Katossa vähäeleiset upotetut kulmikkaat spotit. Seinissä suurehkot mattapintaiset valkoiset laatat (30 x 60 cm). Lattiassa kalanruotokuvioon ladottu valkoinen mattapintainen laatta sekä lattialämmitys. Seinällä suuri pyöreä kehyksetön peili.

Tapwellin mattamustat hanat (myös keittiössä) ja suihku.

Kylpyhuoneen pohjaratkaisu on hiottu toimivaksi jokainen sentti hyödyntäen. Kitzenin kaapisto kätkee sisäänsä mm. pyykinpesukoneen, sen liitännän sekä pistorasian esim. sähköhammasharjoille.  

Unidrainin lasiseinä on mitoitettu niin, että sekä pyykinkuivausteline että lasten vannat mahtuvat nätisti seinien väliin. Unidrainin vähäeleinen pitkulainen lattiakaivo. Seinillä tyylikkäät mattamustat pyyhekoukut ja shampoopulloteline.

Säilytystilat: Huoneiston toisessa makuuhuoneessa on koko huoneen levyinen lattiasta kattoon ulottuva Kitzenin mittatilauskaapisto, joka kätkee sisälleen runsaasti säilytystilaa sekä myös paikan TV:lle ja printterille suojassa katseilta. Lisäksi keittiössä runsaasti säilytystilaa (mm. yläkaapit ja saareke).

B-portaassa, keittiöstä johtavan oven takana on vain tämän asunnon käytössä oleva erillinen komero (aikoinaan "takkapuita" varten), joka toimii kätevänä pulkan, potkulaudan ym. säilytyspaikkana. Lisäksi ullakkokomero ja kellarikomero. (Ullakolla on jemmassa huoneistoon kuuluvia ovia.)

Lattia: Kaikissa huoneissa Timberwisen näyttävä designparketteihin kuuluva Kolmio-mosaiikkiparketti. Harri Koskisen suunnittelema parketti henkii menneen ajan arvokkuutta ja tuo asuntoon samalla modernin tunnelman. Lattiaan on tehty todella perusteelliset pohjatyöt, jotta parketti saatiin asennettua tukevasti kauttaaltaan samaan tasoon. Täten parketin kuvio kulkee keskeytyksettä koko huoneiston läpi eikä kynnyksiä ole tarvittu lainkaan. Asuntomme oli ensimmäinen yksityiskoti, johon sitä asennettiin.

Seinät: Kaikkialta maalattu Tikkurilan maaleilla. Pohjatyöt ja viimeistely on tehty erittäin huolella. Kaikki asunnon seinäpinnat, katot ja smyygit on vahvistettu verkottamalla, jotta pintoihin ei syntyisi halkeamia.

Katto: Maalattu valoa taittavalla erikoismaalilla.

Listat: Kipsi Helsingin toteuttamat näyttävät kattolistat ja rosetit.

Erikoiskorkeat 28-senttiset uniikit kokopuiset lattialistat.

 

HINTATIEDOT JA MUUT KUSTANNUKSET

Neliöhinta: 10 562 €/m2

Velaton hinta: 1 278 000 €

Myyntihinta: 1 277 475,43 €

Rahoitusvastike: 64,53 €/kk (juuri päättymässä)

Hoitovastike: 459,80 €/kk (huom: sisältäen vesimaksut; pysynyt samana ostohetkestämme alkaen). Eli varsin kohtuullinen hoitovastike 3,80 e/m2. Isännöitsijän mukaan kulukurissa on onnistuttu ja toki hoitovastikkeeseen vaikuttaa positiivisesti myös taloyhtiön omistamat huoneistot (kaksi asuinhuoneistoa sekä liikehuoneistoja). Merkittävät vuokratulot vuonna 2019 olivat yli 107k euroa (muodosti 45% kiinteistön tuotoista vuonna 2019).

Yhtiövastike yhteensä: 525 €/kk (huom: sisältää myös vesimaksun)

Lunastuspykälä: Lunastusoikeus yhtiöllä ja osakkailla

 

TALON JA TONTIN TIEDOT

Taloyhtiössä tehdyt remontit: Taloyhtiö on erinomaisessa kunnossa; suuret remontit on tehty:

  • Kadunpuolen julkisivu 2019

  • Porrashuoneiden maalaus 2016-2017

  • Hissien rakentaminen B-, C- ja D-portaisiin 2015 (A porras jätettiin kauniin ilmavaksi, koska kaikista asunnoista käynti hissilliseen B-portaaseen)

  • Porrashuoneiden ovien kunnostus 2014

  • Laivanvarustajankadun puoleisen raja-aidan uusinta 2013

  • Vesikaton maalaus ja julkisivun kunnostustyöt 2011

  • Vesikatto uusittu 2008-2009

  • Laaja LVI- ja sähköremontti, jolloin mm. kaikki kylpyhuoneet on peruskorjattu täydellisesti ja putkisto uusittu 2007

  • Piharemontti 2002

  • Julkisivut kunnostettu 1993

  • Autotallirakennuksen ovet ja katto kunnostettu 1990

  • Ikkunat uusittu osittain 1988

  • Porraskäytävät kunnostettu 1986

  • Sähkö- ja puhelinnousut uusittu 1985

Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontit: Taloyhtiön korjaustarveselvitys vuosille 2020-2024:

  • D-portaan päädyn rappauksen uusinta 2021

  • Liikehuoneistojen ikkunoiden uusinta 2022

  • Lukituksen uusinta 2023

  • Piha-alueen peruskorjaus 2024

Taloyhtiön korjaustarveselvitys on suuntaa antava ja sitä käsitellään vuosittain yhtiökokouksen yhteydessä.

Rakennuksen tyyppi: Kerrostalo

Taloyhtiön nimi: Asunto-osakeyhtiö Pietarinkatu 10

Rakennusvuosi: Kaunis vuonna 1906 rakennettu vaaleankeltainen talo. Vuoden myöhemmin valmistunut vastapäinen talo henkii samaa tunnelmaa ja luo kauniit näkymät.

Huoneistojen lukumäärä: 31 asuinhuoneistoa, joiden yhteispinta-ala on 2 884 m2

Yhtiön hallinnassa olevat tilat: Yhtiön hallinnassa on mm. kaksi asuinhuoneistoa sekä 8 kpl liikehuoneistoja (yht 355,5 m²) sekä 6 kpl autopaikkoja.

Hissi: Kyllä, B-portaassa. Jäljittelee kauniisti vanhanajan tunnelmaa.

Rakennusmateriaali: Paksuseinäinen tiilitalo – pysyy kesällä viileänä todella pitkään.

Hyvä äänieristys joka suunnasta – sekä rauhalliset naapurit :)

Kattotyyppi ja -materiaali: Harjakatto. Saumattu pelti

Energialuokka: D; energiatodistus on

Lämmitys: Kaukolämmitys

Kiinteistön antennijärjestelmä: Kaapeli-tv

Tontin omistus: Oma

Kiinteistönhoito: Huoltoyhtiö

Isännöinti: Isännöitsijätoimisto Jarmo Rantamäki Oy ISA, Elielinaukio 5 B, 00100 Hki. Puh: 010 207 5300. Isännöitsijä: Jarmo Rosenberg, puh 010 207 5320. S-posti jarmo.rosenberg@rantamaki.com

Liikenneyhteydet: Bussi 24 Pietarinkadulta ja raitiovaunut korttelin päästä Tehtaankadulta.

Palvelut: Pietarinkadulla K-market ja Alepa, jonka paistopisteestä on kiva hakea viikonloppuisin tuoreet croissantit ja patongit. Suuri S-market Kasarminkadulla, Korkeavuorenkadun ja merellisen Etelä-Helsingin kahvilat ja ravintolat lyhyen kävelymatkan päässä. Alueella erinomaiset koulut ja ainakin me olemme saaneet myös mieluisat päiväkotipaikat.

 

LISÄTIETOJA

Ullakko: Asunnon korkea vintti on vielä kokonaan hyödyntämättä ja myymättä. Ullakoiden myynnistä ei ole kuulemma keskusteltu hallituksessa. Ullakko voi olla arvokas omaisuuserä siinä vaiheessa, kun jokin suurempi remontti on seuraavan kerran ajankohtainen.

Vapautuminen: Lähtökohtaisesti 6 kk kaupanteosta, sillä emme ole vielä löytäneet seuraavaa. Mutta toki neuvoteltavissa.

Muuta: Myös koko huoneiston sisustus on ostettavissa; valaisimia myöten :)

 

Huom: Kuvat on otettu vajaan kolmen viime vuoden aikana. Ja vinkkaisin vielä, että kodistamme löytyy laaja juttu uusimmasta Asunista (1/2021) sivulta 46 alkaen.

Jännittävää kuulla teidän kommentit! <3