Seinään integroidut vaatekaapit

Moikka! Onpa kiva päästä kirjoittamaan pitkästä aikaa. Heinäkuun loppu ja elokuun ensimmäinen puolisko on itselleni aina vuoden kiireisintä aikaa, sillä elokuulle ajoittuu vuoden tärkein deadline töissä, kun istumme alas hallituksen kanssa pohtimaan Marimekon strategiaa. Tänä vuonna tähän yhdistyi vielä meidän muutto, joten ei ole ollut tekemisestä pulaa viime viikkoina . :)

Sormet syyhyää jo päästä kertomaan teille meidän uudesta kodista. Ollaan nyt siis asuttu täällä pari viikkoa ja asunto on vielä niin paljon kivempi kuin muistimmekaan! Teimme ostopäätöksen reilun puolen tunnin vierailun perusteella (mikä kuulostaa ehkä vähän absurdilta, sillä olen varmasti käyttänyt kymmeniä tunteja vuosien varrella esimerkiksi täydellisen trenssin metsästykseen). Nopean päätöksenteon teki mahdolliseksi se, että olen viimeiset viisitoista vuotta seurannut asuntomarkkinoita hyvin tiiviisti, joten tiedän varsin hyvin mitä on tarjolla. Mutta lisää tästä ihanasta uudesta kodista tulevissa postauksissa!

Ennen kuin siirrytään fiilistelemään uutta asuntoamme ja seuraamaan sen remonttien ja sisustuksen edistymistä (josta tuleekin melkoinen urakka, sillä hankintalista on pitkä) haluan vielä palata Pietarinkadulle. Esittelyssä meidän master bedroomin seinään upotetut vaatekaapit, joista nostan esiin kolme oivallusta:

20200419-02716.jpg

Upotuksella minimalistinen ilme

Parasta vaatekaapeissa oli niiden minimalistinen ilme, joka saatiin integroimalla kaapistot täysin seinärakenteeseen ja maalaamalla kaapit samalla mattapintaisella värillä seinien kanssa. Tästä vanhasta postauksesta makuuhuoneen kaapit – kassiset vaiko pelkistetyt voi käydä lukemassa pohdintojani kaappien tyylistä. Täysin relevantti kirjoitus edelleen, sillä ihan samat pähkäilyt on juuri nyt käynnissä uuden asunnon suhteen :) 

Ja tästä remonttiblogin postauksesta tammikuulta 2018 voi puolestaan kurkata miltä kaapisto näytti heti asennuksen jälkeen. Oli ilo löytää nämä remonttikuvat, sillä en olisi muuten muistanut mihin ratkaisuun päädyimme toteutuksen osalta. Kuvat paljastavat, että kaapin runko tuotiin ensin paikoilleen ja vasta sen jälkeen rakennettiin kiinteä seinä sen ympärille. Toinen vaihtoehto oli tehdä ensin seinä valmiiksi ja tuoda kaapit valmiiksi jätettyyn koloon. Mutta oli varmempi kyllä näinpäin.

Pientä viilausta ja säätöä oli ovien korkeuksien kanssa ja yläovet kävivätkin valmistajalla vielä lyhennettävinä, jonka seurauksena niistä tuli pikkuisen liiankin matalat (huomaa hivenen liian suuri rako yläreunassa). Seuraavalla kerralla tekisin lattiankin ihan valmiiksi (tai ainakin valmiimmaksi), sillä vaikka kuinka yrittää mitoittaa pohjatyöt, liimat ja parketit, ei näiden arvioiminen ole helppoa, jos yrittää pelata mahdollisimman minimalistisilla raoilla kuten allekirjoittanut. Eli note to self: seuraavalla kerralla tilaisin ovet vasta, kun kaikki on ihan valmista. Rungon voi asentaa kyllä jo aiemmin.

 

Coterie - 20210801_094810610_iOS.jpg

Televisio piiloon

Toinen iso oivallus liittyi television kätkemiseen keskimmäiseen kaappiin. En ole tähän saakka yhtään innostunut television hallitsevasta ilmeestä olohuoneessa, joten olin iloinen keksiessäni sille loistavan paikan vaatekomerossamme. Televisiomme seisoi omalla minimalistisella alustallaan kaapiston hyllyllä ja nuo kaapissa näkyvät korit olivat erilaisille johdoille ja lisämokkuloille (kotiverkolle ym.) ja jäivät kivasti siis ruudun taakse piiloon, jolloin ilme oli täysin johdoton. Eli ainoa mitä pitää jo suunnitellessa ottaa huomioon, on antenni- ym. johtojen tuominen kaappiin.

Vedimme sähköt myös oikeanpuoleiseen kaappiin, sillä sinne kätkettiin printteri sekä Patrikin työssään tarvitsemat serverit siististi piiloon. Nykyisessä asunnossa tämmöisiä asioita ei ole huomioitu, joten kovasti nyt pähkäilemme, miten saamme tästäkin asunnosta mahdollisimman johdottoman.

Coterie - 20210801_094601060_iOS.jpg

 

Harmoninen ilme vetolaatikoilla

Lopuksi mainitsen vielä kaapiston harmonisen ilmeen, joka luotiin yhtenäisellä layoutilla ja suurilla umpinaisilla vetolaatikoilla. Uudessa kodissa on joissain kaapeissa käytetty myös metallisia ns. lankakoreja, ja onhan ne kieltämättä kätevämmät, kun laatikon sisällyksen näkee yhdellä silmäyksellä. Mutta lopputulos on ainakin omaan silmään hirmuisen rauhaton. Monia ei varmasti häiritse vallitseeko vaatekaapin uumenissa täydellinen feng shui, mutta itse saan mielenrauhaa, kun avaan kaapin, joka ainakin päällisin puolin näyttää harmoniselta.  (Vaikka totuus laatikon sisällä olisikin jotain aivan muuta, heh.)

Coterie - 20210801_094748014_iOS.jpg
Voi apua mitä sormenjälkiä puhelimen linssiin oli jäänyt!

Voi apua mitä sormenjälkiä puhelimen linssiin oli jäänyt!

 

Lataan Instagramiin vielä illalla pariminuuttisen videon, jossa käyn vielä samoja asioita läpi, eli käykäähän kurkkaamassa.

Toivottavasti tästä on iloa muille kaapistojaan pohtiville! Ja jättäkää toki toiveita & vinkkejä alle, jos on vielä postaustoiveita vanhaan kotiin liittyen. Voisin kirjoittaa vielä esimerkiksi mitkä olivat keittiösuunnittelun parhaan oivallukset, jos teitä kiinnostaa. Tai kannattiko laittaa arvokasta parkettia pikkulasten kotiin. Tai meidän kylpyhuoneesta, joka oli hieman vähemmän esillä.

Leppoisaa sunnuntaita; täällä tarkoitus kuvata hieman uutta kotia :)