Uutuuksia uudessa olohuoneessa

Tänään esittelyssä kulmaus uudesta olohuoneestamme sekä pari hankintaa, joista en ole ennen teille kirjoittanut. Mutta ensin lyhyesti remonttiprojektin edistymisestä.

Ajatukset alkavat kirkastua keittiön kaappien osalta. Tai oikeastaan olen aivan alusta saakka nähnyt keittiön layoutin tasan yhdellä tavalla (nykyistä pohjaratkaisua pitkälti noudatellen; vähän vain kevennettynä). Eli pitkälle takaseinälle tulee ensin ikkunan luo korkeita kaapistoja ja sen jälkeen matalia kaapistoja ilman yläkaappeja. Ja niiden eteen suurehko (kuitenkin nykyistä pienempi) saareke. Kaapinovet tulevat maalattuina, sillä pelkään että nyt-niin-trendikäs puu aiheuttaisi puuöverit ja kilpailisi liikaa upean lattiamme kanssa. Sävy tulee olemaan vaalea, mutta pidän teidät vielä jännityksessä!

Teknisiä kysymysmerkkejä ja tukun harmaita hiuksia(!) aiheuttaa keittiön takaseinälle oikeaan yläkulmaan asennettu pieni ns. kakkossähkökaappi, johon en siis olisi asentamassa korkeaa kaapistoa kuten edellinen omistaja. En ole vielä selvittänyt sähkömieheltä, miten iso työ olisi siirtää se alakaappiin (ja onko ylipäänsä mahdollista). Eli pahimmassa tapauksessa ylös jää seinän värinen pieni boksi. :( 

Myös keittiön viemäriputki on asennettu nyt pöhkösti pintaan koteloituna. Purun jälkeen selviää riittääkö kallistukset siihen, että saisimme kulkemaan sen koko matkan lattian alla.

Kylpyhuoneen osalta olen jatkanut kaakeleille vaihtoehtoisten seinämateriaalien kartoittamista ja tuskaillut, miten saisin kylpyhuoneen budjetin jotenkin pysymään järkevissä raameissa. Yhteen kylpyhuoneeseen saisi helposti Teslan verran euroja menemään, joten käyn jatkuvaa dialogia itseni kanssa siitä, missä panostamme ja missä pihistämme. (Tiedätte, että olen jälkimmäisessä kovin huono.)

Sisustuspuolikin otti askeleen eteenpäin, kun tilasin meille neljä uutta valaisinta. :) Kaikki uutuudet löytyvät parin postauksen takaa otsikolla ”Hankintalistalla design-valaisin jos toinenkin”; saatte sitten nähdä mihin lopulta päädyin, kun toimituksia alkaa tipahdella; osa menee loka-marraskuulle saakka.

Tuo seinän sininen sävy ja auringon keltaiseksi värjäämät ovet - bear with me!  Roots Livingin matto on löytänyt tiensä jälleen olohuoneeseen oltuaan viimeksi lastenhuoneessa. Sopii uuteenkin tilaan hienosti!

Tuo seinän sininen sävy ja auringon keltaiseksi värjäämät ovet - bear with me! Roots Livingin matto on löytänyt tiensä jälleen olohuoneeseen oltuaan viimeksi lastenhuoneessa. Sopii uuteenkin tilaan hienosti!

Ei näy oikein näissä kuvissa, mutta Skannosta hankittu Togo ja Artillerietistä tilattu Etcetera muodostavat upean parin! Hetken aikaa jo pohdin, että tekisin Togosta meille uuden sohvan…

Ei näy oikein näissä kuvissa, mutta Skannosta hankittu Togo ja Artillerietistä tilattu Etcetera muodostavat upean parin! Hetken aikaa jo pohdin, että tekisin Togosta meille uuden sohvan…

Coterie - DSC05769.jpg

Apua, näin paljon tarinointia, eikä olla vielä varsinaisessa aiheessa edes! Mainitsemani hankinnat ovat seinällä näkyvä messinkinen ovaali kynttilänpidike sekä tuo ihana puinen jakkara:

Pov-kynttilänjalka kuuluu yhden suosikki design-toimiston, tanskalaisen Menun valikoimaan. (Myös keittiömme musta pöytä sekä carrara-marmoninen kuutio ovat Menun.) Ostin kynttilänpidikkeen jo entiseen kotiimme, mutta tulin sittemmin katumapäälle liikojen reikien tekemisestä seiniin. Tässä kodissa edeltävät asukkaat olivat lyöneet seinille nauloja ja ruuveja, joten oli mistä valita enkä joutunut potemaan tunnontuskia, heh. (Pakko tässä kohti mainita, että tutustukaa ihmeessä kaksipuoleisella teipillä kiinnitettäviin koukkuihin – niin paljon fiksumpi vaihtoehto, kuin perinteinen ruuvi tms.! Toki tämmöisessä avoimessa rakenteessa ko. ratkaisu ei toimi, vaan pakko luottaa kauniiseen esim. messinkiseen naulaan, mutta etenkään pienien taulujen takia ei kannata seiniä tuhota.)

Coterie - DSC05771.jpg
Coterie - DSC05776.jpg

Ja eikö ole aivan ihana tuo pieni puinen jakkara! Tilasin sen Ranskasta melkoisella riskillä enkä osaa sanoa onko se oikeasti vanha vaiko vain vanhannäköiseksi käsitelty, mutta aivan ihana se on; juuri sellainen kun haaveilin. Ja juuri sopivalla korkeudella esim. kahvikupposta varten, kun istuu nojatuolissa.

Lopuksi vielä maininta seinien sinisestä sävystä – en tykkää siitä sitten yhtään! Joten voi olla, että ryhdyn maalausurakkaan jo ennen helmikuun putkiremonttia tämän yhden huoneen osalta, sillä en kerta kaikkiaan koe sitä omakseni. Btw, oletteko itse uskaltaneet maalata seiniänne vai oletteko luottaneet aina ammattilaiseen…? Saa mieluusti vinkata kokemuksista ja jättää vinkkejä!

Leppoisaa sunnuntaita!