Messinkinen Vann-vedin Beslag Designilta

Collaboration I Yhteistyössä Beslag Design:in kanssa *

Jatketaan keittiöön liittyvien yksityiskohtien esittelyllä. Instagram-tiliäni seuraavat tietävätkin jo, että myös kylpyhuoneen puolella on tapahtunut viime aikoina todella paljon edistystä, jee! Yritän kuitenkin vielä malttaa, että saadaan muutamia yksityiskohtia maaliin, ennen kuin kuvaan mini-spatamme tänne. Muun muassa valaistus on vielä vaiheessa, sillä siivoja oli heittänyt kaikkien valojen kriittisiä osia vahingossa roskiin. Joten nyt selvittelen  saisiko varaosia ja millä aikataululla.

Esittelyvuorossa keittiömme todella kauniit messinkiset vetimet. Laatikostot keittiössämme on toteutettu sormiuralla ja saarekkeen ”takapuolella” olevat harvemmin käytettävät matalat kaapit aukeavat pomppusalvoilla. Mutta yllä näkyviin korkeisiin täyspitkiin kaappeihin halusin ehdottomasti kauniit minimalistiset vetimet. Edellisessä asunnossamme kylmälaitteiden korkeat kaapit toteutettiin uralla, eikä leveä ura ei ollut visuaalisesti kovin onnistunut. Täysin vetimetön kaapistokokonaisuus voi näyttää helposti myös hieman tylsältä, joten kokonaisuuteen sopivat vetimet voivat tehdä kokonaisuudesta kiinnostavamman.

Etsinnässä oli kultaisen hanan pariksi (kts. edellinen postaus täältä) sopiva metallinen selkeälinjainen ns. profiilivedin. Tilasin useamman vaihtoehdon eri merkeiltä ja sekä väriltään että muotoilultaan ylivoimaiseksi nousi tämä Beslag Designin messinkinen Vann-vedin. Vetimestä on olemassa kolme eri sävyä – tämä harjattu messinki, mattamusta sekä alumiini – ja kaksi pitutta: 20 ja 120 senttinen. Harjauksen ansiosta messinkivetimeen ei jää sormenjäljet näkyviin. Jo pieni ripaus messinkiä sisustuksessa tuo siihen kivasti pehmeyttä ja ripauksen hotellitunnelmaa.

Muotoilultaan vedin on äärimmilleen pelkistetty – päät on viistetty kauniisti ja sen reunaa on taitettu kevyesti, jotta siitä saa otteen. Taite on kuitenkin verrattain pieni (silmämääräisesti hieman alle 45 astetta), joten otteen pitävyys ainakin pystyasennossa jää aika kevyeksi. Tiedostin jo etukäteen, että tämä voisi olla haastava vedin raskaissa kylmälaitteissa, mutta halusin sen silti, sillä kuten totesin, tämä oli omaan silmääni kaunein, minkä onnistuin löytämään. Käytännössä jääkaapilla käydessä täytyy siis hieman avittaa jalkaterällä kaapin alareunasta ovea avatessa. Kylmälaitteiden vieressä oleva ns. aamiaiskaappi sen sijaan avautuu vaivatta, joten parhaimmillaan pitkä vedin onkin juuri esim. eteisen tai vaatehuoneen kaapeissa. Itse kyllä tekisin aivan saman valinnan edelleen myös keittiöön, sillä on se niin kovin kaunis. <3 Ja luultavasti tulen käyttämään näitä myös muissa huoneissa, jahka pääsen vaatekaappisuunnitelmissani pidemmälle.

Olen erityisen tyytyväinen myös siihen, että päätin asennuttaa vetimet alalaitaan. Vielä suunnitteluvaiheessa koko ajan ajattelin, että vetimet tulevat perinteiseen tapaan ovien keskelle, kunnes sitten vetimiä mallatessani hieman vahingossa tulin kokeilleeksi tätä alalaitaan asennusta. Etenkin alas asennettuna Vann-vedin antaa niin kivan modernin ilmeen koko keittiölle! Instagramissa on pyörinyt paljon vastaavia alas asennettuja puisia vetimiä, mutta loistavasti toimii näemmä myös metallisen profiilivetimen kanssa.

Beslag Designilla on todella laaja mallisto erityylisiä vetimiä (käykää kurkkaamassa täältä) sekä laaja materiaalivalikoima. Ja kun hieman googlaatte, huomaatte, että heidän tuotteita löytyy laajasti monelta eri jakelijalta.

Jättäkää rohkeasti viestiä, jos jokin jäi vielä mietityttämään. Nyt ihanaa viikonloppua!

* Vetimet saatu SoMe-näkyvyyttä ja valokuvia vastaan