Kauniit valoverhot Lauritzonilta

Collaboration | Yhteistyössä Lauritzonin kanssa

Instagramia seuraavat ovatkin jo nähneet kuvia meidän ihanista uusista verhoista; en voisi tyytyväisempi niihin olla! En ole juurikaan käyttänyt verhoja aiemmissa kodeissamme, mutta tänne Töölöön tämä pehmeämpi tunnelma jotenkin istuu. Ja toki myös tähän aikaan kuuluu vahvasti pehmeät murretut sävyt ja runsaampi tekstiilien sekä sisustusesineiden käyttö vastapainona aiemmalle vitivalkoiselle pelkistetylle skandityylille.

Visiossani näin alusta saakka erkkerin edessä täyspitkät ohuet verhot, jotka laskeutuisivat kauniisti ja päästäisivät valon siivilöitymään pehmeästi. Täydellinen kangas löytyi Lauritzonin omasta valikoimasta.* Laadukkaista kankaistaan ja näyttävistä kuvioistaan tunnettu Lauritzon on 111-vuotias perhefirma, jonka toiminnassa on nyt mukana jo neljäs sukupolvi. <3

Etualalla näkyvä pyöreä rahi on päällystetty Lauritzonin ihanalla Orsetto-kankaalla. Lue lisää rahista täältä ja kurkkaa samalla miltä tila näytti ennen verhoja ja maalaamista.

Verhokankaaksemme valikoitunut Prima on 300 senttinen tuplaleveä valoverho, josta saa kauniisti laskeutuvat saumattomat kokonaisuudet suurempiinkin tiloihin. Priman värikartassa on runsaasti pehmeitä, vaaleita sävyjä. Meille valitsin kauniin kermaisen värin 05 (nimi wool), ja siinä on juuri sopivasti lämmintä sävyä. Valkoisten seinien rinnalla verhot löytävät parinsa beigestä katosta.  

Kangas on 100% polyesteria. Ajatuksena luonnonmateriaalit (etenkin pellava) olisivat olleet ihania, mutta pellavakankaat eivät yksinkertaisesti olleet tarpeeksi ohuita. Halusin erkkeriin nimenomaan kauniisti valoa siivilöivän valoverhon, jotta verhot jäävät ilmaviksi ja kaupunkimaisema kuultaa läpi silloinkin, kun verhot ovat ikkunan edessä.

Verhon yläreunaan on pujotettu ns. wave-ripustukselle ominainen nauha, jossa on pikkuisia kiinnikkeitä, jotka liukuvat suoraan verhokiskoon ja alareunaan puolestaan on ommeltu ohut lyijynauha. Näiden ansiosta verho asettuu ikään kuin automaattisesti kauniiseen symmetriseen aaltomaiseen ripustukseen.

Alkujaan haaveilin kattoon kiinnitetyistä kiskoista, mutta edellisen asukkaan seinälle asentamat kiskot olivat sen verran toimivat, ettei tuntunut mielekkäältä uusia niitä. Vanhempien makuuhuoneesta kiskot kuitenkin puuttuvat, joten siellä pääsen sitten luultavasti testaamaan Lauritzonin täyttä verhopalvelua, jossa koko paketti - kiskot, asennukset, ompelutyö jne. - tulee heiltä. Nyt otin verhojen mitat itse (oli oikeastaan hyvin yksinkertaista lasermitalla) ja selvisin myös asennuksesta hyvin ihan yksin.

Nyt kun olen päässyt verhojen kanssa hyvään alkuun, olisi seuraavana vuorossa työhuoneen viimeistely. Eli käytännössä pitää päättää ensin sen seinämaalin sävy ja valita sitten verhojen sävy- tai toisinpäin :)  Luultavasti menen samalla Prima-kankaalla ja mahdollisesti myös samalla sävyllä kuin viereisessä olohuoneessa yhtenäisen ilmeen luomiseksi. Eri huoneissa toistuvat tutut elementit rauhoittavat tilaa.

Laittakaa rohkeasti kysymyksiä alla, jos jokin jäi vielä mietityttämään!

* Verhoista saatu alennusta. Lisäksi hyvä ystäväni työskentelee yrityksessä.