Stockholm Furniture Fair – Tukholman huonekalumessut – Osa 2

20180216Coterie-09223.jpg

Tänään jatketaan Tukholman huonekalumessujen parhailla paloilla. (Ensimmäinen osa löytyy täältä.) Mainitsekin jo, että kameralle tallentui viikonlopun aikana yli 700 ruutua, joten oli melkein mahdotonta tehdä karsintaa; niin paljon kiinnostavia pohjoismaisia brandeja ja toinen toistaan visuaalisempia messuosastoja!

Palataan ajassa viime perjantaiaamuun, kun kello pärähti soimaan 5.00. Early birdinä olin bookannut jo seitsemän lennon, jotta ehtisin nauttia kaupungin design-tarjonnasta mahdollisimman paljon. Messuovet aukesivat kello yhdeksän, ja lopulta väliin jäi vain kymmenen minuuttia luppoaikaa. Messukeskus sijaitsi reilun kymmenen minuutin junamatkan päässä keskustasta, mutta kätevintä Arlandasta oli mennä Alvsjöhön suoralla paikallisjunalla, joka körötteli sinne melkein tunnin. (Hyvää aikaa kirjoittaa teille postausta – ja kerrankin valoisaan aikaan ;))

Olin varautunut siihen, että messuilla menisi ihan koko päivä. Omaksi hämmästyksekseni olin kuitenkin käynyt kaikki kiinnostavat ständit läpi jo kahteen mennessä. Messualue on valtava sisältäen yli 700 näytteilleasettajaa, mutta loppupelissä melkein kaikki kiinnostavat (kuluttaja)brandit sijaitsivat varsin kompaktilla alueella B-hallissa. Olin käyttänyt edellisiltana pari tuntia siihen, että olin merkinnyt messuhallin karttaan etukäteen kaikki minua kiinnostavat merkit (joita olin listannut ylös jo tovin). Ja hyvä niin – muuten messukeskukseen saapuessa olisin ollut aivan hukassa mistä aloittaa.  

Perjantai osoittautui erinomaiseksi messupäiväksi siinä mielessä, että kaikki kommentoivat sen olevan päivistä rauhallisin. Ja etenkin aamusta sain kierrettyä tyhjiä ständejä todella tehokkaasti kameran räpsiessä ympäriinsä :) Suurin osa ammattilaisista oli tullut jo alkuviikosta messujen auettua ja lauantaina messujen auettua kuluttajille oli varmasti tungosta tiedossa.

Kahden jälkeen suuntasin keskustamaan viemään ensin tavarat hotellille (palataan siihen omassa postauksessaan) ja sitten kiireesti kaupungin design-tarjonnasta nauttimaan! Messujen kanssa samaan aikaan oli käynnissä Stockholm Design Week, ja kaupunki kuhisi erilaisia presentaatioita ja tapahtumia. Ehdin vierailla kolmessa hyvin erilaisessa ja super kiinnostavassa tapahtumassa, palaan näihinkin vielä. Kansainvälisestikin on nähtävissä ilmiö, jossa yhä useampi brandi pystyttää perinteisen messustandin sijaan oman showroomin / näyttelyn jossain uniikissa tilassa, joka sopii brandin tarinaan paremmin.

Jos vertaa Tukholmaa Habitareen, niin naapurimaa vetää huomattavasti pidemmän korren ylivoimaisten esillepanijoiden takia. Paikalla on kutakuinkin k-a-i-k-k-i kiinnostavat ja nousevat pohjoismaiset huonekalubrandit ja moniin osastoihin on panostettu merkittävästi. Mutta itse messuina Habitare oli mielestäni paremmin laadittu. Helsingissä oli todella kivasti annettu tilaa myös oppilaitoksille ja kiinnostaville nuorille kyvyille. Lisäksi ruokatarjonta on monipuolisempaa ja myös perheen pienimmät oli huomioitu hienosti. Ja täytyy sanoa, että viime vuonna myös monella kotimaisella brandilla oli varsin visuaalinen osasto. Eli jos et ole käynyt Habitaressa viimeiseen pariin vuoteen, kannattaa ehdottomasti piipahtaa ensi vuonna.

Tässä vielä listaus (lähinnä itseäni varten, heh) kiinnostavista brandeista, jotta muistan tsekata ne myös ensi vuonna. Sillä aivan varmasti tästä tulee itselleni jokavuotinen perinne!

Anour (tanskalaisia minimalistisia valaisimia)

Artemide (klassikkovalaisimia)

Asplund (ruotsalaista modernia muotoilua)

AYTM (modernia ja vähän bling blingiä; huonekaluja ja pikkuesineitä)

By Lassen (klassikko)

Carl Hansen (tanskalaisia puisia klassikkohuonekaluja)

Domo (minimalistisia metallihyllyjä Ruotsista)

Ferm Living (enimmäkseen moderneja pienesineitä Tanskasat)

Friends & Founders (todella trendikkäitä huonekaluja)

Kristina Dam (kiinnostavia tanskalaisia pienesineitä)

Luceplan (Italialaisia moderneja valaisimia)

Mass productions (mm. kiinnostavia nojatuoleja ja sohvia)

New works (ihania moderneja trendikkäitä huonekaluja ja valaisimia)

Muuto (tanskalaisklassikko)

Northern (norjalaista modernia muotoilua)

Please wait to be seated (upeita minimalistisia huonekaluja Tanskasta)

Skagerak (kauniita puisia huonekaluja Tanskasta)

String (klassikkohyllyt eivät esittelyä kaipaa)

Tisca (kauniita mattoja)

Ton (klassikkotuolejaI

&Tradition (moderneja huonekaluja ja pikkuesineitä)

 

01Muuto.jpg
20180216Coterie-08974.jpg

Muuton osasto kuului näyttävämpien joukkoon. Btw, olen harkinnut ylemmässä kuvassa näkyvää hyllykköä meille. Se pohjautuu nerokkaaseen systeemiin, jossa hyllykköä voi laajentaa pala palalta.

03Tisca.jpg

Myös Tisca rugsin osasto hiveli esteetikon silmää. Ja ihmekös tuo, sillä se oli ruotsalaisen tähtistailistin Lotta Agatonin varmaa kädenjälkeä. Tuo vasemmanpuoleinen Vitran klassikkosohva on huikea! Mutta vaatii todella paljon tilaa ympärilleen näyttääkseen hyvältä.

20180216Coterie-09127.jpg

Tanskalaisen Kristina Damin upeita pienesineitä. Osasto oli vähän turhan täyteen ahdettu, jotta ne olisivat päässeet oikeuksiinsa. 

05Anour.jpg

Tanskalainen Anour. Paljastettakon, että meille on tulossa heidän yksi valaisin! :) Oli kiva päästä näkemään se nyt livenä.

20180216Coterie-09051.jpg

Niinikään tanskalainen Skagerak. Tuo heidän uudehko daybed on upea! (Suolaisen hintainen kylläkin.)

20180216Coterie-09242.jpg

Ruotsalainen Asplund.

08Nikari_Adea.jpg

Kotimaisista huipuista mukana oli Nikari ja Adea. Myös mm. Poiat ja Finarte.

09NewWorks.jpg

Myös New Works kuuluu tämän hetken suosikkeihini, joilta on parikin kivaa juttua tulossa uuteen kotiin. :)

10PleaseWaitToBeSeated.jpg

Please wait to be seated ja tuo heidän Spade-tuoli… <3 Palataan tähänkin vielä :)

20180216Coterie-09204.jpg

Mass Productionin keltainen kaareva sohva ei trendikkäämpi voisi olla. Tykkään.

20180216Coterie-09124.jpg

By Lassenin osasto hehkui raikasta valkoista valoa. Valaistuksella on niin suuri merkitys sisustuksessa!

20180216Coterie-09240.jpg
20180216Coterie-09217.jpg
20180216Coterie-09222.jpg

String oli jälleen luottanut omaan luottostailistiinsa Lotta Agatoniin.

20180216Coterie-09258.jpg

 

Ihanaa leppoisaa viikonloppua! Meidän kuumeet ovat viimein laskeneet, joten päästään toivottavasti ainakin sunnuntaina ystävien kanssa brunssille. Patrikilla olisi ollut bookattuna poikienreissu Amsterdamiin, joten keljutti hänen puolesta kun se jäi väliin… Mutta fiksu päätös, sillä vielä vuorokausi sitten molemmilla oli niin kipeä olo. Nyt nukkumaan!