Windowsills in marble | Marmoriset ikkunalaudat

Huomenta! Piipahdin eilen entisen kollegani ja tämän puolison upouudessa kodissa, vastikään remontoidussa jugendunelmassa melkein meidän naapurissa, ja voi pojat – oma asuntokuume ei ainakaan vähentynyt tuon visiitin myötä! Ovella vastaani tupsahti paitsi hyväntuuliset 11-päiväisen poikavauvan vanhemmat, myös huumaava uuden asunnon tuoksu.

Asunnossa riitti ihasteltavaa sen avarissa huoneissa, valtavissa ikkunoissa, vanhassa kalanruotoparketissa ja puusepän pieteetillä tekemissä täyspuisissa tammikaapistoissa… Eniten inspiroiduin kuitenkin valkoisella marmorilla päällystetyistä ikkunalaudoista – tai ikkunapenkki lienee tässä tapauksessa osuvampi sanavalinta kuvaamaan paikoin jopa kolmeen ja puoleen metriin levittäytyviä tasoja. Yhdellä marmorilevyllä toteutetut saumattomat tasot näyttivät samanaikaisesti raikkailta ja arvokkailta.

Kyseisessä asunnossa marmoria oli käytetty tehosteena myös modernissa valkoisessa takassa sekä rohkeasti myös kaikissa keittiön ja kylpyhuoneen tasoissa. Asunto on kuitenkin kooltaan niin suuri, että marmoriöveri ei tosiaan käynyt edes mielessä.

Jos koko ikkunalautojen kunnostaminen ei ole tällä hetkellä ajankohtaista, kannattaa ottaa vinkkiä Homevialaura-blogista: Laura on keksinyt latoa ikkunalaudalle marmorilaattoja ilman sen kummempaa kiinnitystä. Kätevä pikakaunistaja!

Pictures: Pinterest (originally Homevialaura)

Huomenna Katriinalta tulossa muotia ja allekirjoittaneen olisi tarkoitus kuvailla kotona, joten palataan taas pian asiaan. Nyt ihanaa aurinkoista viikonloppua!

All pictures from Pinterest. Check original sources from our Pinterest folder.

I visited an amazing apartment yesterday renovated recently by my ex-colleague and his wife, and got inspired by some of the choices they had made. Especially the windowsills covered by white Carrara marble looked stunning and got my attention. They looked so fresh and distinguished at the same time. (Can I use an adjective ‘distinguished’ of a non-living object? Well, you get my point I hope!) I must say the visit did not ease my apartment feaver!

Enjoy the sunny spring weekend!