Before pictures – Remonttihaasteita, kyllä kiitos!

20180111Coterie-174814796.jpg

Onpa kiva kun olet löytänyt remonttiblogini pariin! Olemme toteuttamassa erittäin perusteellista remonttia vanhaan jugendasuntoomme eteläisessä Helsingissä, ja tällä sivulla olisi tarkoitus seurata remonttiprojektimme viimeisiä kuukausia sekä kurkistaa hieman suunnitelmien taakse. Kyseessä on itselleni nyt kolmas asunto, jossa käytännössä kaikki tehdään kokonaan uusiksi, joten jotain oppiakin on vuosien varrella karttunut. :)

Aiemmat blogikirjoitukseni löytyvät helpoiten sivun yläreunan navigaatiosta. Home-linkin takaa löytyy kaikki muut postaukset, paitsi ei näitä remonttiblogin tekstejä. Yritän haastaa itseäni ja julkaista täällä myös ei-niin-viimeisteltyjä kuvia, joten on selkeämpi, etteivät ne päädy muun visuaalisen feedin sekaan.

Aloin jo kirjoittaa teille postausta otsikolla ”näin teetät onnistuneen remontin” kunnes tajusin, että olisi varmasti syytä ottaa askel taaksepäin ja katsoa mistä lähdimme liikkeelle viime elokuussa.

Etsintä tuotti tulosta heinäkuun harvalukuisina hellepäivinä, kun eteemme osui viimein asunto, joka täytti viisi kaikkein tärkeintä kriteeriämme.

Ensinnäkin, asunto sijaitsee Ullanlinnassa lähellä merta. Myös edellinen omistusasuntomme sijaitsi samalla alueella (joskin lähempänä keskustaa), joten tiesimme mitä haluamme. Joka päivä nautin kotiin kävellessäni Ullanlinnan kauniista vanhasta arkkitehtuurista sekä pikkuputiikkien, ravintoloiden ja kahviloiden tuomasta tunnelmasta ja kuhinasta.

Toinen oleellinen – tai ellei jopa se oleellisin – kriteeri jokaiselle asuntoa metsästävälle on neliöt. Etsimme alkujaan noin sataneliöistä kahden makuuhuoneen kotia, joka hyvällä pohjaratkaisulla olisi riittänyt meille vallan mainiosti. Lopulta kodissamme on neliöitä nyt 120+, sillä pienempää ei yksinkertaisesti löytynyt. Alueella on runsaasti suuria 200-300 neliöisiä koteja ja vastaavasti aivan pieniä asuntoja, mutta kaikki 80-120 neliön väliltä tuntuvat olevan kiven alla.

Kolmanneksi asunnossa piti olla ehdottomasti korkeat huoneet (mitä korkeammat, sen parempi!) sekä muutenkin vanhan talon henki ja puitteet. 1920-luvun jälkeen rakennettujen talojen ilmoituksia en juuri edes avannut. Uusi kotimme on vuodelta 1906.

Neljänneksi toivoimme, että asunto olisi mahdollisimman huonossa kunnossa, jotta voisime surutta uusia kaiken. Olen vaativa materiaalivalinnoissa ja lisäksi rakastan sisustussuunnittelua, joten tultuisi pöhköltä (lue: täysin mahdottomalta) antaa tämä ihana tehtävä jollekulle toiselle!

Viidenneksi taloyhtiö oli erinomaisessa kunnossa. Aivan kaikki mahdolliset remontit on tehty.

Boheemi eteinen.

Boheemi eteinen.

Ei ihan niin moderni keittiö. Smegin kaasuliesi löysi onneksi uuden kodin.

Ei ihan niin moderni keittiö. Smegin kaasuliesi löysi onneksi uuden kodin.

20180111Coterie-174814794.jpg
Osa olohuoneen ikkunasta oli peitetty parven taakse. Sai olla aikamoinen visualisti, jotta näki tämän asunnon potentiaalin.

Osa olohuoneen ikkunasta oli peitetty parven taakse. Sai olla aikamoinen visualisti, jotta näki tämän asunnon potentiaalin.

Toki vähintään yhtä monta kriteeriä jäi myös täyttymättä. Asunto ei ole ylimmässä kerroksessa, eikä siinä ole isoa kattoterassia tai parveketta, ei näyttävää erkkeriä, ei kahta wc:tä, ei tilaa kylpyammeelle. Eikä sen pohjaratkaisu vastannut alkuperäistä toivettamme ja ikkunoitakin olisi saanut olla enemmän. Mutta olimme valmiita haasteeseen! Ja näillä kriteereille saisimme luultavasti etsiä sitä oikeaa vuosikymmenen, heh. Meille kymmenen kuukaudenkin etsintä tuntui jo erittäin pitkältä ajalta.

Ohessa asuntoa välittäneen Aktian ottamia kuvia, joilla asuntoa siis myytiin. Eli näistä te ette näe koko totuutta haljenneista katoista ja hilseilevistä ikkunasmyygeistä. Mutta saatte kuitenkin hyvän käsityksen siitä, miksi asunnon kuntoluokitus oli tyydyttävä.

Asunnon ainoa siedettävässä kunnossa ollut tila oli wc ja kylpyhuone. Ne oli uusittu vuonna 2007 putkiremontin yhteydessä, ja koska asunto oli ollut käytännössä tyhjillään (omistajan asuessa ulkomailla), olivat ne kuin uudet. Valitettavasti layout oli kuitenkin surkea ja kaikki johdot oli tehty pintavetoina, joten ei auttanut muu kuin ”räjäyttää” nekin.

Lähde (kaikki kuvat): Oikotie / Aktia

Lähde (kaikki kuvat): Oikotie / Aktia

Tästä lähdettiin siis liikkeelle; seuraavassa postauksessa kurkistetaan remonttityömaalle!

Ja huom: saa jättää alle toiveita remonttiaiheisista postauksista ja kysymyksiä. :)

Talvista loppuviikkoa!