Roots Livingin matto

20180725Coterie-02008.jpg

Olohuone alkaa rakentua pala palalta. Yksi ensimmäisiä elementtejä, jotka sinne lukitsin, oli tämä Roots Livingin ylellinen Pile-matto. Ihastuin mattoon useamman kerran eri Instagram-feedeissä näkemissäni kuvissa, ja aina kun kysyin kenen matto on kyseessä, oli vastauksena Roots Living :)  Lopullisen valinnan tein viime syksyn Habitaressa, jossa kaunis matto oli esillä Asun-lehden osastolla – vieläpä Timberwisen mosaiikkiparkettiin yhdistettynä, johon niin ikään päädyimme – joten saatoin olla varma, että ne sopivat täydellisesti yhteen. Lattia on niin näyttävä, että halusin sen pariksi hillityn maton. Aavistus kiiltoa saisi olla mukana, joten materiaaliksi valikoitui ylellisentuntuinen puuvillaviskoosi.

Viralliselta väriltään matto on taupe; toinen kuvaava voisi olla greige. Se sijoittuu johonkin beigen ja harmaan väliin kallistuen mielestäni enemmän ruskeaan, valosta toki riippuen. Sohvavalintani ja muutenkin koko olohuoneen välimaailma tulee liikkumaan harmaan ja luonnollisen beigen välimaastossa, joten matto taipuu vaivatta molempiin värisuuntiin. Ensin kaavailin maton pariksi ruskeaa nahkasohvaa, kunnes lopulta päädyin harmaaseen villasohvaan. Sohva menee vielä kerran kuitenkin uusiksi, joten voi olla että kallistun vielä takaisin vaaleanruskean puolelle, heh. Palataan sohvapohdintoihin vielä omana postauksenaan.

20180725Coterie-02004.jpg

Kannattaa kurkata koko Roots Livingin valikoima; heiltä löytyy myös mm. ihania pellava- ja villamattoja. Ja kuulemma hulppeita silkkiversioitakin on mahdollista tilata, jos budjetille ei ole rajoitteita. :) Myös maton koon voi räätälöidä toiveiden mukaan. Meille sopi onneksi toinen standardikoko, 200 x 300 cm (pienempi vakiokoko on 170 x 240 cm), ja lopulta kävi niin, että lunastin meille messuilla esillä olleen maton huokeampaan hintaan. (Todettakon, että moni muukin merkki myi kaikki messuilla esillä olleet kalusteet ym., joten jos on jotain suurempaa ostoslistalla, ei olisi huono idea yrittää ajoittaa hankintaa syksyyn Habitaren yhteyteen.)

Lisäksi Roots Livingin valikoima on täydentynyt ihanilla neutraalin sävyisillä torkkupeitoilla, shaaleilla, pyyhkeillä ja sängynpeitoilla. Kaikkia tuotteita yhdistävät laadukkaat luonnonmateriaalit ja käsintehdyt pienet sarjat. Matot ja päiväpeitteet tehdään Intiassa suoraan paikallisten käsityöläisten kanssa ilman välikäsiä, jolloin myös työskentelyolosuhteista ja tuotteiden tekijöistä saadaan täysi varmuus. Torkkupeitot valmistetaan puolestaan EU:n alueella.

20180725Coterie-02290.jpg
20180725Coterie-02315.jpg

Tässä nyt ensimmäinen pintaraapaisu olohuoneesta; paljon on vielä valintoja sen osalta tehtävänä. Katsotaan, josko palaisin sohvapohdintoihin ja tuohon kuvissa vilahtavaan marmori-ihanuuteen jo ensi kerralla!

Matosta saatu alennusta bloginäkyvyyttä ja kuvausyhteistyötä vastaan.