Joulu uudessa kodissa <3

Onpa kiva päästä jakamaan teille jo joulukuvia! Siinä missä ammattimaisimmat SoMe-vaikuttajat alkavat puskea kuusi- ja piparikuvia jo kuun vaihteessa, olen itse tyypillisesti julkaissut ensimmäiset kuusikuvat aikaisintaan aattona. Vannon aidon kuusen nimeen, ja jotta ei kävisi liian helpoksi, etsin meille aina mahdollisimman minimalistisen latvakuusen. Sellaisen, joka on kasan alimmaisena ja jonka suhteen kuusikauppias on jo melkein menettänyt toivonsa. Minusta nämä vaatimattomat usein toispuoleiset kuuset ovat kaikessa karuudessaan juuri parhaita! <3 Ja jos itse saisin päättää, kuusessa ei olisi mitään muita koristeita, kuin messinkinen minimalistinen latvatähti (googlaa Ferm Living brass star) ja muutama elävä kynttilä ihanissa antiikkisissa pidikkeissä, jotka löysin reilut viitisen vuotta sitten Torista.

Mutta lapset ovat niin hurjan innoissaan kuusen koristelusta, etten tietenkään voi viedä sitä riemua heiltä <3 W ei meinannut millään malttaa odottaa, kun purimme hänen kanssaan joulukoristeita tänä aamuna kello kuusi muun perheen vielä nukkuessa…. Ja voi sitä riemua, kun lapset saivat sitten koristella kuusen päiväkotipäivän jälkeen! Ja eikö tullut hieno! (Ja yhteenkään koristeeseen tai niiden paikkaan en vaikuttanut, vaan heillä oli täysin vapaat kädet ja itse myös kiipesivät laittamaa koristeita korkeallekin 😊)

Voi apua tämä meidän olohuoneen design-valaisin :D Jättäkää pliis alle vinkkejä, jos tulee jotain hyviä ideoita mieleen! Paikka on haastava, sillä valaisin on layoutin kannalta väärässä kohdassa keskellä kulkureittiä… Joten pitää olla jokin varsin lähelle kattoa jäävä malli. Toistaiseksi olen keksinyt vain yhden visuaalisesti kelpuuttamani mallin Serge Mouillen valikoimista, jolla onkin sitten aivan absurdi hintalappu. Eli etsintä jatkuu…

Myös klassinen kolmihaarainen kynttelikkö löysi paikkansa erkkeristä ja täydentyi jo viime vuonna Lokalista hankkimillani ihanilla kynttilöillä; sopivat niin kauniisti valkoisen posliinisen kynttelikön pariksi, joka on puolestaan muutaman euron kirppislöytö vuosien takaa.

Takaisin vielä kuusenmetsästysprojektiini. Yhtenä jouluna innostuin tilaamaan meille kuusen. En ollut tajunnut antaa siitä mitään muita speksejä, kuin että korkeutta saisi olla n. 2,5 metriä. Yllätys yllätys kuusentuoja ei ollut osannut lukea ajatuksiani, vaan toi meille kuusen, jonka halkaisija ei jäänyt kovin kauas korkeudesta. Paitsi leveä, kuusi oli myös to-del-la tuuhea. Hyvä kun sai koristeita edes väliin survottua! Eli ei olisi voinut kauemmas toiveistani mennä :D  (Tuona jouluna Instagramini ei täyttynyt kuusikuvista.) Niinpä olen hyväksynyt, että kierrän yleensä kuusikauppiaan jos toisenkin vasta aaton kynnyksellä etsiessäni meille sopivaa yksilöä. Ilo olikin suuri, kun bongasimme jo sunnuntaina kuusikauppiaan tästä läheltä, ja perin ystävällisellä rupattelevalla kuusikauppiaalla oli useita kauniita kapeita latvakuusia mukanaan. Eli käykäähän kyselemässä entisen Helsingin Kauppakorkeakoulun kupeesta (päärakennuksesta hieman Taka-Töölöön päin).

W:n valitsema pieni joulukukka asettui Kristina Dan Studion kolmijalkaiseen keramiikkavaasiin ja sai seuraukseen Marimekon kaksi kaunista kynttilänjalkaa (klassikkomalleja, joista löytyy joka joulu eri väritykset; nämä muistaakseni viime vuoden valikoimasta).

Kuviin tuli ihana pehmeä valo tuon kynttelikön (ja toki myös kuvankäsittelyn) ansiosta.

Illalla lapset suorastaan hihkuivat innosta koristellessaan kuusta. W ei meinannut maassa pysyä <3

Lisäksi olen tuonut sohvalle yhden punaisen tyynyn sekä antiikkiselle tuolille Marimekon viininpunaisen sävyjä toistavan torkkupeiton (eivät yllätys yllätys valikoituneet kuviin). Käyn parhaillani hurjaa sisäistä kamppailua, onko täällä liian värikästä, heh. Minun mielessäni joulu luodaan pitkälti valkoisella ja ripauksella hillittyä metallin hohdetta.

Niin ja vinkiksi vielä: kuvasin olohuoneesta myös parin minuutin videon; tulossa Instragram-tililleni viimeistään viikonloppuna (pääset seuraamaan esim. sivun ylälaidasta)

Rauhallista joulunodotusta kaikille <3