Kaunis NOUI NOUIn lattiansuojus

Moikka, Niin paljon mistä haluan kirjoitella teille! Blogikirjoitukset ovat hyvä tapa jäsentää myös omia ajatuksia. Ja pitkästä aikaa olen aktivoinut myös yhteistöiden puitteissa, sillä hankintalistalla on yhtä sun toista.

Tämänkertainen postaus on hyvä esimerkki jälkimmäisestä, jonka toteutan tanskalaisen Noui Nouin kanssa (tuotteet saatu näkyvyyttä vastaan). Meillä oli edellisessäkin kodissa suojamatot ahkerassa käytössä: nuorimmaisen syöttötuolin alla, Patrikin työtuolin alla sekä ns. arkisisäänkäynnin yhteydessä lasten kurakenkien takia.

Olen niin iloinen, että löysin meille viimein kauniit ja toimivat lattiansuojukset! Noui Nouin valikoimaan kuuluu todella ihania sävyjä – näissä kuvissa näkyy tuolien alla värit mustard ja dusty olive sekä rullalla myös hieman tummempi ruskea nut brown. Etenkin nuo ruskeat sävyt ovat ihania ja kumpi tahansa kävisi täydellisesti öljytyn tammiparkettimme pariksi. Lisäksi W valitsi itselleen vihreän, ja sekin käy tosi kivasti hänen siniharmaan hiirituolin pariksi. Tummempi ruskea matto tulee Patrikin työhuoneeseen kuntopyörän alle ja luultavasti tilaan hänelle vielä yhden maton työtuolin alle.

Taustalla näkyy kauniisti keittiön kaareva seinä. Ja nämä lattioiden friisit ja tuo huikea liukuovi. <3

Taustalla näkyy kauniisti keittiön kaareva seinä. Ja nämä lattioiden friisit ja tuo huikea liukuovi. <3

Näissä silmissä riitti ihmeteltävää :)

Näissä silmissä riitti ihmeteltävää :)

Pikkuneidin ihana pussittava collage-paita Zarasta. Otsassa vielä pipi pienen kaatumisen jäljiltä.

Pikkuneidin ihana pussittava collage-paita Zarasta. Otsassa vielä pipi pienen kaatumisen jäljiltä.

Aiemmin käytössämme olleet Ikean läpinäkyvät matot olivat sävyltään vihertäviä (tai ainakin meidän kolme vuotta sitten ostetut olivat) ja ne eivät tosiaan päässeet mihinkään blogikuvaan edes vahingossa, heh. Mainittakoon, että vihertävyys ei tullut heidän tuotekuvista mielestäni oikein ilmi. Voi olla, että väriin vaikutti myös se, että Ikean matto on varsin paksu ja ns. kovaa muovia.

Värien lisäksi toinen merkittävä plussa Noui Nouin matoissa onkin niiden ohuus ja ne on näppärä kietaista rullalle kuljetuksen tai säilytyksen ajaksi. Olemme nyt käyttäneet uusia mattoja vasta viikon, mutta tuntuu ainakin siltä, että näiden alle ei pääse hiekanmurut tms. yhtä helposti. Matto jotenkin ”liimautuu” tiukemmin lattiaan.

Ikean matot tekivät kolmessa vuodessa aika ikävää jälkeä sekä Patrikin työpöydän luona että etenkin ulko-oven edessä. Pienet hiekanjyvät löysivät tiensä myös maton alle, joten matto pääsi kuluttamaan parketin pintaa kuin hiomapaperi. Eli jos kovia lattiansuojuksia käyttää, niitä pitäisi jaksaa imuroida ahkerasti myös mattojen alta. Mainittakoon, että emme ole käyttänyt näitä uusia mattoja vasta muualla kuin ruokapöydän alla, mutta tuntuvat tosiaan turvallisemmilta. Ikean suojamattojen pinta oli myös hieman röpöläisempää, joten tuntuu, että nämä uudet on helpompi myös putsata. Kooltaan matot ovat lähes identtiset (Ikea 120 x 100 cm) ja nämä uudet 120 x 95 cm. Mainittakoon, että valikoimasta löytyy myös vastaavia suojuksia pöydälle sekä ihania silikoniruokalappuja. Käykäähän kurkkaamassa!

Herkutellaan viikonloppuisin välillä itse paistetuilla kroissanteilla ja tuoreilla marjoilla. Arjen erityiset hetket koostuvat lopulta varsin pienistä asioista. W keksi ihan itse lisätä herkkuaamiaiselle tällä kertaa paperiset pillit. &lt;3

Herkutellaan viikonloppuisin välillä itse paistetuilla kroissanteilla ja tuoreilla marjoilla. Arjen erityiset hetket koostuvat lopulta varsin pienistä asioista. W keksi ihan itse lisätä herkkuaamiaiselle tällä kertaa paperiset pillit. <3

Coterie - DSC05799_2.jpg
Vähän vielä näkyy raitoja noissa matoissa, kun ovat olleet kuljettaessa rullalla. Lähtevät kyllä pois käytön myötä.

Vähän vielä näkyy raitoja noissa matoissa, kun ovat olleet kuljettaessa rullalla. Lähtevät kyllä pois käytön myötä.

Coterie - DSC05810.jpg
Coterie - DSC05823.jpg
Kerrankin kuvaukset, joissa ei tarvitse huolehtia lattialle putoavista murusista :D

Kerrankin kuvaukset, joissa ei tarvitse huolehtia lattialle putoavista murusista :D

Meidän molemmat lapset syövät edelleen melko sotkuisesti, joten suojamatot tulevat todella tarpeeseen. Ainakin jos on parketti, kannattaa lattiaa suojata jollakin, sillä toistuvat lasien kaatumiset ja jatkuva kostealla rätilläkään pyyhkiminen ei tee lattialle hyvää.

Itse välillä tuskailen ja nolostelenkin, kun etenkin vanhemman lapsen vaatteet ovat monesti sotkussa, mutta Patrik ihanasti lohduttaa, että jokainen kyllä oppii syömään siististi aikuisikään mennessä. <3 Ja niinhän se on! Joten mitä siitä, että bologneset ovat välillä vähän paidalla ja maitolasi lattialla; ei se niin vakavaa.

Collaboration - Tuotteet saatu valokuvia ja näkyvyyttä vastaan. Kiitos vielä NOUI NOUI!