Remontti edistyy jälleen, jee! Viikkojen 14 & 15 kuulumiset

20180415Coterie-00101.jpg

Ette arvaa miten hyvältä tuntuu päästä päivittämään remonttiblogia! Uudet tyypit ovat työskennelleet asunnolla nyt reilut puolitoista viikkoa, ja sen aikana on tapahtunut todella paljon! Iso osa seinistä ja katoista on tasoitettu uudelleen (ja kaikki loputkin tullaan tasoittamaan), sillä seinät eivät olleet tarpeeksi suorat ja tasoitetta oli paikoitellen liian ohuesti. Lisäksi osa pinnoista on saanut päälleen jo maaliakin!  

Ensimmäisen vajaan viikon työmaalla työskenteli vain yksi henkilö, mutta tämän koko viikon kaksi. Ja ensi viikolla saapuu kuulemma mahdollisesti vielä kolmas henkilö, joka keskittyy täysin smyygeihin ja pattereihin. Miehet ovat tehneet kuulemamme mukaan pitkiä päiviä aamuseitsemästä alkaen eli heti kun taloyhtiön säännöt sen sallivat. Eli heille tulee kirjaimellisesti tuplasti tunteja joka päivä edeltäviin verrattuna…

Olisi pitänyt vaihtaa remonttifirmaa jo aikoja sitten. Jotenkin sitä vain loppuun saakka toivoi, että asiat lähtisivät sujumaan ja lupaukset aikataulusta pitäisivät paikkansa… Note to self: Jos tuntuu ettei asiat etene tai ettei laatutaso ole kunnossa, ei kannata jäädä aikailemaan.

20180415Coterie-00103.jpg
20180415Coterie-00102.jpg
20180415Coterie-00104.jpg

Kuvat eivät sinänsä näytä kovin mullistavilta, sillä niissä ette luonnollisestikaan näe miten paljon paremmilta kaikki pinnat näyttävät. Pari juttua joihin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota: meidän master bedroomin katto (kts. kuvat joissa Patrik näkyy) on saanut päälleen jo pari kerrosta Lumea eli Tikkurilan valoa upeasti heijastavaa maalia. Se on todella vaikea maalata tasaiseksi (edellisen asunnon olohuone-keittiö maalattiin kolmesti), mutta ainakin tämä huone näytti täydelliseltä!

Lisäksi yllä olevassa kuvassa näkyy pala lattialistaa – olen todella tyytyväinen niihin! Profiili on meille kustomoitu, joten hieman jännitti loppuun saakka. Teen niistä vielä oman postauksensa jossain vaiheessa.

Tästä alla olevasta kuvasta saa vähän käsitystä mittasuhteista. Patrik on muutaman sentin alle kaksi metriä, ja silti jää vielä runsaasti tilaa pään päälle. :) Korkea huonekorkeus tekee ennestään suurehkot huoneet vielä ilmavimmiksi.

20180415Coterie-00106-2.jpg

Olohuoneessa ei mitään mullistavaa (alla); pintoja tasoitellaan vielä. Ja ihan alimmassa kuvassa pala keittiön seinää. Summa summarum: Hyvillä mielin kohti uutta viikkoa!

20180415Coterie-00112.jpg
20180415Coterie-00113.jpg

Hyväntuulista viikkoa kaikille!

Lattia tasoitettu! Remonttityömaan kuulumiset – vk 9

20180302Coterie-09752.jpg

Tervehdys! Tuttuun tapaan blogi herää jälleen viikonlopun kynnyksellä :) Arkisin omaa-aikaa kirjoitus- tai kuvauspuuhiin on mahdoton löytää, mutta näin perjantai-iltaisin W:n käytyä nukkumaan on hyvä hetki kaivaa läppäri ja kamera esiin, ja kurkistaa mitä muistikortille on viikon aikana työmaalta tallentunut.

Lattian tasoitus on melkein valmis, jipii! Ihan muutamasta kohdasta (mm. ulko-ovien edestä) puuttuy pieni palanen enää. Ja mikä parasta, lattia saatiin tasoitettua samaan tasoon koko asunnossa. Tämä tarkoittaa, että voimme asentaa Timberwisen kauniin parketin aivan yhtenäisenä ilman mitään kynnyksiä, jee! Jo kellertävä koivuvaneri rauhoitti ja raikasti koko asunnon ilmettä kertaheitolla. En malta odottaa miltä lopputulos näyttääkään, kunhan saamme siihen varsinaisen tammiparketin!

20180302Coterie-09758.jpg

Toinen iloaihe liittyy smyygeihin. Smyygien reunat olivat tähän saakka näyttäneet hieman aaltoilevilta, joten ehdotin niihin jonkinlaisia kulmarautoja. Remonttiporukkamme oli löytänyt todella helpon ja fiksun ratkaisun, jossa paperimaiseen rakenteeseen on kiinnitetty ohuet metallinauhat (kuva alla). Helppo asentaa (vielä tässäkin vaiheessa) ja reunoista tuli nyt todella skarpit.

20180302Coterie-09766.jpg
20180302Coterie-09759.jpg
20180302Coterie-09767.jpg

Ikkunoissa riittää kyllä vieläkin työsarkaa... Ne ovat osa-alue, jonka kunnostamiseen kuluvan ajan me kaikki varmasti aliarvioimme. Kadunpuolen ikkunat koostuvat monesta pienestä ruudusta, joten yksityiskohtia riittää.

Keittiön ja eteisen katto oli tasoitettu vielä kertaalleen (toivottavasti viimeistä kertaa!), joten enää ei pitäisi olla katossa kuin hiomista jäljellä.

Tämän enempää ei valitettavasti ole kerrottavaa. Remonttia teki alkujaan kaksi miestä ja yksi nainen, mutta viime kertoina kun olen käynyt asunnolla, toista miehistä ei ole näkynyt. Yritin tänään vähän kysellä eikä rohkaisevalta vaikuttanut. Note to self: Sovi ensi kerralla sopimuksessa aikataulusta tai ainakin minimityötunneista ja siihen liittyvistä sakkomaksuista.

Ihanaa viikonloppua! Täällä tiedossa huomenna tyttöporukan dinneri :)

Remonttityömaan kuulumiset – vk 8 – Edistystä lattian kanssa

20180223Coterie-09729.jpg

Tervehdys! Kiva päästä jälleen jakamaan teille kuulumisia remonttityömaalta. Lattia on viimein edennyt ja sitä on päästy levyttämään, joten ainakin visuaalisesti on tapahtunut paljon.  

Kerrataan vielä, että lähtökohtanahan meillä oli vanha lankkulattia. Harkitsimme senkin kunnostamista, mutta lopulta Timberwisen parketti vei selvän voiton, sillä halusin asuntoon ns. hienostuneen tunnelman. (Lattiapohdinnoistani voi lukea täältä.)

 Viimeisiä kuvia ennen levytystä.

Viimeisiä kuvia ennen levytystä.

 Edellinen asukas oli puhkonut keittiöstä pienen aukon huoneeseen, josta me teimme master bedroomin (hänellä ko. huone oli tainnut toimia olohuoneena). Aukko oli ahdistavan matala ja muutenkin epäkäytännöllisessä kohdassa, joten päätimme sulkea sen ja tehdä makuuhuoneen puolelle kauniin syvänteen, joka saa toimittaa yöpöydän virkaa. Odotan jo, miten saan kauniin taulun nojaamaan tuonne taustalle ja pienen sommitelman sen eteen.

Edellinen asukas oli puhkonut keittiöstä pienen aukon huoneeseen, josta me teimme master bedroomin (hänellä ko. huone oli tainnut toimia olohuoneena). Aukko oli ahdistavan matala ja muutenkin epäkäytännöllisessä kohdassa, joten päätimme sulkea sen ja tehdä makuuhuoneen puolelle kauniin syvänteen, joka saa toimittaa yöpöydän virkaa. Odotan jo, miten saan kauniin taulun nojaamaan tuonne taustalle ja pienen sommitelman sen eteen.

Halusimme ehdottomasti laadukkaan parketin, joka ei nitise ja natise eikä jousta tai hylly vanhan lattian päällä. Joten vankkarakenteinen pohjaan liimattava parketti oli meille selvä vaihtoehto. Myös edellinen lankkuparkettimme liimattiin alustaan, ja useampi asiantuntija oli sitä mieltä, että etenkin jos on sellaiseen tottunut, eron kyllä huomaa jalan alla kelluvaan parkettiin verrattaessa.

Olemme tehneet parketille perusteelliset pohjatyöt. Ihan ensiksi lattiasta hiottiin vanhat lakat ja maalit pois, jotta siihen syntyisi kunnon tartuntapinta. Hiomisella saatiin myös lattian hieman aaltoilevaa pintaa tasoitettua sekä madallettiin kohtia, joissa lattia nousi ylemmäs.

Tämän jälkeen lattiaa on tasoitettu useampaan kertaan sementtipohjaisella tasoitteella. Heittoa saa olla maksimissaan 3 mm kahden metrin matkalla (eli esim. 1,5 mm patti ja 1,5 mm monttu), joten tämä on varsin tarkkaa puuhaa. (Edellisessä asunnossa tasoitusta tehtiin myös sellaisellaisilla rakeilla, kun tasoeroa oli paikoin huomattavasti.)

20180223Coterie-09715.jpg

Tasoituksen päälle on nyt siis asennettu vielä 9 mm paksu koivuvaneri. (Huom: Ei lastulevy tms. Tämä saatiin oppia viime kerralla kantapään kautta, kun lattia jouduttiin levyttämään kahdesti.) Koivuvaneri sekä liimataan että ammutaan kiinni alustaan. Liimaa menee runsaasti, sillä jos levyyn jää ilman liimaa olevia ”onkaloita”, se kuuluu jalan alla erilaisena kopinana.

Levytys ei kuulemma olisi ollut aivan välttämätön, mutta se auttaa oikomisessa ja vähentää mahdollista narinaa. Parketti on jo niin iso investointi, että tuntuisi pöhköltä säästää ja oikoa pohjissa.

20180223Coterie-09732.jpg
20180223Coterie-09747.jpg
20180223Coterie-09734.jpg
20180223Coterie-09738.jpg

Lattian lisäksi myös sähkökaappi alkaa näyttää hyvältä. Hieman nikkarointia se on vaatinut, mutta nyt kaikki sähköt tulevat siististi ison kaapinoven taakse, joka uppoutuu seinään täydellisesti.

20180223Coterie-09745.jpg

Kylpyhuone on edelleen lattialaattoja vaille. Tuli hieman haasteita, sillä valitsemani kalanruotolaatat eivät leikkaudu nätisti Unidrainin upean lattiakaivon päälle, joka oli tarkoitus siis päällystää laatoilla. Pitää vielä miettiä kumman vaihtaisin: Lattiaan helpommin työstettävät laatat vaiko eri lattiakaivomallin. Lisäksi kylpyhuoneen kynnys pitää vielä ratkaista jotenkin.

20180223Coterie-09749.jpg

Eli kaikkiaan ihan positiivisin fiiliksin täällä. Palaillaan taas ensi viikolla!