Listojen asennus vauhdissa - vk 25

20180622Coterie-01334.jpg

Hirmuisesti taas tapahtunut yhdessä viikossa! Lattialistojen asennus käynnistyi maanantaina ja olin varautunut siihen, että niissä menisi kolme viikkoa ja että jouduttaisiin asumaan ensimmäinen viikko tai parikin sahanpurujen keskellä, mutta nyt saadaankin kaikki pakettiin jo alkuviikosta, jipii! :)

Kolme viikkoa voi kuulostaa käsittämättömän paljolta, sillä normaalistihan asunnon listoittaa päivässä tai parissa. Mutta nämä meidän teetetyt listat ovat pikkuisen järeämpää sarjaa, joten kaikki perinteiset naulaukset voi unohtaa. Korkeutta listoilla on 28 senttiä ja leveyttä 28 millimetriä, joten ne eivät taivu yhtään ja listat pitää kiinnittää seinään kunnon pultein ja massalla. Ja koska mikään seinä eikä lattia ole aivan luotisuora, pitää jokainen lista asetella ja mallailla yksitellen ja tarvittaessa kaventaa oikeasta kohdasta. Lisäksi asunnossa on paljon yli 90-asteisia kulmia… Hidasta tarkkuutta vaativaa käsityötä siis.

Ovilistat odottavat jo valmiina.

Ovilistat odottavat jo valmiina.

Pistorasiat asennetaan listojen läpi (kts. punaiset rasiat).

Pistorasiat asennetaan listojen läpi (kts. punaiset rasiat).

Listat odottamassa vielä kiinnittämistä.

Listat odottamassa vielä kiinnittämistä.

Pieni viive tulee vielä listojen maalaamisesta. Olin tilannut listat valmiiksi maalattuna, mutta joko listat tai ovet oli maalattu nyt eri maalilla kuin viimeksi, sillä ne on häiritsevästi hieman eri sävyä… Viime kerralla sävyt osuivat täydellisesti yksiin, joten annoin aivan samat ohjeet kuin viime remontin yhteydessä, joten oletin että lopputuloskin olisi sama. Mutta ei. Listat ovat nyt selvästi harmaammat / kylmemmät kuin ovet. Ulkopuolinen tuskin edes huomaisi sävyeroja, mutta tiedän, että itseäni jäisi häiritsemään… Joten maanantaina ensimmäinen työ on selvittää oviin sopiva valkoinen listamaali, joka olisi juuri oikeaa sävyä.

Ensi viikolla pitäisi ehtiä vielä myös käsittelemään lattia kolmannen kerran. Se ei kuulemma ole välttämätöntä, mutta parivuotiaan taaperon äitinä haluaisin lattiaan parhaan mahdollisen suojan. Eli kyllä tässä saa laskea tunteja, jotta saadaan asunto vielä asumiskuntoon viikon päästä lauantaiksi!

20180622Coterie-01347.jpg
Etualalla ahkerassa käytössä ollut jiirisaha. 

Etualalla ahkerassa käytössä ollut jiirisaha. 

Asunnossa on todella paljon erilaisia kulmia. Tuovat kivasti luonnotta huoneille, kun ne eivät ole tylsiä suorakulmioita.

Asunnossa on todella paljon erilaisia kulmia. Tuovat kivasti luonnotta huoneille, kun ne eivät ole tylsiä suorakulmioita.

Muuttoakaan emme ole vielä uskaltaneet tilata, sillä olemme vähän toivoneet, jos saisimme jäädä tähän asuntoon vielä esim. viideksi lisäpäiväksi; riippunee ihan löytyykö tähän uudet vuokralaiset viime hetkellä. Kaikki pakkailut ovat vielä tekemättä ja ensi & sitä seuraavalla viikolla on myös parin hallitusmateriaalin tärkeät deadlinet, joten unet tulevat jäämään vähiin. Onneksi on heinäkuussa sitten mahdollisuus ottaa iisimmin ja fiilistellä rauhassa uutta kotia!

Nyt pakkauspuuhiin! Niin ja ihanaa juhannusta! <3