Viimeistelyä - vk 27

20180717Coterie-01583.jpg

Vähiin käyvät remonttiblogin postaukset – ja hyvä niin. :) Kesäkuussa käytiin voimavarojen äärirajoilla, kun työstin töissä intensiivisesti vuosittaista strategiapäivitystä ja samaan aikaan viimeisteltiin kaikkea uudessa kodissa. Koko vuoden ajan vierailin työmaalla vähintään kerran, useimmiten kaksi kertaa viikossa, mutta nyt loppua kohden tahti kiihtyi ja kävin asunnolla melkein joka aamu tai ilta varmistamassa, että asiat etenevät kuten pitääkin. Samanaikaisesti piti vielä pakata edellisen kodin tavarat, laittaa jotain juttuja myyntiin ja tehdä loppusiivous. Puuh. Tällä viikolla olen päässyt viettämään ensimmäistä lomaviikkoa, ja se on tuntunut i-h-a-n-a-l-t-a!  

Viimeisinä tehtävinä ennen muuttoamme viimeisteltiin lattia- ja ovilistat, asennettiin kaikki pistorasiat ja käsiteltiin lattia vielä kolmannen kerran. Listojen asennuksesta kirjoitinkin jo aiemmin (suora linkki tässä). Varsinainen asennusvaihe meni ihan kivasti, mutta viimeistelyyn paloi todella paljon tunteja eikä vieläkään ole täysin valmista. Miehet olivat valinneet tummanharmaan(!?) tasoitteen, koska se kuulemma ei kutistu kuivuessaan ja vähentää halkeamia. Kääntöpuolena oli, että edes kolme maalikerrosta ei riittänyt peittämään harmaita alueita. :(  Ja tasoitettavaa oli tällä kertaa vielä enemmän kuin edellisessä asunnossa. Vanhassa asunnossa seinät ovat aina vähän vinoja ja 28 senttiä korkeat jykevät listat kun eivät anna yhtään periksi…  Joten kaikki listat pitää käydä vielä kertaalleen läpi tasoittaen ja maalaten.

Lisäksi pääsisäänkäynnin sisäovien ympäriltä puuttuu listat vielä kokonaan. Samoin kakkosoven minieteisestä oli unohtunut jalkalistat. Ja wc:n ovi ei mene kiinni kuin voimalla, joten sitä on pakko vielä hioa. Ja yksi ikkunaruutu pitää puhdistaa maaliroiskeista ja asentaa paikalleen. Ja vihoviimeiseksi tulee käydä ihan koko asunto läpi ja korjata pieniä kolhuja ym. Esimerkiksi parissa kohtaa on seinissä liimaa lattia-asentajien jäljiltä ja eteisessä tumma kädenjälki keskellä seinää.

Note to self: Ensi kerralla asennamme lattian ennen seinien lopullista maalikerrosta. Olen nyt kahdesti kokeillut näin päin, että maalaamme ensin kaiken ja lattia tehdään viimeisenä. Ja molemmilla kerroilla olen manaillut jälkikäteen, kun seinät ovat tuhriintuneet. Eli vaikka työmiehet kuinka lupaisivat varoa lopullisia seinäpintoja, ei siihen voi yhtään luottaa.

Muuttokuorma kannettu, jee!

Muuttokuorma kannettu, jee!

Toinen muistutus itselleni liittyen listoihin: Ensi kerralla kannattaa ottaa listat vain pohjamaalattuna. Ja täytyy itse perehtyä eri tasoitevaihtoehtoihin ja niiden ominaisuuksiin paremmin. Valinnassa tulee huomioida paitsi väri, mahdollinen kellastuminen ja miten maali tarttuu tasoitteen päälle.

Pistorasiat pääsimme asentamaan sen jälkeen kun lattialistat olivat paikallaan (sillä rasiat asennettiin listojen läpi). Miehet olivat roilanneet niitä varten pyöreät aukot seiniin, jotta rasiat saatiin upotettua osin seinään. Muuten ihan hyvä, mutta itse rasiat olivat kulmikkaat. Eli jälleen oppimisen paikka. Lisäksi rasiat oli roilattu muutaman sentin liian alas, joten uudella roilauskierroksella korjattiin tämäkin. Schneiderin Exxact-rasiat asensimme lopulta vaakaan; näytti paremmalta niin. Paitsi yhdessä kohdassa joudumme ilmeisesti laittamaan kaksi rasiaa vierekkäin pystyyn listojen rei’ityksestä johtuen. Eli jälleen muistilappu itselleni: Ensi kerralla pitää valita pistorasiamalli ajoissa ja rasia rasialta miettiä sellaiset kohdat, joihin tulee enemmän kuin yksi pistorasia tai vaikkapa atk- ja tv-johtojen paikkoja vierekkäin. Vähän mallista riippuen eri merkeillä on erilaisia yhdistelmärasioita, joten johtojen paikat pitää olla millilleen oikein.

20180717Coterie-01575.jpg
Pojat kasaamassa keittiön pöytää. Palataan tähän kaunokaiseen omana postauksenaan vielä!

Pojat kasaamassa keittiön pöytää. Palataan tähän kaunokaiseen omana postauksenaan vielä!

Kuulostaa pikkujutuilta – ja niin onkin – mutta tämmöistä yksityiskohtien miettimistä remontti vaatii, mikäli haluaa todella huoliteltua jälkeä. Ja vielä en ole tavannut sellaisia työmiehiä, jotka miettisivät kaiken proaktiivisesti itse läpi.  

Myös keittiön ja kylpyhuoneen tasot asennettiin viime viikolla ja sen jälkeen myös asunnon hanat, asianpesu- ja pyykinpesukone. Mutta palataan näihin vielä vaikka toinen kerta. :)

Helteistä päivää!

P.S. Olisi ihana kuulla, millaisia remonttiprojekteja teillä on kesken! Eli kiva jos jätätte viestiä ja vinkkejä, mikäli niitä voi seurata jostain. :)