Kurkistus remonttityömaalle

20180119Coterie-08773-3.jpg

Tervetuloa kurkistamaan meidän remonttityömaalle!

Kuvat on napattu viikko sitten eikä niissä ole siirretty mitään työkaluja tms. sivuun, joten näette kaunistelemattoman totuuden :) Tai no melkein – keittiö oli kokonaisuutenaan niin kaoottinen, etten kyennyt edes kuvaamaan sitä, heh.

Isoin edistyminen on tapahtunut master bedroomissa, jonne asentaja kävi kasaamassa Kitzeniltä tilatun vaatekaapin. Kirjoitinkin jo varsinaisen blogin puolelle eilen postauksen, jossa vähän avasin millaisen prosessin kautta päädyimme malliltaan suljettuihin ja tyyliltään pelkistettyihin vaatekaappeihin.

20180119Coterie-08777.jpg
20180119Coterie-08764.jpg

Ovet puuttuvat vielä, mutta näen jo miten näistä tulee todella hienot! Pohdin yksityiskohtia pieteetillä, joten on palkitsevaa nähdä, että kokonaisuus näyttää hyvältä. (Ja suurkiitokset jo tässä vaiheessa Kitzenin Heinille, joka jaksoi hioa kaappien speksejä kanssani!) Tulen varmasti esittelemään kaapiston vielä useammassa postauksessa, mutta lyhyesti todettakon, että kriittistä oli miettiä mitoitukset toimiviksi.

20180119Coterie-08769-4.jpg

Meidän makuuhuoneen kiva yksityiskohta on seinään upotettu syvenne. Huoneesta oli alkujaan käynti myös keittiöön, sillä edellinen asukas oli jyrsinyt aukon puolimetriä paksuun kantavaan kiviseinään. Aukko oli kuitenkin todella ahdas ja matala ja se muistutti muodoltaan teräväkärkistä kirkkoholvia. Myöskään layoltin kannalta emme nähneet sille tarvetta, joten lopulta sulkemispäätös oli helppo. Nyt entinen läpikulku saa toimia kauniina yöpöytänä. Näen jo miten laitan jonkun taulun nojaamaan tuonne taakse, muutaman kirjan reunalle ja ehkäpä pienen maljakon niiden päälle – täydellinen paikka vaihtuville asetelmille.

Näkymä master bedroomista olohuoneen läpi pikkumiehen huoneeseen.

Näkymä master bedroomista olohuoneen läpi pikkumiehen huoneeseen.

Olohuoneessa ei ole suuria muutoksia tapahtunut hetkeen sen jälkeen kun katon upeat listat asennettiin. (Niistä joskus oma postauksensa.) Ilme muuttui kuitenkin selvästi raikkaammaksi, kun ikkunoiden pokat saivat ensimmäisen pohjamaalikerroksensa. (Esim. tässä Instagram-kuvassa näkyy miltä naapurihuoneen ikkunat näyttivät pari viikkoa sitten, kun puupinta oli vielä esillä.) Ikkunapokat ja smyygit olivat aivan luokattomassa kunnossa, joten niiden eteen on nähty vaivaa viikko jos toinenkin, kun kaikki maalipinnat on poistettu.

20180119Coterie-08780-3.jpg

Kylpyhuone on kokenut jo melkoisen muodonmuutoksen tässä kuukausien vaihtuessa… Tarkastaja kävi juuri perjantaina tarkistamassa seinien vesieristeet ja miehemme saivat kiitosta huolellisesta työstä. Katsotaan josko seinät olisi laatoitettu ensi viikon loppuun mennessä. :)

20180119Coterie-08784.jpg

Leppoisaa viikonloppua! Meillä suunnitelmiin kuuluu (yllätys, yllätys) remonttijärjestelyjä; ainakin jalkalistojen tilaamista ja laatoitussuunnitelman teko. Onneksi nautin tästä suunnittelupuuhasta :)