Terveiset remonttityömaalta vk 4 – Pientä turhautumista ja kipsilistoja

20180128Coterie-170902.jpg

Terveiset jälleen remonttityömaalta! Aika haastavaa oli kuvaaminen, sillä oli jo ihan pimeää ennen kuin ennätimme eilen asunnolle ja kaiken kukkuraksi olin unohtanut kamerani kotiin. Ohessa muutama räpsäisy kuitenkin puhelimella – kiva meillekin, kun remontin vaiheet tallentuvat kameralle.

Välillä turhauttaa, kun tuntuu ettei asunnolla ole tapahtunut viikossa juuri mitään… Mutta yritän pitää mielen positiivisena ja vakuuttaa itselleni, että esim. tasoituskerrosten lisääminen kattoon, seiniin ja lattiaan eivät (juurikaan) näy ulospäin. Myös viime remontissa tuli aivan sama turhautumisen tunne projektin loppupuolella: Alkuun työmaalla tietysti tapahtuu hurjasti, kun kaikki revitään alas, seiniä kaadetaan jne. Sen jälkeen toinen suuri harppaus otetaan, kun kaikkiin pintoihin saadaan ensimmäinen tasoituskerros – asunto kirkastuu silmissä. Mutta sen jälkeen on vielä pitkä matka (lue: monen monta tasoituskerrosta) ennen kuin pinnat ovat todella priimat.

No mutta oli eteenpäinkin menty. Isoin muutos oli kattolistojen asentaminen melkein koko keittiöön ja eteiseen. Asunnolla on häärinyt Pascal, joka laulelee ranskaksi listoja kiinnittäessään :) Kipsilistavaihe koettelee hieman myös naapureiden hermoja, sillä tuntuu, että hienon hienoa kipsipölyä kulkeutuu väkisin myös rappukäytävään… Olin taas varmasti näky kun kopistelin epätoivoisesti rappukäytävän paria raskasta mattoa keskellä Ullanlinnaa, heh.

20180128Coterie-170145.jpg

Taustalla näkyy yllä myös meidän pääovi, joka on parhaillaan maalarin työstettävänä; vanhat maalit on nyt pääosin irrotettu. Kaikki muut ovet lähtivät muualle restauroitaviksi, mutta tätä pääovea en uskaltanut irrottaa, jotta sen alkuperäinen lasi ei rikkoutuisi matkalla. Muut ovet tulevat nyt ruiskumaalattuna; tämä maalataan käsin – toivotaan, ettei eroa huomaa liiaksi. Itse olisin toivonut kaikki muutkin ovat perinteisesti käsinmaalattuna, mutta Patrik on tykästynyt kliinisempään jälkeen, eikä tämä ollut itselleni kynnyskysymys. Edelliset ovemme ruiskumaalattiin myös ja niistä tuli upeat.

20180128Coterie-Listat.jpg
20180128Coterie-170653.jpg

Myös kylpyhuone on edennyt. Seinään kiinnitettävän integroitavan wc:n teline on jo paikoillaan ja melkein koteloitu. Ja yhdelle seinälle oli ilmestynyt jo laatatkin. Tosi kivalta näytti! (Laattavalinnoistamme voikin lukea varsinaisen blogin puolelta täältä.)

20180128Coterie-Kylpyhuone.jpg

Ensi viikolla ohjelmassa olisi ainakin lattian levytystä ja kylpyhuoneen kaakelointia. Mahdollisesti myös kattorosettien kiinnitys – sitä odotan kovasti! Palataan luultavasti siis taas ensi viikonloppuna. Energistä viikonalkua sinnekin!