Lattia tasoitettu! Remonttityömaan kuulumiset – vk 9

20180302Coterie-09752.jpg

Tervehdys! Tuttuun tapaan blogi herää jälleen viikonlopun kynnyksellä :) Arkisin omaa-aikaa kirjoitus- tai kuvauspuuhiin on mahdoton löytää, mutta näin perjantai-iltaisin W:n käytyä nukkumaan on hyvä hetki kaivaa läppäri ja kamera esiin, ja kurkistaa mitä muistikortille on viikon aikana työmaalta tallentunut.

Lattian tasoitus on melkein valmis, jipii! Ihan muutamasta kohdasta (mm. ulko-ovien edestä) puuttuy pieni palanen enää. Ja mikä parasta, lattia saatiin tasoitettua samaan tasoon koko asunnossa. Tämä tarkoittaa, että voimme asentaa Timberwisen kauniin parketin aivan yhtenäisenä ilman mitään kynnyksiä, jee! Jo kellertävä koivuvaneri rauhoitti ja raikasti koko asunnon ilmettä kertaheitolla. En malta odottaa miltä lopputulos näyttääkään, kunhan saamme siihen varsinaisen tammiparketin!

20180302Coterie-09758.jpg

Toinen iloaihe liittyy smyygeihin. Smyygien reunat olivat tähän saakka näyttäneet hieman aaltoilevilta, joten ehdotin niihin jonkinlaisia kulmarautoja. Remonttiporukkamme oli löytänyt todella helpon ja fiksun ratkaisun, jossa paperimaiseen rakenteeseen on kiinnitetty ohuet metallinauhat (kuva alla). Helppo asentaa (vielä tässäkin vaiheessa) ja reunoista tuli nyt todella skarpit.

20180302Coterie-09766.jpg
20180302Coterie-09759.jpg
20180302Coterie-09767.jpg

Ikkunoissa riittää kyllä vieläkin työsarkaa... Ne ovat osa-alue, jonka kunnostamiseen kuluvan ajan me kaikki varmasti aliarvioimme. Kadunpuolen ikkunat koostuvat monesta pienestä ruudusta, joten yksityiskohtia riittää.

Keittiön ja eteisen katto oli tasoitettu vielä kertaalleen (toivottavasti viimeistä kertaa!), joten enää ei pitäisi olla katossa kuin hiomista jäljellä.

Tämän enempää ei valitettavasti ole kerrottavaa. Remonttia teki alkujaan kaksi miestä ja yksi nainen, mutta viime kertoina kun olen käynyt asunnolla, toista miehistä ei ole näkynyt. Yritin tänään vähän kysellä eikä rohkaisevalta vaikuttanut. Note to self: Sovi ensi kerralla sopimuksessa aikataulusta tai ainakin minimityötunneista ja siihen liittyvistä sakkomaksuista.

Ihanaa viikonloppua! Täällä tiedossa huomenna tyttöporukan dinneri :)