home visits

Intiankatu 34

Talvinen tervehdys! Kylläpä pyrytti tänään Helsingissä. Olin kerrassaan tyytyväinen, kun ei tarvinnut laittaa nenää oven ulkopuolelle. :)

Sään kylmetessä myös asuntomarkkinat ovat tuntuneet viilentyneen entisestään… Emme ole löytäneet mitään asuntonäytön arvoista moneen viikkoon… Isoja 130-200 neliöisiä asuntoja tuntuisi olevan vaikka kuinka, mutta sataneliöisiä kovin vähän. Ainakin Ullanlinnassa.

Alla tänään markkinoille tullut persoonallinen 121-neliöinen koti Kumpulasta. Ja ei, emme harkitse Kumpulaan muuttoa, mutta koti poikkeasi raikkaalla tavalla yleisestä tarjonnasta, joten haluan esitellä sen teillekin. Näkee, että koti on todella asutun näköinen, ns. oikea koti, eikä sisustusstailistin taidonnäyte. Olisikohan peräti joku (sisustus)bloggari asialla? Tai ainakin joku luovan alan ihminen..? Pariskunta ja kaksi alakouluikäistä lasta..? Minusta on kiva arvuutella, kenelle myynnissä olevat kodit mahtavat kuulua. :)

Huoneisto on remontoitu entiseen kauppaan. Isot ikkunat ovat plussaa, mutta valitettavasti asunto taitaa olla katutasossa... (Huomaa ikkunoissa himmennykset.)

Upea vahattu kuusilattia.

Seinien väritys on todella onnistunut!

Kaksi eri kylppäriä. Vasemmalla ihana kalanruotoladonta.

Lisätietoja asunnosta löytyy Etuovesta.

Kuvat: Etuovi

Mainittakoon vielä, että meillä on ollut unikoulu nyt käynnissä viime perjantaista lähtien. Joten siitä lisää ensi kerralla!

Laivastokatu

Toivottavasti sielläkin viikonloppu on mennyt leppoisasti! Täällä on nautittu tekemättömyydestä ja kauniista syksyisestä säästä pitkillä kärrylenkeillä.

Tänään home visitin kohteena on 83,5 neliöinen asunto Laivastokadulta, joka tuli myyntiin viikko sitten sunnuntaina. Vastaan tulee äärettömän harvoin kohteita, jotka tekevät vaikutuksen materiaalivalinnoillaan ja viimeistelyn tasolla. Mutta tässä asunnossa on poikkeuksellisen moni asia kohdallaan! Myös pohja on nerokas - keittiö on tuotu asunnon keskelle ja näin hukkatilana ollut käytävä on saatu tehokkaaseen käyttöön. Voit kurkata pohjapiirustuksen Oikotien ilmoituksesta.

Itselleni tulee nykyään heti ilmoitus kännykkään kaikista Etelä-Helsingin yli 75-neliöisistä kohteista. Eli noin kymmenen kertaa päivässä avaan sähköpostia jännittyneen toiveikkaana…Toistaiseksi mikään asunto ei ole vienyt jalkoja alta. Paristakin on käyty alustavia neuvotteluja, mutta molemmissa roikkuu putkiremontti ikävästi viiden vuoden horisontissa ja keittiön paikkaakin pitäisi vaihtaa… Mutta katsotaan. :)

Oi miten pidänkään tästä klassisesta layoutista – sohva ja kaksi nojatuolia (tai toinen sohva) sitä vasten. Jospa seuraavassa asunnossa pääsisi tämän jo toteuttamaan… <3 Huomaa katossa kaunis minimalistinen mobile.

Miten ihanaa onkaan, jos asuntoon pystyy luomaan näkymiä huoneesta toiseen. <3 Ja upeat nuo korkeat seinäpaneelit! Olen lämmitellyt Patrikia nyt pari vuotta ajatukselle... Katsotaan miten käy ;)

Huomaa kaapin päällä vanha karttapallo. Sellainen (joskin vielä antiikkisempi) on meilläkin ostoslistalla heti kunhan on enemmän tilaa.

Tämänkaltaiset hyvin riisutut kirjahyllyt ovat olleet viime aikoina kovin pop. Kauniita asetelmia.

Tumma lattia tekee paluuta.

Keittiö on omaan makuuni hivenen liian 60-70-lukuinen.. Mutta kaunis silti!

Huomaa lattiaan saakka ulottuvat kaapistot ilman sokkelia. Kaunista.

Upeita jättilaattoja! Vaatii tekijältään äärettömän huolellisia pohjatöitä...

Yllättävän romanttinen makuuhuone.

Kaikki kuvat Oikotie.fi

Palaan ensi viikolla omien kuvieni kera! Ja voisin mahdollisesti laittaa kuulumisia myös pikkumiehestä :)

P.S. Asunnon ensiesittely on huomenna sunnuntaina klo 12. Eli käykäähän kurkkaamassa mikäli liikutte Skattalla. 
P. P.S. Asunto on esitelty myös remontin toteuttaneen (sisustus)arkkitehtitoimiston sivuilla täällä.

Lönnrotinkatu 3 (+ big news)

Ihanaa päästä viimein jakamaan iloinen uutinen kanssanne: myimme meidän asunnon! Blogia pidempään lukeneet muistavat, että laitoimme kotimme keväällä myyntiin. Kesän pidimme taukoa, kun olimme koko muun lomakansan tavoin veden äärellä, ja nyt elokuun loppupuolella uusimme aseuntoilmoituksemme.

Tiesin, ettei kotimme olisi kaikkein nopeiten liikkuvaa sorttia. Neliöitä on yli kahdeksankymmentä ja mukuuhuoneita vain yksi. Samanaikaisesti uskoimme koko ajan siihen, että löytyy se henkilö, joka arvostaa tekemiämme ratkaisuja ja on myös valmis maksamaan niistä.

Nyt jälkikäteen on helppo todeta, että onneksi pidimme pään kylmänä emmekä tarttuneet ensimmäisiin tarjouksiin! Hieman onneakin oli matkassa, sillä päätimme viime metreillä jatkaa asunnon myymistä itse. Olin nimittäin jo kirjoittanut kiinteistövälittäjälle sähköpostinkin valmiiksi, kunnes Patrik sanoi, että mitä jos kuitenkin myytäisiin vielä itse. Välittäjän palkkio on tämän kokoluokan asunnossa kaksikymmentätuhatta(!) euroa, joten sillä summalla sisustaa jo kivasti vaikkapa seuraavaa kotia. Lopulta koti meni ennen (toisen kierroksen) ensimmäistä näyttöä.

Edelleenkin näen kyllä kiinteistövälittäjällekin paikkansa. Mikäli ei itse koe nauttivansa myynnistä, kannattaa se luultavasti jättää ammattilaiselle. Ja viimein myös Helsingistä saa huippuluokan stailauspalveluita välitystoiminnan ohella. Markkinoille keväällä ryminällä tullut Bo tarjoaa konseptin, jossa asunto stailataan joko kuvausten tai koko myyntiprosessin ajaksi. Väitän, että asunnon myynnissä on p-a-l-j-o-n tunteita pelissä. Joten kannattaa todella panostaa sisustukseen ja valaistukseen. Ja jos oma maku ja huonekalut eivät tuo asunnon parhaita puolia esiin, miksi ei sijoittaisi muutamaa tonnia oikean tunnelman luomiseen.

Ohessa upea Bo:lla myynnissä oleva 88-neliöinen kohde Lönnrotinkadulta kivenheiton päässä Stockmannilta. Yksi niistä harvoista myynnissä olevista asunnoista, joiden tyylistä itsekin pidän. Kerrassaan onnistunut saneeraus ja sitä tukeva stailaus. Ei tosin ihan jokaisen lompakolle, sillä neliöhinta nousee yhdeksään ja puoleen tuhanteen. Lisätietoja löydät täältä.

Seinien kaunis siniharmaa sävy antaa levollisen pohjan muulle sisustukselle. Huomaa, että olohuoneesta on käynti parvekkeelle. <3 Sohva voisi olla tilaan nähdän hieman näyttävämpikin.

Voi miten ihana olisikaan laittaa parvekkeelle kukkia, jos sellaisen omistaisimme!

Keittiö on varsin kompakti asunnon muuhun tilaan nähden.

Huomaa miten kauniisti pellavainen(?) liina valuu epäsymmetrisesti pöydältä... <3


Lattiasta tulee hieman 80-luvun parkettilattiaviboja, vaikka ruudukon koko näyttäisikin olevan selvästi suurempi ja sävy oikea. Pidän siitä silti. Patrik ei niinkään.

Vaalea väritys tekee kylpyhuoneesta heti ylellisen tuntuisen. Asunnossa myös sauna, vaikkei se kuviin päässytkään.

Yksi ydinkeskustan kauneimpia kiinteistöjä!

Kaikki kuvat lainattu Bo:n sivuilta.

Nyt nukkumaan! Täällä onkin menneyt viikonloppu flunssaa potiessa, joten lepo tulee tarpeeseen.

Ja P.S. Suurkiitokset sekä kommentteihin että s-postilaatikkooni tulleista vinkeistä mitä kannattaa huomioida lapsiperheen asunnossa! Aivan kullanarvoisia huomioita; arvostan kovasti. <3