Kylpyhuoneen linjakas lattiakaivo

Collaboration | Yhteistyössä Unidrainin kanssa

Toivottavasti teilläkin oli rentouttava kesäloma! Me olimme ensimmäistä kertaa ikinä ”paikoillamme” melkein koko loman. Meni nopeasti viikot Hangossa pihalla grillaillen ja niemenkärjen lukuisiin uimarantoihin tutustuen. Emme käyneet keskustassa syömässä kuin kaksi kertaa; selvästikin ”honeymoon” menossa tuon oman pihan kanssa :)

Jatketaan vielä kaupunkikodin kylpyhuoneen yksityiskohtien esittelyllä. Toivottavasti ette ole ihan kyllästyneitä näihin kylpyhuonepostauksiin; näitä detaljeja ja tuotevalintoja nimittäin riittää. Pidin remonttia tehdessä Excelissä tarkkaa listausta kaikista tarvittavista materiaaleista, ja pelkälle isolle kylpyhuoneelle tuli yli neljäkymmentä riviä erilaisia hankintoja. Tässä valmis lista muille remonttia suunnitteleville ja budjetoiville – tuskin tulisi nämä kaikki kovin monelle heti mieleen ;) Ja hei, vinkatkaa jos jotain mielestänne puuttuu. Tässä mukana kaikki näkyvä, eli esim. remonttimiesten hankkimat vesieristeet, saunan höyrysulku, tasoitteet, jne. jne. puuttuvat.

Unidrain-linjakaivo, viemäri, kuivakaivo saunaan, lattiakaivon kansi ammeen alle, wc-istuin, wc-istuimen kansi (hinnoitellaan monesti erikseen), wc-istuimen standi, wc-painike seinälle, suihku, amme, ammeen pohjaventtiili, ammeen käsisuihku, laatat, mahdolliset kulmalistat, saumausaine, silikonit, kattoon upotettavat valaisimet, erillinen seinävalaisin, valaisin peilikaapin sisään, valokatkaisimet, peilikaappi, kalustekaappi, kalusteen taso, lavuaari, hana käsienpesuun, pohjaventtiili lavuaariin, saunan led-nauha lauteiden alle, kiuasvalo, saunan paneelit, saunan lauteet, kiuas ja sen ohjausyksikkö, kiuaskivet, lasiseinä & kiinnityskiskot, pyyhekoukut, wc-harja, wc-paperiteline, shampoohylly, KPH:n ovi, oven karmit, kattomaali, tekninen suunnittelu, sisustussuunnittelu, osakasmuutostyöt…

Varsinaiseen blogipostaukseen eli upean linjakkaan lattiakaivomme esittelyyn. Kyseessä on teille monelle varmasti entuudestaan tuttu Unidrain ja sen linjalattiakaivo, joka voidaan sijoittaa tyylikkäästi aivan seinän viereen. Blogia pidempään seuranneet muistavatkin, että meillä oli sama tuote myös edellisessä kodissamme (lue lisää täältä). Olimme siihen toiminnallisesti todella tyytyväisiä ja visuaalisesti Unidrainin keveä siro malli on kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikkäin vaihtoehto. Joten valinta oli helppo ja oikeastaan koko kylpyhuoneen mitoitus rakennettiin tämän tuotteen ympärille, jotta saimme linjakaivon asettumaan minimalistisesti suihkusyventeen reunasta reunaan. Meillä on 900-millinen linjakaivo, josta syntyneen suihkusyventeen lopullinen leveys seinälaatasta toiseen seinälaattaan on 87,5 cm. Tämän olemme kokeneet juuri sopivaksi leveydeksi.

Meidän valitsema malli kuuluu Unidrainin HighLine-mallistoon, josta löytyy minimalistin unelmatuote eli kylpyhuonelaatalla laatoitettava Custom-malli. Edellisessä kylpyhuoneessa lattiamme oli pientä kalanruotokuvioon asetettua mosaiikkia, ja sen mitoitus tuotti päänvaivaa. Emme saaneet sen pikkuruisia kulmia asettumaan kannen päälle nätisti ja lopulta päädyimme tekemään kannen yhtenäisestä jättilaatasta. Nytkin meillä oli asentajien kauhuksi 5 x 5 senttinen mosaiikkilaatta, mutta uskalsin kuitenkin valita sen lattiakaivon kanteen, sillä kyseessä on ns. normaalia laattaa kestävämpi porcellanato-laatta, jonka sivupinnat ovat samaa vahvaa tavaraa kuin päälipinta ja koska 5 x 5 senttinen laatta istui kanteen täydellisesti sellaisenaan. Upeimmillaan Custom on lienee suurten lattialaattojen parina, mutta tämä meidän lattia on todiste siitä, että ainakin 5 x 5 mosaiikkiin se taipuu myös hienosti.

Vanhoja taloja remontoidessa vastaan tulee yleensä yllätyksiä, ja niiltä ei tässäkään remontissa vältytty. LVI-suunnittelija oli kuitannut Unidrainin kohteeseen sopivaksi, mutta lattioita avatessa vastaan tuli yllätyksenä rautapalkki, jota ei voinut kiertää. Pelastuksekseni Unidrainilta oli juuri tullut ulos markkinoille uusi entistä matalampi viemärikaivo, jonka ansiosta pystyin pitämään alkuperäisestä suunnitelmasta kiinni. Eli se mahtui kuin mahtuikin suunnitellun lattiakorkeuden ja palkin väliin. Toki yksi vaihtoehto olisi ollut myös lattian nostaminen, mutta visuaalisesti en innostunut tästä. Nyt KPH:n lattia saatiin samaan tasoon muun asunnon kanssa – toki asianmukaisella vesieristetyllä kynnyksellä.

Olemme olleet Unidrainiin jälleen äärettömän tyytyväisiä! Puhdistamme sen pari kertaa vuodessa jo ennen kuin se alkaa tuntua tukkoiselta. Eli nostan kannen irti, irrotan irtolian ja harjaan kannesta mahdollisen pinttyneen lian irti. Varsin simppeliä 😊

Linjakaivosta on saatu alennusta some-näkyvyyttä vastaan.