travel

Happy Valentine's Day!

Näin ystävänpäivän kunniaksi hieman linjasta poikkeavaa kuvamateriaalia reilun kahden vuoden takaa kahdenkeskeisistä häistämme Fijiltä. <3 Muualla maailmassa helmikuun neljästoistahan on nimenomaan rakkauden ja rakastavaisten juhla.

Lämpimien kuvien saattelemana haluan osoittaa tämän postauksen erityisesti kaikille sinkkulukijoille, ja takoa teihin uskoa ja tsemppiä – se oikea tulee kyllä lopulta vastaan!

Olin itse seitsemisen(!) vuotta enemmän tai vähemmän sinkkuna ennen kuin kohtasimme Patrikin kanssa wappuna 2010. Olin käynyt siinä välissä lukemattomilla deiteillä, tapaillut joitain henkilöitä pisimmillään muutaman kuukauden ja välillä ihastunutkin. Mutta kukaan ei tuntunut vievän jalkoja alta. Ei vaikka moni saattoi paperilla vaikuttaa täydelliseltä matchilta.

Ja siinä se sitten yhtäkkiä oli. Henkilö, jonka kanssa saatoin olla alusta saakka sata prosenttisesti oma itseni (ja joka on vuosien myötä saanut itsestäni esiin piirteitä, joita en edes tiennyt tavatessamme vielä olevan). Ja joka sai ja saa minut edelleen nauramaan; monta kertaa päivässä. Ja joka puhuu tälle niin kauniisti päivästä toiseen. Ja kaappaa syliinsä ja suukottaa. Ja jota arvostan niin äärettömän paljon. Ja josta nyt tiedän tulevan maailman paras isä pojallemme. <3

Eli never stop believing! Sitten kun se oikea osuu kohdalle, ei tarvitse arvuutella “onko tämä nyt se henkilö”. Sen kyllä tuntee.

Kiitos rakas elämäni parhaista vuosista! <3

Memories from two years back from Fiji. <3 With these wedding pictures I want to devote this post for all our single readers. I was a single about seven(!) years myself. And then there he suddenly was at one party, on the last day of April in 2010. Everything I ever dreamed of and so much more.

Thank you my loved one for the best years of my life! <3

Winter escape to Fiji

Näiden paukkuvien pakkasten ja lumikinosten keskellä tekee hyvää suunnata katse kohti lämpöä ja aurinkoa – ainakin ajatusten tasolla :) Joten kurkataan kuvia Fijille (ja Australiaan) suuntautuneelta häämatkaltamme kahden vuoden takaa.

Honeymoonille halusimme ehdottomasti hemmottelua ja valkoisia hiekkarantoja, joten Fiji oli nappivalinta! Rannat olivat uskomattoman kauniita; todella puhtaita ja rauhallisia. Kauttakulkuliikennettä saarille ei ollut; jossain horisontissa näkyi muutama ohi menevä laiva päivässä. Valitsemissamme kohteissa oli kullakin saarella vain ja ainoastaan kyseinen resort ja korkeintaan joitakin yksityisiä loma-asuntoja – ei ylimääräisiä kaupustelijoita, myymälöitä tms. eikä juurikaan edes teitä. Lähes koskematonta paratiisia siis!

Olimme lomalla loka-marraskuussa 2013 yhteensä viisi viikkoa, josta puolet Fijillä kolmessa eri resortissa. Kohteista ensimmäinen Octopus Resport oli hinnaltaan edullisin, mutta meidän mielestä juuri se kohde, johon lähtisimme uudelleen. Resortissa majaili myös lapsiperheitä ja meno oli rentoa. Iltaisin kaikki kokoontuivat pitkien pöytien ääreen yhteiselle dinnerille.

Uima-altaan ja rannan välissä oli suuri puinen terassi.

Iltakävelyllä ensimmäisen auringonlaskun aikaan.

Parasta Octopus-resortissa oli kuitenkin huikea korallien täyttämä vedenalainen maailma, joka alkoi noin 50 metriä rannasta. En ole koskaan snorklatessa nähnyt mitään vastaavaa! Iso plussa myös aamuisin ja auringonlaskunaikaan järjestetyistä joogatunneista. <3

Octopus-resortin koskematon luonto.

Tunti tai parikin vierähti joka päivä vedessä :)

Toinen kohteemme oli luksusresort Tokoriki, jossa myös vietimme häitämme intiimisti kaksin. Puitteet olivat hienot (jokaisella parilla oli oma huvilansa) ja kaikki hääjärjestelyt hoidettiin todella ammattimaisesti. Plussaa myös tenniskentästä, jonne resortin henkilökunta patistettiin pelaamaan kanssani. :)

Tokorikin infinity pool. Meri oli niin lämmin, että useimmiten tuli kyllä uitua siinä.

Kaikesta häähuumasta huolimatta Tokorikistä jäi resorttina hieman ”kylmä fiilis”: kohteessa asui pelkästään pariskuntia, jotka eivät juurikaan jutelleet toisten parien kanssa. (Me kyllä tutustuimme siellä aivan sattumalta todella kivaan helsinkiläispariskuntaan; ainoat suomalaiset, joihin Fijillä törmäsimme.) Miinusta huonoista snorklauspuitteista (mitä kyllä paikkasi Patrikin vedenalaiselle kameralle tallentama hai!).

Riikan pelatessa tennistä…

…Patrik nautti mansikka-margaritoja :) Huomaa kuitenkin tennisaiheinen t-paita ;)

Auringonlasku Tokorikissa

Kolmas kohteemme oli Matamanoa, joka oli jotain kahden edellisen välistä. Eli ei yhtä fiini kuin Tokoriki ja selvästi sosiaalisempi (paljon puheliaita italialaisia), mutta ei kuitenkaan lapsiperheille. Plussaa erilaisista ranta-aktiviteeteista. Lainasimme yhtenä päivänä mm. minikokoista katamaraania ja myös beach volley kenttä löytyi. Snorklausmaasto Tokorikia parempi, mutta jäi kauas kauas ensimmäisestä resortista.

Sun bed, varjo ja hyvä (Kindle-)kirja <3 Huomaa taustalla eri aktiviteetteja. Ja snorklausmaskin rajat kasvoissa :)

Fiji lomakohteena: 
+ Puhtaat valkoiset paratiisirannat
+ Rauha – ei kaupustelijoita, kauttakulkuliikennettä tms. 
+ Upeita snorklaus- ja sukelluskohteita (kun valitset kohteesi oikein) 
+ Ei malariariskiä tms. 
+ Ei örveltäviä turisteja. En nähnyt ketään päihtyneenä missään
- Kaukana: Ensin lähes vuorokauden lentomatka Sydneyhin, josta noin viiden tunnin lento vielä Fijille Nadiin ja josta vielä useamman tunnin laivamatka ja säätö kunnes olet saarella… (riippuen tietysti minne menet). Helposti menee kaikkine vaihtoineen vähintään puolitoista vuorokautta tai kaksikin
- Kallis. Resorteista (ainakin paremmista) on pakko ottaa täyshoito. Ja juomat ym. altaalla arvokkaita.

It’s minus 20 degrees here in Helsinki again, so one has to get somewhere warm – at least in one’s thoughts and memories. :) Due to my pregnancy we did not travel anywhere this winter. So I went through old archives from our honeymoon from two years back.

Fiji was a perfect honeymoon getaway: white sand beaches and crystal clear water and an incredibly lively underwater life! Well, I’ll let the pictures to do all the talking. ;)

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille muillekin lämmöstä haaveileville!

P.S. Kertokaahan jos haluaisitte nähdä myös hääkuviamme; voisin tehdä niistä erillisen postauksen joku päivä.

Abbot Kinney, Venice, LA

Olemme olleet Parikin kanssa tämän viikon jo toimistolla, ja olinkin varautunut siihen, että työt alkaisivat ryminällä. Parempi näin; aika menee nopeasti kun on paljon mielenkiintoista tehtävää.

Nyt palataan ajassa meidän kesäloman ensimmäisiin viikkoihin, ja kurkistetaan Veniceen, (katu)taitelijoiden ja kirjavien kaupustelijoiden suosimaan kaupunginosaan Los Angelesissa.

Venicen rantaosuus, Venice Beach, on omaan makuuni hieman liian eläväinen (kts. alimmat kuvat), mutta muutama kortteli sisämaahanpäin mentäessä tulee vastaa Abbot Kinney, yksi Los Angelesin kiinnostavimmista shoppailualueista. Pienistä putiikeista, kahviloista ja ravintoloista tunnettu katu kannattaa koluta huolella. Monissa liikkeissä on vahva ”bohemian vibe” ja toiveikkaana voisi olettaa hintatasonkin olevan kohtalainen. Mutta ei kannata antaa hippimäisyyden hämätä; hintataso on useimmissa liikkeissä korkea, vaikka sisustukseltaan ne voivat olla lähes jopa kaoottisia eikä vaatteiden merkit sanoisi entuudestaan mitään.

Pohjoismaalaista designia myyvä Huset.

5 Points

Tradesmen Los Angeles myy hipster-henkisiä miestenvaatteita (not a surprise). Maskuliininen, kaunis esillepano.

Illestava sunglasses oli juuri avannut Abbot Kinneylle oman liikkeensä. Jäi vähän kaivelemaan, etten ostanut yhtä paria… Next time!

Lontoolaisen merkin pop-up store; brandi ei valitettavasti tallentunut kameralle.

rag & bone, kivoja perusvaatteita sekä miehille että naisille.

Esimerkki hieman boheemimmista pikkuliikkeestä. Itselleni tarttui täältä mukaan sulin koristeltu hattu. Tulette varmasti näkemään syksyllä!

Alla kuvia aivan mahtavasta uudesta kahvila-deli-bakerysta Gjustasta - vastaavia paikkoja myös Helsinkiin, kiitos! Mainittakoon, että Gjustaan kävelee Abbot Kinneyltä noin 10 minuuttia ja se on keskellä-ei-mitään ja ulkoapäin kovin vaatimaton. Onneksi ei luovutettu.

Coterie-DSC06222.jpg

Ihanaa kesäistä viikonloppua!

 

Venice Beach