Kurkistus remonttityömaalle – vk 5

20180131Coterie_RenovationBlog-08860.jpg

Aurinkoista sunnuntai-iltapäivää! Espoota ja Helsinkiä on hemmoteltu tänään upealla talvisäällä. Pikkupakkanenkaan ei tuntunut missään, kun tuli niin hyvä fiilis aurinkoenergiaa tankatessa, kun touhuttiin pikkumiehen kanssa aamupäivällä lumessa.

Piipahdin jälleen työmaalla W:n päiväunien aikaan, joten tässä viikon viisi kohokohdat:

Kipsilistat ovat nyt valmiit, jipii! Viimeisenä kohtana asennettiin suuri muotoon valettu kaari meidän master bedroomin ikkunan kohdalle, ja siitä tuli upea. Lisäksi suurin osa roseteista on löytänyt paikkansa kuluneella viikolla.  

Myös makuuhuoneen kaapisto on saanut ympärilleen seinän. Tavoitteena oli, että kaapisto olisi siis täysin upotettu sitä ympäröivään seinään ja käytännössä se toteutettiin niin, että ensin kaapisto koottiin paikoilleen ja sitten rakennettiin seinä sen ympärille.

Tässä viikolla napatussa kuvassa ikkunan yläpuolen kaari on vielä asentamatta.

Tässä viikolla napatussa kuvassa ikkunan yläpuolen kaari on vielä asentamatta.

20180204Coterie_RenovationBlog-.jpg
20180204Coterie_RenovationBlog--9.jpg

Jännitin miltä makuuhuoneessa sijaitseva kakluuni näyttäisi (pilkottaa yllä olevassa kuvassa oikeassa laidassa) ja pelkäsin, että tilasta tulisi ahtaan tuntuinen, mutta ainakin vielä (ilman kalusteita) huone tuntuu yhä ilmavalta. 

Kylpyhuone etenee hitaasti, mutta tämä jos mikä on alue, jossa en hosumista toivoisikaan. Kaakelit ovat nyt seinissä kaikissa muissa kohtaa, paitsi integroitavan wc:n kotelon ja suihkuseinän kohdalla. Kyseinen kohta on edennyt vähän eri tahdissa kun muut seinät, sillä vesieristeet piti tehdä ensin kotelon taakse ja sitten vielä sen päälle. Vielä siis kotelon laatoitus sekä lattian vesieristeet, ja sitten taloyhtiön tarkastaja voi tulla toiselle tarkastuskäynnilleen.

20180402CoterieRenovationBlog_Batrhroom.jpg

Etuovesta oli puhdistettu maalit jo viikko sitten. Nyt huomasin, että myös kakkosuloskäynnin ulompi ovi oli ihan paljaana. Nuo vanhat ovet ovat kyllä hurjan kauniita! Onneksi meidän taloyhtiössä ne oli säilytetty.

20180204Coterie_RenovationBlog-ovet.jpg

Pääoven vasemmalla puolella näkyy sähkökaappi. Se oli uusittu vuonna 2007 taloyhtiön putki- ja sähköremontin yhteydessä ja oli riittävän kokoinen meidänkin tarpeisiin, joten sitä ei tarvinnut vaihtaa. Aivan kaikki muut sähköt asunnossa onkin sitten uusittu. Vanha sähkökaappi työntyi rumasti ulos seinästä. Toimme seinää noin kymmenen senttiä eteenpäin, jotta saamme kaikki sähköt huoltoluukun taakse huomaamattomasti piiloon.

Ikkunoita on työstetty eteenpäin myös; pitää perehtyä niihin vielä itsekin tarkemmin jossain vaiheessa, jotta osaan kertoa, mitä kaikkea niille on tehty.

20180131Coterie_RenovationBlog-08861.jpg

Keittiön suunnalla ei ole tapahtunut muuta kuin ruokapöydän yläpuolelle tuleva rosetti on löytänyt paikkansa. Aika koristeelliseltahan tuo omaan silmään näyttää (ja ehdin jo kertaalleen katua valintojani), mutta eiköhän lopputuloksesta tule vielä hieno, kunhan tila on kalustettu. (Btw, kurkkasithan jo kuvan tulevasta keittiöstämme varsinaisen blogin puolelta?)

20180131Coterie_RenovationBlog-08863.jpg

Pikkumiehen huoneen lattia oli mahdollisesti saanut vielä tasoitekerroksen ennen kuin se levytetään 9-millisellä koivuvanerilla. Lähtökohtana asunnossa oli vanha lautalattia. Se oli vankasti kiinni, joten riitti, että sitä oiottiin tasoitteella ja seuraavaksi edessä olisi tosiaan vielä sen levyttäminen kauttaaltaan ennen parketin asentamista. Levytyksen tarkoituksena on luoda parketille hyvä tartuntapinta, vähentää epätasaisuuksia sekä estää mahdolliset narinat. Tavoitteena on, että parketti saataisiin yhtenäisenä pintana koko asuntoon ilmaan kynnyksiä, joten tasoittaessa saa olla tarkkana.

Leppoisaa sunnuntai-iltaa sinne! Ja kiitokset kommenteista, joita olette jättäneet! Ihana huomata, että blogi herää vähitellen jälleen eloon ja että sillä puolella ruutua on myös useampi remontoija lukemassa näitä :)