tips & guides

Miss Clara – Hotellivinkki Tukholmaan

20180224Coterie-09278.jpg

Tänään palataan ajassa kaksi viikkoa taaksepäin ja kurkistetaan Miss Clara –hotelliin, jossa yövyimme piipahtaessamme Tukholmassa. Itse vietin perjantain sisustusmessuilla ja Design Weekista nauttien (lue lisää täältä ja täältä) ja pojat saapuivat kaupunkiin perjantai-iltana. Tukholma kuuluu maailman top-3 kaupunkeihini Los Angelesin ja Sydneyn lisäksi, joten piipahdamme siellä vähintään kerran, yleensä parikin vuodessa. Nautimme sen kauniista vanhasta arkkitehtuurista, veden läheisyydestä, ihanista pikkukahviloista,  kansainvälisestä tunnelmasta ja tyylikkäistä ihmisistä. Ja tietenkin design-tarjonnasta. Ja olipa kello mitä tahansa, kaupunki on aina ihan erilailla elossa kuin Helsinki.

02.jpg
20180224Coterie-09275.jpg
20180224Coterie-09282.jpg
20180224Coterie-09273.jpg

No mutta tämän postauksen varsinaiseen aiheeseen eli itse hotelliin. Olin ihastellut Miss Claraa parin suosikki-instagrammerini kuvissa jo tovin, joten olin iloinen löytäessäni hotellista vapaan huoneen, vaikka lukitsimme lähtömme vain pari viikkoa ennen h-hetkeä. Päädyin lopulta bookkaamaan meille pienen sviitin, ja lisätila osoittautui äärettömän fiksuksi valinnaksi, sillä sairastelun takia jouduimme olemaan sisällä melkein koko lauantain.

Parasta hotellissa oli sen materiaalivalinnat. Tumma kalanruotoparketti ja seinäpanelointi oli kaunis. Lattia oli vanhoista kuvista päätelleen alkuperäinen (ainakin osassa huoneista) ja petsattu myöhemmin tummaksi. Ja lattian nostaminen seinälle paneeliksi oli nerokas idea.

20180224Coterie-09632.jpg
20180224Coterie-09665.jpg

Myös huoneen layout oli fiksu. Kylpyhuone ja vaatesäilytys jäivät olohuoneen ja makuuhuoneen väliin antaen illuusion erillisestä vaatehuoneesta. Ja olohuoneen ikkunan eteen rakennettu matala kaapisto oli paitsi kaunis, myös funktionaalinen ratkaisu. Se kätki sisäänsä mm. minibaarin ja säilytystilaa ja siinä oli kiva istuskella ja katsella kattojen yli.

Harkitsen meillekin vastaavaa jättikokoista pyöreää peiliä kylpyhuoneeseen.

Harkitsen meillekin vastaavaa jättikokoista pyöreää peiliä kylpyhuoneeseen.

04.jpg
Kivoja mustavalkoisia printtejä Marimekolta. Tykkään etenkin tuosta kalanruodosta <3

Kivoja mustavalkoisia printtejä Marimekolta. Tykkään etenkin tuosta kalanruodosta <3

Olohuoneen kalustus oli sen sijaan aika keskinkertainen; etenkin ballerina-aiheiset julistetaulut osuivat silmään sekä huoneissa että hotellin muissa tiloissa.

Sijainti on itselleni tyylin lisäksi hotellin tärkein kriteeri ja olen sen suhteen aika kranttu – etenkin Tukholmassa, jota jo vähän tunnen. Miss Clara sijaitsi n. kymmenen minuutin kävelymatkan päässä NK:sta pohjoiseen. Eli sijainti oli suht keskeinen, muttei kuitenkaan keskellä kauneinta Tukholmaa. Alueista Östermalm on suosikkini – lähellä keskustaa, pikkuputiikkeja, merta ja W:n suosimaa Junibackenia.

05.jpg
20180224Coterie-09498.jpg
20180224Coterie-09563.jpg

Aamupalasta Miss Clara saa korkeat pisteet. Olen ollut itse herkkulakossa tammikuun puolivälistä saakka (minun kohdalla vain totaalikieltäytyminen toimii, heh), mutta Patrik maisteli vuoroaamuin niin pannukakut kuin letutkin kerman ja hillon kera hymyssä suin :)  Myslejä, jogurtteja, leipiä, leikkeleitä, erilaisia hedelmiä jne. jne. oli montaa sorttia. Ja hotellin ravintola näytti olevan kovin täydenoloinen iltaisin, joten uskaltaisin suositella sitäkin.

Erityismaininta vielä super mukavasta henkilökunnasta. Miinusta taas kylpyammeen puuttumisesta.

20180224Coterie-09383.jpg
20180224Coterie-09392.jpg
20180224Coterie-09394.jpg
20180224Coterie-09535.jpg

+ Materiaalivalinnat

+ Kiintokalusteet huoneissa

+ Tilaa vaatesäilytykselle (ainakin sviitissä)

+ Avulias ja ystävällinen henkilökunta

+ Hyvä brunssiaamiainen (ja oletettavasti myös ravintola)

+ Keskeinen sijainti…

– … mutta ison meluisan kadun varrella; ei veden äärellä

– Vain viidessä hotellin huoneista on amme

– Huoneen kalustus aika keskinkertainen (paitsi sängynpääty oli kaunis)

– Kumpikin huoneiston kahdesta tv:stä tökki ja jumitti pahasti (vaikka niitä käytiin korjaamassa)

20180224Coterie-09635.jpg
20180224Coterie-09640.jpg
20180224Coterie-09648.jpg
Uskaltauduin myös kameran toiselle puolelle :) Nämäkin itse kuvaamiani - kaukosäätimellä ja standillä saa paljon aikaiseksi.&nbsp;

Uskaltauduin myös kameran toiselle puolelle :) Nämäkin itse kuvaamiani - kaukosäätimellä ja standillä saa paljon aikaiseksi. 

Menisinkö uudelleen? Mahdollisesti. Mutta luultavasti mieli tekee kokeilla ensi kerralla taas jotain uutta. :) Leppoisaa sunnuntaita ja kysykää jos unohdin jotain!

Lasten design-tuolit

Joko olette tehneet joululahjahankintoja? :) Täällä on jotain pientä jo paketoitu vanhemmillemme ja Patrikin isovanhemmille. Toisillemme emme varsinaisia yllätyslahjoja hanki. Sen sijaan ostamme jotain yhteistä tänne kotiin.

Tänä vuonna katse suuntautuu pikkumiehen (toistaiseksi vielä virtuaaliseen) huoneeseen. Ehdotin, että hankkisimme W:lle pienen tuolin, ja isää ei tarvinnut kahdesti taivutella. :)

Haluan ehdottomasti tuolin, joka kestää aikaa ja kulutusta. Ja W:lle jos kelle haluan opettaa, että hyvään muotoiluun ja laatuun kannattaa panostaa. Valmistajilta löytyykin ihan kelvollisesti varta vasten lapsille suunniteltuja malleja. Muutamista klassikoista kuten Fritz Hansenin seiskasta ja Vitran Pantonista löytyy lapsille skaalatut minikoot.

Rivi 1
N65, Artek, 298€ Finnish Design Shopista
Chair Petit 14, Ton, 1235 SEK Artilleriet
Series 7™ Model 3177, Fritz Hansen, 402€ Fritz Hansen
MK99190 Grandchild chair, Carl Hansen & Søn

Rivi 2
Cherner children's chair, Cherner
Panton Junior, Virta, 183€ Finnish Design Shopista
Mouse chair, oak, Nofred, 175€ Nofred
La chaise, Mum and Dad Factory
Bertoia Child's Diamond Chair, Knoll

Rivi 3
Barcelona® Chair - Child's, Knoll
Bear Play Chairs, Oeuf NYC, set of two $226 Oeuf – NYC
Lou Lou Ghost, Kartell, 94€ Room21
Lilly's chari, We do wood, 160€ Connox

En ole vielä tehnyt lopullista valintaa, mutta muutama suosikki alkaa jo hahmottua. :)

HUOM: Puuttuuko listalta jokin tuoli? Olisin kovin iloinen, mikäli kommentoisit alle!

P.S. Vastaava kollaasi meidän täysikasvuisten malleista löytyy täältä.

How to style apartment for sale? | Stailaa asunto myyntikuntoon

Sunnuntainen asuntonäyttö lähestyy, joten siihen liittyvät teemat ovat jälleen mielessä. :) Pidän itse myyntitilaisuuksista, sillä on kiva kohdata uusia ihmisiä ja rupatella omasta kodistaan. Työläintä onkin asunnon puunaaminen myyntikuntoon… Mitään suurempaa ”stailausta” meillä ei onneksi tarvita, sillä sisustus on jo harkittu, mutta ihan joka viikonlopuksi en kyllä normaalisti kaikkia pölyjä pyyhkisi ja kiillottaisi hanoja. ;) Ja vaikka normaalisti pidetään tavarat viikollakin aikalailla järjestyksessä, luulen, että pikkuisen kanssa joudutaan (ainakin hetkellisesti) totuttelemaan ihan uuteen siisteystasoon – viimeistään sitten vuoden tienoilla, kun ruokaa ohjautuu käsiin, lattialle ja jopa seiniin enemmän kuin pikkuruiseen vatsalaukkuun. :)

Mitä siis kannattaa huomioida ennen myyntiä, jotta saa asunnostaan mahdollisimman edustavan? Korostan, että ohjeet koskevat ns. tyypillistä myynnissä olevaa asuntoa. Sisustusblogeissa esiteltäviin harmonisiin kokonaisuuksiin – ja varmasti myös monen teidän asuntoihin – näistä ohjeista ei ole niin paljon ammennettavaa… Aika basic-juttuja kuitenkin. Mutta aloitetaan!

Niin ja kuvituksena huikea asunto, jonka löysin Pinterestistä ja joka on esitelty ainakin ArchDailyn sivuilla: "Designed by Destilat in Wien, Austria with date 2014. Images by Monika Nguyen. The “Apartment H+M” project comprises the restoration of a 130m2-apartment in a classic Viennese old building.” Huokailen tuota kattoa...

1. Siivoa

  1. Esiteltävä asunto ei voi olla ikinä liian siisti. Pese ikkunat ja varaudu siihen, että osa ostajista kurkistaa myös laatikoihin ja kaappeihin. Kiillota kylppäristä hanat ja suihku. Loppusilaus tehdään pikkujutuilla.

2. Karsi ja yksinkertaista

Putsaa tasot turhasta tavarasta ja jätä vain muutama harkittu esine näkyviin (kuten oheisissa kuvissa). Hankkiudu eroon eteisen mahdollisista kenkä- tai takkiröykkiöstä. Useimmissa asunnoissa kannattaa karsia myös huonekaluja, jotta koti näyttää avaralta.

Meidän tyyli on luonnostaan varsin pelkistetty, mutta kyllä täälläkin laitetaan ennen näyttöä esimerkiksi synnytystä varten pumpattu jumppapallo sekä vauvaa varten hankittuja juttuja piiloon. Ja työpisteen ergonominen työtuoli vaihdetaan kauniimpaan. :)

3. Neutralisoi

Jos sisustustyylisi on kovin persoonallinen, itse neutralisoisin sitä hieman. En tarkoita, että koko asuntoa tulisi muuttaa, mutta esimerkiksi tekstiileissä valitsisin vahvojen kuosien ja räiskyvien värien tilalle neutraalimpia, sesonkiin sopivia värejä. Ja esimerkiksi kovin persoonalliset taulut voi kääntää ympäri.

Jättäisin harkitusti myös omia valokuvia näkyviin. Tuleva ostaja on niistä luultavasti utelias, mutta ne vievät turhaan huomiota asunnolta. Ja tarkoitus on saada ostaja miettimään miten hän itse sopisi asuntoon, ei kuka siellä on ennen asunut.

4. Panosta valaistukseen!

Hanki nykyisiin valaisimiin tehokkaammat lamput ja/tai lisää valopisteiden määrää. Kiinnitä huomiota myös valon väriin. Liian keltaiset sävyt näyttävät helposti tunkkaisilta.

5. Päivitä tekstiilit

Tekstiilien uusiminen on helppo ja edullinen tapa päivittää koko yleisilme. Esimerkiksi muutama, uusi laadukas vuodenaikaan sopiva tyyny olohuoneessa tekee jo paljon. Valitse vaikkapa 2-3 eri väriä ja hieman erikokoisia tyynyjä.

6. Viimeistele kasvein

Kauniit kukat ja viherkasvit luovat kodikkuutta. Esimerkiksi peikonlehti ja kaktukset ovat paitsi helppoja, myös ajankohtaisia valintoja.

Vaikka vinkit on annettu myyntistailausta silmälläpitäen, nämä kaikki kannattaa itse asiassa toteuttaa jo ennen myyntiä itseään varten! Esimerkiksi tavaran vähentäminen on kultainen neuvo, jonka suhteen olen itse tehnyt paljon töitä ja jatkan koko ajan. Asunto pysyy siistinäkin niin paljon paremmin, kun ei hamstraa ylimääräistä roinaa nurkkiin. Samoin esimerkiksi valaistukseen satsaaminen on fiksuinta heti asuntoon muutettua. Valoa kun ei voi olla meidän mielestä koskaan liikaa! :)

Energistä loppuviikkoa!

Pictures from Pinterest and ArcDaily