christmas

Neljä yötä jouluun!

Enää neljä yötä jouluun, kä-sit-tä-mä-tön-tä! Tämä joulukuu on jotenkin vain livahtanut ohi. Siitäkin huolimatta, että olimme kaksi viikkoa flunssaisina kotona. Arki pikkumiehen kanssa on käynyt koko ajan sujuvammaksi, joten senkin takia viihdyn varmasti entistä paremmin kotona. W:n pitkillä päiväunilla ja koko ajan kohenevalla ruokahalulla on ollut tähän varmasti vaikutusta.

Se lapsiteemasta. Kirjoitan taas lähiaikoina katsauksen siitä mitä kohta kahdeksankuukautiselle pikkukaverillemme kuuluu. Tänään kuitenkin joulufiilistelyä Pinterestistä poimituin kuvin. Edellisen ei-ihan-niin esteettisen akvaario-postauksen jälkeen tuntuu, että visuaalisella puolella tarvitaan kipeästi paikkausta. ;)

Tänä vuonna meidän joulukoristelut ovatkin sangen vaatimattomammat. Tähdet koristavat ikkunoita ja pieni kuusi meillä on ollut jo useamman viikon (laitan siitä kuvia ensi kerralla). Mutta päätimme, että aiemmista perinteistä poiketen emme hanki suurta kuusta lainkaan. Asunto on yksinkertaisesti liian pieni (suhteessa tavaramäärään), jotta kuusi mahtuisi tänne kauniisti. Lisäksi W:ä saisi olla jatkuvasti vahtimassa, ettei hän vetäisi kuusta päälleen… Ensi vuonna on sitten jälleen suuren kuusen aika, kun sillä on tilaa hengittää.

Jouluinen kattaus

Itselleni mieluinen jouluinen kattaus syntyy vaaleiden ja harmaiden sävyjen ympärille ripauksella vihreää. Neutraalit, ympäri vuoden käytössä olevat astiat muuttuvat juhlaviksi, kun niihin yhdistää suuret pellavaiset lautasliinat. Kun lautasliinojen ympärille tai päälle asettelee vielä pienen vihreän oksan – rosmariinia, katajaa, eukalyptusta, kuusen- tai pihlajanoksan… – ei kattaus voi mennä pieleen!

Lautasliinojen lisäksi myös aterimilla voi tuoda paljon ilmettä ja juhlan tuntua. Olenkin haalinut kirpputoreilta vanhoja kauniita aterimia ja erilaisia ottimia. Myös kullanvärisistä aterimista olen haaveillut jo vuosia, ja varmaan ne kotiutankin, jahka olemme asettuneet uuteen kotiin.

Kauneimmat paketit

Entä mistäpä on kauniit paketit tehty? Yksivärisistä lahjapapereista, rouheista naruista ja ripauksesta vihreää. Tällä reseptillä ei voi yksinkertaisesti mennä metsään! Myös paketteihin kiinnitetyt kävyt näyttävät ihanilta. (Nyt vannotan itselleni, että kerään niitä ensi kesänä saaresta jo kesällä talteen!)

Myös nimillä koristellut piparkakut näyttävät u-p-e-i-l-t-a! Toimivat paitsi paketeissa, myös kattauksissa lautasliinan päällä. Tuleepa jälkiruokakin tarjoiltua samalla. ;)

Koristeltu kuusi

Kuusenkoristelussa huomaan ihastelevani yhä pelkistetympää linjaa. Muutama kaunis lasinen pallo ja aidot kynttilät – siinä tyyli, jota tänä vuonna suosisin. <3 Hankin Torista muutama viikko sitten sata vuotta vanhat aivan ihanat antiikkiset kynttilänpidikkeet… Yritän vielä ehtiä napsimaan niistä kuvat pikkukuusemme kera. Isossa kuusessa myös korkeat aidot kynttilät näyttävät uskomattoman kauniilta! En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan ensi vuonna.

Kaikki kuvat Pinterest

Ensi kerralla viiiiiiimein jouluisia kuvia baby cornerista. Eli palataan vielä ennen joulua asiaan!

Jouluinen kranssi

Pojat kävivät tänään kaksin iso-isovanhemmilla ja olin ensimmäistä kertaa liki seitsemään kuukauteen yksin! Siis aivan yksi melkein viisi tuntia. Tätä ennen olin ollut pikkumiehestä erossa vain pari kertaa Katriinaa kuvatessani, kerran Katriinan kanssa lähikahvilassa (kun pikkumies oli jo nukkumassa) ja kerran syöttöjen välissä toisen ystäväni kanssa salilla. Joten olin tänään pidempään erossa pikkumiehestä kun aiemmin yhteensä. :)

Ja se tuntui ihanalta. Tiesin, että W:llä olisi maailman parasta seuraa – oma isä ja suuri määrä ihastelevia sukulaisia ympärillä. Joten tuntui kivalta keskittyä omiin juttuihin. Arvaatte varmasti mihin. ;)

Lauantaiaamuinen hiljainen keittiö poikien vielä nukkuessa. <3 Kettupeitto ja puupalikat stailattu kuvaan – myönnetään. :) 

Getting started.

Tänään teemana olevan kranssin sain kyllä tehtyä jo aamulla poikien vielä nukkuessa. :) Aikaa siihen ei mennyt kun reilu vartti (ilman valokuvaamista). Rakensin kranssin Sinellistä löytämäni valkoisen metallirinkulan ympärille. Käytin kranssissa paksulehtistä, hieman piikikästä jouluista vihreää oksaa, jonka nimeä en nyt saa mieleeni (alkoi m-kirjaimella..?) sekä pienilehtistä eukalyptuksen oksaa ja hieman harsokukkaa. Oksat sidoin osin teipillä ja näkyvämmistä kohdin valkoisella langalla. (Ohut rautalanka olisi ollut kätevä vaihtoehto.)

Ensimmäinen välivaihe – paksulehtiset oksat kiinnitetty.

Oksat kustansivat 6,5 euroa (materiaalia olisi riittänyt noin viiteen kranssiin) ja rengas muutaman euron.

Odotan kovin, että päästään yhdessä pikkumiehen kanssa askertelemaan ja taiteilemaan! <3

Tuli oikein kiva, eikös! Joten rohkeasti kokeilemaan. Mitään aiempia taitoja tämä ei tosiaan vaadi.

Ensi viikolla luvassa kolmas postaus meidän unikoulusta ja kurkistetaan viimein uuteen baby corneriimme. Eli palataan taas!

Joulun top-22

Hämärtyvää maanantaita! Kello on muutaman minuutin vaille neljän, ja ulkona on jo melkein pimeää… Onneksi joulufiilistely on kuitenkin hyvä keino selvitä tästä ei-ihan-niin-valoisasta vuodenajasta. Ja joulun jälkeen onkin enää pari talvista, valkoista pakkaskuukautta ja helmikuun lopulla voikin jo aloittaa kevään fiilistelyn. ;)

Pidän omat joulukoristehankintani tänä vuonna minimissä, sillä en halua hankkia mitään ylimääräistä väliaikaiseen vuokrakotiimme. Neliöitä on vain 56, joten tuntuu, että tavaraa on jo nyt tilaan nähden liikaa… Keräsin teitä varten kuitenkin kauniita jouluisia esineitä, jotka miellyttävät omaa silmääni. Jos asuisimme tilavammin, ainakin listan nro. 11 eli Klongin upea messinkinen Gloria-kynttilänjalka olisi varmasti ostoslistalla… Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan upea.

Kollaasi toimii myös oivana lahjalistana. Etenkin jos olet menossa kyläilemään nyt ennen joulua. :)

 

1. Birds by Toikka lasipallot, Iittala. Kaunis jokavuotinen keräilykoriste. Esim. Finnish Design Shopista n. 25€. Meidän kuusi saa jälleen lasisia palloja oksilleen. <3

2. Messinkinen kynttilänsammutin, Ferm Living. 27€ esim. Finnish Design Shopista

3. Peace on Earth tulitikut, Vitra. 7€ esim. Finnish Design Shop

4. Winterland joulukuusen matto, Ferm Living. Etsin kaunista kuusenmattoa jo viime vuonna, mutta olin liian myöhään liikkeellä. 42€ esim. Finnish Design Shopista

5. Musta pilleistä käsintehty Louna-himmeli, 120€ Maker’s market

6. Kaunis kortti yksinkertaisuuden ystävälle, Terhis, 1,3€ Maker's market

7. Urkiola kuparinen kynttelikkö, Georg Jensen. 159€ esim. Finnish Design Shop

8. Messinkinen Chapman kynttilänjalka, Karlskrona Lampfabrik, Artilleriet. Tuote näyttää olevan juuri nyt loppu. Ja muutenkin etsisin vastaavia tuotteita mielummin antiikkiliikkeistä. Valikoimaa on runsaasti.

9. Paperinen 60 senttinen harmaa tähti, House Doctor. 7€ esim. Royal Desing

10. Adventtikynttilä, Skandinavisk. 30€ esim. Finnish Design Shopista

11. Messinkinen Gloria kynttilänjalka, Klong. Isompi koko 128€ esim. Royal Design. Helsingissä näitä myy ainakin Artek. Saatavana myös hopeanvärinen malli.

12. House-joulukalenteri, Ferm Living. Kalenteri, jonka voi itse täyttää mieleisekseen. 54€ esim. Finnish Design Shopista

13. 8-paikkainen messinkinen Kubus-kynttelikkö, 389€ esim. Finnish Design Shopista

14. Joulukuusenjalka, Ferm Living. Voi kun tämä olisi kaunis! 69€ esim. Finnish Design Shopista

15. Messinkinen joulutähti 14 cm, House Doctor. 4€ esim. royal design

16. Circle-kynttelikkö, Ferm Living. 1130SEK esim. Artilleriet

17. Männystä tehty lastulintu, 39€ Taito shop Helsky

18. Joulukuusen kynttilänpidikkeet, 4 kpl, Ferm Living. Todella kauniit! Kovasti harkitsin näitä myös meille, mutta löysin lopulta antiikkiset. Kuvia tulossa... :) 35€ esim. Finnish Design Shopista

19. Optical-kynttiläjalka, Menu, n. 65€ esim. Republic of Fritz Hansen

20. Winterland puu, Ferm Living. Kaunis. 30€ esim. Finnish Design Shopista

21. Lup seinäkynttelikkö, Hay. 489SEK esim. Artilleriet

22. Ulkokäyttöön tarkoitettu muovitähti, Moravia, 559SEK Artilleriet

Loppuviikosta luvassa vielä sisustuspostaus omin kuvin (luultavasti uudesta baby cornerista) sekä katsaus Fotoyks kuvakirjaan, jota kasasin viime viikon. :) Unikouluun palaamme ensi viikolla!

Energistä viikonalkua <3