Millainen sisustaja olen?

20180812Coterie-02579.jpg

Tervehdys! Toivottavasti sielläkin oli kiva viikonloppu! Meillä se täyttyi pikkumiehen kanssa touhuilusta, sporttailusta, kokkailusta ja valokuvaamisesta. Tuntuu, että ehdittiin tehdä todella paljon meidän kaikkien lempijuttuja! Patrik pääsi pe ilta juhlimaan ja monesti vklopun aikana kahvittelemaan; minä pe ilta juoksulenkille & lauantaina salille plus tänään su sain kuvailla rauhassa. Ja perheen pienin pääsi mm. temppukerhoon, Iso Omenan kirjastoon ja kiipeilytelineille, puistoon jne. jne. – kaikille jotain!  

Tänään kokeilen vähän erilaista blogipostausta elokuun Dekon innoittamana. Lehdessä on juttusarja, jossa toimittaja piipahtaa kiinnostavissa kodeissa esittäen liudan kysymyksiä. Koska en ole vielä toteuttanut teidän kanssa Q&A-tyyppistä postausta (btw, olisitteko kiinnostuneita sellaisesta?), ajattelin napata kysymykset lehdestä. :)  Aloitetaan!

Kuvaile kotiasi kolmella sanalla.

Harmoninen, laadukas ja avara.

(Patrik: Valkoinen, raikas ja avara.

Mikä sai sinut valitsemaan juuri tämän kodin?

Olimme etsineet remontoitavaa asuntoa Ullanlinnasta (meidän mittapuulla) jo pitkään, noin 9 kuukautta. Pohjaratkaisu ei ollut ihan toivomamme kaltainen ja ensin emme meinanneet edes lähteä katsomaan tätä. Kuukautta myöhemmin kävelimme asunnon ohi ystäväpariskunnan kanssa ja aloimme miettiä asuntoa uudelleen, sillä sijainti oli niin täydellinen lähellä merta ja budjetti juuri ja juuri speksiemme sisällä.

Millainen sisustaja olet?

Perfektionisti; jaksan miettiä ja viilata pienintäkin yksityiskohtaa lähes loputtomasti. :) Seuraan paljon alan trendejä, ja poimin niistä omaan tyyliini sopivat. Jo vuosia sisustukseni punaisena lankana ovat olleet modernit huonekalut ja valaisimet vanhan asunnon arvokkaisiin puitteisiin yhdistettynä.

Tykkään panostaa etenkin valaisimiin. Patrik on puolestaan tarkka siitä, tuleeko lampusta riittävästi valotehoa… joten molempien toiveet täyttävää yksilöä etsitään yleensä pitkään ja hartaasti.

20180826Coterie-02704.jpg

Mikä on kodissasi parasta?

Sijainti sekä korkeat ja avarat huoneet. Pintamateriaaleista ykköseksi kipuaa meidän ihana mosaiikkiparketti ja kipsiset kattolistat. Huonekaluista tyytyväisin olen olohuoneen Roots livingin mattoon (lue lisää täältä) ja Adean mustaan marmoripöytään.

20180711Coterie-01754.jpg
20180812Coterie-02580.jpg

 

Mistä sisustusesineestä et luovu?

Kipsisestä veistoksesta, jonka olen saanut varmaan jo parikymmentä vuotta sitten äidiltäni. (Näkyy alla olevassa kuvassa oikeassa yläkulmassa.)

20180717Coterie-01947.jpg

Miten kiinnostuit sisustamisesta?

Olen aina arvostanut estetiikkaa; nimenomaan sisustuksessa. Muistan miten huoneeni oli lapsana aina siisti ja miten varioin sen järjestystä. Nyt on ihanaa, kun pääsen myös työni kautta seuraamaan alan kehitystä ja trendejä.

Minkälainen äänimaailma on kodissasi?

Voi tämä kysymys pitäisi esittää kuukauden päästä! Patrik on juuri tilaamassa meille ääniohjattavaa Google Home Maxia (olemme odottaneet sen julkaisua). Musiikki ei ole itselleni mitenkään tärkeä elementti; jos jotain kuuntelen, niin yleensä uutisia.

Ulkoa kantautuu ääniä yllättävän vähän. Eteläisen Helsingin hyviä puolia on, ettei läpikulkuliikennettä juurikaan ole.

Mitä sisustusostosta kadut?

En juurikaan mitään, sillä en yleensä ikinä tyydy kompromisseihin. Tai no, Patrikin työpöytä… Ostimme siihen Hayn pukkijalat ja Ikeasta ikilevykannen hieman väliaikaisratkaisuna edelliseen vuokrakotiin… Onneksi ainakin jalat on helppo myydä eteenpäin, ja jahka välttämättömimmät ostokset (kuten sohva) on hankittu, tulen päivittämään koko työpisteen.

Mistä esineestä haaveilet?

Minulla on todella vähän sellaisia haaveita, mitkä oikeasti jäisi vain haaveiluksi. Jos jotain haluan, säästän siihen rahaa ja sitten hankin sen. Vaikka siihen menisi useampi vuosi. Mutta sanotaan nyt Serge Mouillen seinävalaisin.

Mitä koti kertoo sinusta?

Kotini kertoo, että täällä asuu joku, joka arvostaa sitä, että kodissa on hyvä olla. Vietämme kodissa niin paljon aikaa, että en keksi parempaa asiaa johon investoida!

Mitä sisustusratkaisua kodissasi ei nähdä?

Tällä hetkellä kirkkaat värit isoina pintoina tuntuisivat vierailta. Myöskään tapetteja en oikein näe meillä muualla kuin lastenhuoneessa… But never say never!

 

Energistä viikkoa! Ja palataan tulevissa postauksissa ainakin keittiön liesitasoon, makuuhuoneen valaisimeen ja pikkumiehen huoneeseen. :)