living room

Hakolan sohvan jouluilme

20181222Coterie-05412-2.jpg

Huomenta! Joulukoristelut levittäytyivät viimein myös olohuoneen puolelle. I know, hirmuisen myöhään! Kaiken kiireen keskellä ei vain ollut tullut sellaista fiilistä aiemmin. Mutta nyt on kaunis valkoinen valotähti ikkunassa ja Marimekon punainen unikkokuosinen torkkupeitto kaivettu kaappien uumenista. Kyseinen viltti onkin ainoa joulunpunainen elementti meillä; paria punaista tyynyä yritin sohvalle asetella, mutta niin vain aina päädyn lopulta minimalistisempaan vaihtoehtoon :)

20181222Coterie-05417.jpg
20181222Coterie-05438.jpg

Mustalla marmoripöydällä oleva Ferm Livingin messinkinen kynttiläjalka vilahti jo edellisessä postauksessa, kun stailasin keittiön hyllystä jouluversion. Se näyttää kyllä niin hyvältä myös ilman kynttilää!

Huomasitteko, että yhdessä kuvassa alla pilkottaa jo meidän olohuoneen valaisin? Rajasin sen tarkoituksella pois, joten palataan siihen omana postauksenaan. Kuvia katsellessa tajusin myös, että se on vielä hivenen vinossa – kamera on kyllä niin armoton; vasta ruudulla lopullisesti näkee mikä toimii.

20181222Coterie-05415.jpg
20181222Coterie-05436.jpg
20181222Coterie-05398-3.jpg

Mitä teillä on tänään suunnitelmissa? Meillä pikkumies on kuumeessa ja flunssassa, joten päivä menee luultavasti sisätiloissa. Mutta jotenkin se ei tunnu nyt ollaankaan niin kurjalta; voidaan lukea pukin jo hieman ennakkoon tuomia (lasten)kirjoja sohvankulmassa lämpöisen viltin alla :)

Palailen vielä kuuseen, mutta hyvää joulua jo tässä vaiheessa! Ihanaa kun olette olleet mukana seuraamassa meidän uuden kodin valmistumista. <3

Hakolan Lazy samettisohva

20181124Coterie-Hakola-04597.jpg

Meillä on viimein sohva! Eikä mikä tahansa sohva, vaan ihka ensimmäinen greigellä sametilla päällystetty Hakolan Lazy. <3 Olen niin fiiliksissä tästä kuvausyhteistyön puitteissa saadusta tulokkaasta – väri on aivan täydellinen!  

Hakola on Jurvasta Etelä-Pohjamaalta ponnistava perheyritys, jonka arvomaailma ja tarina puhuttelevat. Katso oheinen video, niin ymmärrät.


Myös ammattilisesti olen seurannut Hakolaa jo tovin. Kolmannen polven huonekaluyrittäjä Annaleena Hämäläinen lähti uudistamaan brandia rohkeasti vuonna 2014, ja on muutamassa vuodessa kirkastanut niin tuoteportfolion, visuaalisen ilmeen kuin business-mallinkin täysin. Ennen laajaan mallistoon ja lukemattomiin kangasvaihtoehtoihin turvautunut yritys luottaa nyt muutamaan harkittuun sohvamalliin ja tarkkaan valittuihin sävyihin. Less is more.

Hakola on panostanut systemaattisesti näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa sekä omaan verkkokauppaan. Edustavat kuvat ja kotiin toimitettavat kangasnäytteet tekevät tilaamisesta helppoa. (Pääset tilaamaan kangasnäytteitä sametille täältä.) Lisäksi Fredrikinkatu 28:een siirtynyt Hakolan oma liike mahdollistaa sohvien testaamisen livenä. Myös keskustan Stockmannilta löytyy laaja valikoima Hakolan tuotteita, vaikkakin suosittelen ehdottomasti piipahtamaan Fredalla, niin saa takuuvarmasti asiantuntevaa ohjausta.

20181124Coterie-Hakola-04591.jpg
20181124Coterie-Hakola-04618.jpg
20181124Coterie-Hakola-04609.jpg
20181124Coterie-Hakola-04623-2.jpg

Kirkkainkaan brandi ei kuitenkaan riitä, jos itse tuote ei ole kunnossa. Olin katsellut Lazya jo aiemminkin, sillä sen virtaviivainen simppeli muotokieli miellytti kovasti. En kuitenkaan ollut löytänyt sävyistä itselleni sopivaa, joten niinpä ehdotin, josko Hakola olisi voinut tehdä minulle custom-version itse toimittamallani greigellä samettikankaalla. Saatuani ensin kieltävän vastauksen ehdin jo ajatella, ettei Lazya ollut tarkoitettu meille. (Ja ammatillisesti arvostin heitä entistä enemmän siitä, että valittu linja pitää.)

Muutaman viikon kuluttua Annaleena kuitenkin otti yhteyttä ja kutsui katsomaan erästä kangasnäytettä, jota hän olisi valmis harkitsemaan osaksi pysyvää mallistoa. Ja lopun varmasti arvaatte. :)  

20181124Coterie-Hakola-04651.jpg
20181124Coterie-Hakola-04654.jpg
20181124Coterie-Hakola-04664.jpg

Annaleena kuulosti tällä viikolla kuitenkin vielä hieman miettiväiseltä värin suhteen, joten olisi mahtavaa, jos voisitte auttaa häntä. Eli kommentoikaahan alle, mitä mieltä te olette tästä uudesta Lazyn sävystä! Itse en voi tyytyväisyyttäni peitellä :)  Tänään piti alkujaan tehdä töitä W:n päiväunien aikaan (töissä on tiistaina syksyn 2019 malliston lanseeraus, joten tekemistä riittää), mutta en millään malttanut olla kuvaamatta tätä kaunokaista, kun oli niin upea valokin iltapäivällä. Otan varsinaiset kuvat vielä sitten kunhan olohuoneen valaisimet ovat paikallaan, joten kirjoittelen käyttökokemuksista sitten siinä yhteydessä.

Suurkiitokset vielä Hakolalle ja Annaleenalle; ei olisi voinut paremmin tuo kangasvalinta osua!

Sohva saatu kuvausyhteistyön puitteissa.

Muuton Outline-sohva

20180725Coterie-02267.jpg

Pitkän harkinnan jälkeen päädyin tilaamaan meille Muuton siron Outline-sohvan. Ihastuin sen linjakkuuteen ja keveyteen. Selasin läpi varmasti satoja vaihtoehtoja, ja lopulta tämän muotokieli tuntui istuvan meille parhaiten.  

Harkitsin myös Adean hyvin samantapaista sohvaa Baronia; Outline vei kuitenkin lopulta pidemmän korren hieman kapeamman kokonsa takia. Muuto oli myös napakampi istua, mikä vastasi meidän toiveita paremmin (mm. Formverkissä Iso-Roballa pääsee koeistumaan ko. mallin).

20180725Coterie-02276.jpg
20180725Coterie-02282.jpg
20180725Coterie-02317.jpg

Muotoilultaan klassisen sohvan pariksi ajattelin jotain hieman modernimpaa, pyöreitä muotoja sisältävää nojatuolia. Onneksi en ehtinyt kuitenkaan tilata tuolia, sillä päädyin lopulta palauttamaan koko sohvan. Sen kaikissa tyynyissä on alaosissa kurttuja, ja tiedän että olisin murehtinut niitä aina sohvaa katsoessani. (Kuviin olen photoshopannut suurimman osan kurtuista piiloon; tai oikeastaan pitäisi sanoa "lightroomasin" sen mitä sen hieman kömpelöillä työkaluilla pystyy.) Rennompiin sohvamalleihin pienet kurtut kuuluvat, mutta Outline on tyyliltään hyvin skarppi, joten ainakin minulla ne osuivat silmään. Ja myöhemmin näin toisen ihan vastaavan sohvan Turussa eikä siinä kurttuja ollut… Joten luultavasti meille oli vain päätynyt jokin perjantaikappale. Lisäksi sohvan villakangas tuntui varsin pistelevältä (jopa ohuiden housujen läpi), joten parempi näin.

Nyt olen kuumeisesti yrittänyt miettiä uutta kohvaa jo kuukauden päivät tulematta mihinkään lopputulokseen… Ehkä pitäisi tehdä aiheesta blogipostaus, niin ajatukset voisivat selkeytyä. :)

20180725Coterie-02296.jpg
20180725Coterie-02304.jpg

Kuvissa vilahtaa myös Roots Livingin ihana viskoosimatto, josta kirjoitin aikaisemmin täällä. Sekä Menun marmorikuutio, joka piipahti väliaikaisesti olohuoneessa kuvauksissa. Pitäisi ehtiä siitäkin kirjoittamaan vielä oma postauksensa!

Leppoisaa iltaa ja sunnuntaita; täällä olisi tarkoitus kuvailla jälleen huomenna. Voitaisiin ehkä kurkistaa hieman keittiöön, jossa on viimein tapahtunut edistystä. :)