Kylpyhuoneen laatat Kaakelikeskuksesta

Viimein pääsen esittelemään teille meidän kylpyhuoneen! Tämä noin kuusineliöinen tilaihme on jäänyt tähän saakka kuvaamatta, kun emme olleet saaneet tilattua putkimiestä vaihtamaan oikeaa suihkua ja kiinnittämään pyyhekoukkuja ym. paikoilleen. Mutta nyt mammikseni alettua olen päässyt ruksimaan pitkään häirinneitä pikku-täskejä to-do -listaltani, ja kylpyhuone on viimein aivan valmis – jipii! Ilme kirkastui kertaheitolla, kun tilaa ryhdittää mattamusta kaunis suihku ja muut metalliset yksityiskohdat.

Kylpyhuoneesta riittää vinkattavaa varmasti moneen postaukseen, joten jaan sen suosiolla useampaan kirjoitukseen. Joten palataan vielä ainakin Unidrainin lattiakaivoon sekä lasiseinään erikseen. Ja laittakaa alle toki toiveita, mitkä muut aiheet teitä mahtaisi erityisesti kiinnostaa – kylpyhuoneen layoutin suunnittelu, valaistus, pyöreä peili, saniteettikalusteet vaiko jokin muu.


20190908-Coterie-kyphyhuone-01087.jpg

Tänään fokuksessa siis laatat, jotka löysimme Kaakelikeskuksen* valikoimista. Alusta asti oli selvää, että haluaisin laatoiksi jotain yksinkertaista ja selkeää, jotta ne kestäisivät aikaa. Ensin leikittelin ajatuksella kooltaan huomattavasti suuremmista laatoista, mutta lopulta oli todettava, että pieni, varsin monikulmainen tila ei ollut kovin luonteva paikka jättilaatoille.

20190908-Coterie-kyphyhuone-01072.jpg
20190908-Coterie-kyphyhuone-01078.jpg

Lattian osalta laattavalinnat kirkastuivat nopeasti, kun ihastuin Kaakelikeskuksen Hankasuontien myymälässä tähän upeaan pieneen kalanruotokuvioon (laatan koko 2,3 x 7,3 cm; listahinta 115e/neliö). Olin haaveillut alkujani kalanruotokuvioisesta parketista, joten tuntui kivalta voida toteuttaa se nyt kylpyhuoneessa. Myös valkoiset lattiat ovat olleet yksi ikihaaveistani, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Lisäksi pikkuinen laatta oli myös käytännöllinen valinta (tai no, älä kysy laatoittajien mielipidettä, heh), sillä se mahdollisti kaatojen toteutuksen useampaan eri suuntaan pienessäkin tilassa. (Halusimme turvallisuussyistä säilyttää kylpyhuoneessa kaksi lattiakaivoa, joten kaatojen kanssa sai olla tarkkana.)  

Valkoinen lattia on yleensä työläs vaihtoehto, mutta kylpyhuoneessa jos missä se toimii, sillä pölyn ja roskat voi suihkuttaa näppärästi pois suihkussa käynnin yhteydessä. Laattamme ovat hyvinkin valkoiset ja ovat kestäneet ainakin nyt reilun vuoden käytön hienosti. Laastiksi kannattaa valita asteen tummempi sävy ainakin lattiaan, sillä mahdollinen lika kertyy juuri saumoihin.

En ollut aiemmin kiinnittänyt asiaan edes huomiota, mutta nyt kuvauksiin tilaa puunatessa huomasin, että suihkun alta lattiasaumat ovat menneet hieman punertaviksi ja kävelyreitiltä (esim. oven edustalta) saumojen väri on tummunut reunasaumoihin verrattuna. Pesuaineella hangatessa lattiasaumat kirkastuivat kyllä silmissä, eli jos ja kun haluaa pitää ne puhtaana, täytyy vaaleat saumat jaksaa kuurata puhtaiksi vähintään kerran vuodessa… Tämä työ jatkuu vielä pikkuisen synnyttyä, sillä yritän nyt minimoida kaikki ylimääräiset kemikaalit lähettyviltäni…

20190908-Coterie-kyphyhuone-01074.jpg
20190908-Coterie-kyphyhuone-01096.jpg
20190908-Coterie-kyphyhuone-01099.jpg

Seinälaattoihin harkitsin valkoista ja vaaleanharmaata, kiiltävää ja mattaa. Lopulta tämä kokovalkoinen 30x60 cm mattalaatta vei voiton yksinkertaisuudellaan ja tilan pienuuden tähden (listahinta 47e/neliö). Ja päädyttyäni laittamaan myös kylpyhuoneeseen samat vaaleanharmaat kaapiston kuin keittiössä, oli valkoinen oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto sopivan kontrastin saamiseksi. Ammattilaiset suosittelivat kiiltäviä laattoja helpomman puhdistettavuuden vuoksi, mutta olen tyytyväinen, että menin estetiikka edellä ja päädyn mattalaattaan. Puhdistin seinälaatat vasta nyt ensimmäisen kerran eikä niissä näkynyt vieläkään mitään pinttymiä.

Summa summarum: Olen laattavalintoihimme näin jälkikäteen erittäin tyytyväinen! Ilmeestä tuli samalla sekä raikas että klassinen ja uskon valintojen kestävän hyvin aikaa.

 

* Kaakelikeskuksen kylpyhuonelaatoista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.